Höntsyjoogaan!

Kevätkaudella saimme erittäin hyviä kokemuksia Höntsyjoogasta,  jonka Tampereen Astangajoogakoulu on räätälöinyt meille. Tunti ei vaadi aiempaa joogakokemusta ja  toimii hyvänä vastapainona pallopeleille. Höntsyjooga järjestetään kerran viikossa maanantaisin. 75 min tunti alkaa 18.45, tule paikalle mieluiten 18.30-18.40 välisenä aikana. Syksystä alkaen joogatunneille on pieni lisämaksu normaalin höntsymaksun (ks. hinnasto) lisäksi, oman valintasi mukaan joko 20 € koko syksyltä tai 3 €/kerta. 

Huom. oletusarvona on, että kävijällä on oma matto mukana. Tuo siis oma jumppa-/joogamattosi. Sellaisen voi myös ostaa tai vuokrata (2€/kerta) paikan päältä.

Syksyksi lanseeraavattavan pienen lisämaksun ideana on turvata tämän tunnin tulevaisuus niin, että sitä kannattaa vetää välillä hieman pienemmällekin ryhmälle – ja toisaalta koko syksyn maksulla sitouttaa kävijöitä tuntiin.

Syksyn 2017 kaksi ensimmäistä kertaa (28.8. ja 4.9.) vedetään erityisen aloittelijaystävällisesti niin, että mukaan on mahdollisimman helppo tulla, vaikkei olisi mitään kokemusta joogasta ja tuskin tietäisi, mitä se on. Myös tämän jälkeen mukaan voi helposti tulla kesken syksyn, mutta samalla pyritään tarjoamaan vakikävijöille edistymistä harrastuksessa.

Astangajoogakoululle mennään Yliopistonkatu 58:n porttikongista (Tampere-Taloa vastapäätä), oikealla puolella olevasta ovesta kuudenteen kerrokseen. Alaovi on iltaisin lukossa – soita summeria tai käytä ovikoodia jonka voit laittaa muistiin Astangajoogakoululla käydessäsi. (Jos olet ajoissa aulassa, päästä mieluusti seuraavat summerin soittajat sisään).

Miksi Höntsyjoogaa? Haluamme tarjota monipuolista liikuntaa, ja lyhyesti sanottuna Höntsyjoogaan on koottu juuri niitä liikuntaelementtejä, jotka yleensä pallopeleissä jäävät vähemmälle huomiolle. Niinpä Höntsyjooga toimii loistavana lisänä ja vastapainona innokkaalle pallopeliharrastukselle.

Tällaista Höntsyjooga on yhteistyökumppanimme Tampereen Astangajoogakoulun sanoin:

”Astangajoogaan perustuva liikunnallinen joogatunti, jossa harjoitellaan asanoita (jooga-asentoja) rytmitettynä hengityksen kanssa. Tunti tuo liikkuvuutta ala- ja keskivartaloon sekä vahvistaa koko ruumista ja parantaa hapenottokykyä, eli tunnilla myös hikoillaan. Opettaja tarjoaa asanoista myös helpompia versioita, joten tunnille voivat helposti tulla myös jäykemmätkin osallistujat. Liikkuvuuden ja kehonhallinnan harjoittelun lisäksi tämä tunti toimii hyvin myös palauttavana harjoituksena, ja sisältää myös lyhyen rentoutumisosion.”

Höntsyn konseptissa keskeinen asia on osallistumisen helppous ja mukaan tulemisen matala kynnys. Näin on nytkin, eli tunti on suunniteltu sellaiseksi, ettei haittaa yhtään, vaikka kyseessä olisi elämäsi ensimmäinen joogakokemus. Eikä haittaa sekään, vaikka olisit jo vähän kokeneempi joogaaja. Yhden aloittelijan ensikokemukset ja kuvauksen tunnista voit lukea täältä.

Kertalipun (13€ / 10 €) ohella muita Höntsyn lippuja ei joogatunnilla myydä, tilaa siis passisi ja osta sarjakorttisi muilla vuoroilla.

Höntsyjooga 28.8. alkaen maanantaisin 18.45-20.00 (tule paikalle 18.30-18.40) Tampereen Astangajoogakoulun tiloissa ns. Pienteollisuustalolla, osoitteessa (klikkaa osoitetta, saat karttalinkin)  Yliopistonkatu 58. Aivan yliopiston vieressä, Tampere-Taloa vastapäätä. Siellä on valoisat ja rauhalliset tilat, tsekkaa vaikka tämä kuva:

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail