Lentisturnaus Kaukajärvellä & iltahöntsyt Mallashovissa la 21.10.!

Lentopallovuoden neljäs iso Höntsy-sisäturnaus isketään lauantaina 21.10. noin klo 10-16 Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Mahdollisuus ilmoittautua jo valmiiksi kilpa- tai harrastesarjaan. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan! Iltasella perinteiset syysbileet kausipalkintojen jakoineen ravintola Mallashovissa

Viimeksi va-talolla oli väkeä kuin KooVeen maalilla!

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä. Mikäli lohkoja tulee (vähintään) viisi, pelaavat alkulohkoissa alemmaksi sijoittuneet loppupuoliskon turnauksesta sijoitusten perusteella muodostettuina joukkueina.

Keväällä saimme hyviä kokemuksia siitä, ett voit jo ilmoitautumisvaiheessa voit valita kilpa- tai harrastetasoisen turnauksen. Jos pelaajia tulee riittävästi (neljä lohkoa) ja jos heidän ilmoittautumisensa jakautuvat riittävän tasaisesti, pelataan tämäkin turnaus eritasoisissa alkulohkoissa. Neljällä lohkolla jatketaan neljän tasoisissa finaaleissa, viidellä lohkolla muodostetaan kolme finaalilohkoa ja rentosarjaan neljä joukkuetta. Täysin erilliset nämä kilpa- ja harrasteturnaukset eivät ole, eli harrastesarjankin lohkoista kärkeä nostetaan ylempiin finaaleihin ja kilpalohkoista puolestaan jumboja tiputetaan alemmas.

Tavoitteena kokeilussa on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsiimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. Jos pelaajia riittää max kolmeen lohkoon, pelataan turnaus perinteiseen tapaan tasaveroisissa alkulohkoissa.

Jokainen siis pääsee alkulohkoista jatkoon. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus järjestetään Kaukajärven vapaa-aikatalolla noin klo 10-16.  Turnauksen kaikki pelit pelataan 6 vs 6. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Turnaus on samalla jo viides Vuoden Iskuri -osakilpailu (keväällä kolme sisäturnausta ja elokuussa ulkolentis), voit katsoa kokonaistilanteen ulkolentiksen jälkeen täältä.

Turnauksen jälkeen illalla järjestetään perinteiset syyspippalot, tällä kertaa ravintola Mallashovissa (Satakunnankatu 22). Usein nämä ovat kulkeneet ”kesäkauden päättäjäisten” nimellä ja pari vuotta sitten vietettiin 5-vuotisjuhlia. Bileiden virallinen osuus starttaa noin klo 19. Klo 20 mennessä suoritetaan perinteinen satunnaisiin visajoukkueisiin jakautuminen, tällä kertaa säästytte Ilen kysymyksiltä ja pääsette osallistumaan Mallashovin yleiseen visaan. Salasanalla ”Höntsy” kuittaa ekan juoman opiskelijahintaan kun tulee suurin piirtein alkamisajan paikkeilla paikalle.

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy perjantaina 20.10. klo 17. 

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 15.10. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Loppuun ennakkotietoa tulevasta: syksyn toinen iso turnaus pelataan todennäköisimmin lauantaina 25.11. ja vaikuttaisi todennäköiseltä että silloin Vuoden Iskuri -kisa päättyy. Harkinnassa on turnaus myös 30.12. jolloin kokeiltaisiin ehkä erilaista peliformaattia.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa