Lentiskurssi edistyneille keväällä!

Nouseeko pallo passarille? Meneekö hyökkäys verkon yli? Arvaatko, mihin pallo on tulossa? Haluaisitko onnistua paremmin? Jos haluaisit, niin nyt on tarjolla paljon toivottu lentopallokurssi jo jonkin verran pelanneille. 

Missä ja milloin?

Kurssi isketään menemään Etelä-Hervannan koulun pienessä salissa maanantaisin 20.00-21.30 alkaen 8.1.2018. Kurssi kestää koko kevätkauden (viimeinen kerta 7.5., joitakin jää pyhäpäivien ym. vuoksi väliin). Tarjolla on lähes joka kerta ohjattua harjoitusta ja peliä. 

Mika paukuttaa Jarin sopivasta takapassista. Tämäkin pallo nousee kuitenkin vielä kilpasarjassa peliin.(”Lähes joka kerta” tarkoittaa sitä, että kevään mittaan voi tulla joitakin omatoimivuoroja, jolloin kurssilaiset pelailevat koko vuoron ajan keskenään. Näiden määrä pyritään pitämään minimissä.)

Kuka, mitä, kenelle?

Kurssia vetää Höntsy-lentiksestä ja miesten lentisjoukkueistamme tuttu Mitja Ohtola, jolla on jo kokemusta parin lentopallokoulun vetämisestä. Myös vierailevia tähtiä voidaan kurssia vetämässä nähdä. Salivuoroja tulee kevään mittaan noin 15-16 (joku voi jäädä väliin, jos sali ei ole käytettävissä esim. koulun omien tapahtumien vuoksi). Suosittelemme tietenkin sitä, että käytte lentisvuoroilla muutenkin.

Kenelle kurssi soveltuu? Lentiskurssi ”edistyneille” eroaa useampaan kertaan järjestetystä ”lentiskoulusta” siten, että toivomme kurssilaisten jo hallitsevan tietyt perustaidot. Lyhyesti sanottuna kurssilaisen tulisi olla peluri, joka voi käydä suht hyvällä itseluottamuksella ainakin Höntsyn perus-vuoroilla.  Nimestään huolimatta ei siis edellytetä ”lentis edistyneet” -vuorojen tasoa – mutta kurssin tavoitteena tietenkin on, että loppuvaiheessa kaikki uskaltavat ainakin semi-vuoroille mennä.

Vähän pidemmin sanottuna tulisi osata ainakin kelvollinen hihalyönti helppoon palloon, kelvollinen sormipassi eteen-/ylöspäin. Lisäksi tulee tiedostaa lentopallon vaatima aktiivisuustaso ja itse haluta pelata aktiivisesti. Jos tuntuu siltä, että et ihan yllä em. juttuihin, kehittymistäsi palvelee paremmin ahkera perustason lentisvuoroilla käyminen kuin tämä kurssi. (Jos et ole käynyt mitään kurssia, on perusmuotoinen lentopallokoulu todennäköisesti taas syksyllä tarjolla. Jos taas olet käynyt sen, mutta mainitut perussuoritukset ovat silti hakusessa, sinun kannattaa ennemmin hakea niihin perus-vuoroilta rutiinia kuin lähteä tälle kurssille oppimaan uusia asioita).

Mitä tehdään? Ohjelmassa on luonnollisesti perus-yksilötekniikoiden kertausta. Sen lisäksi opetellaan erilaisia hyökkäystekniikoita, sijoittumista kuusikkona niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, torjuntaa ja varmistamista, jne. Paino on aktiivisessa ja ennakoivassa pelitavassa ja siinä, että opitaan mitä joukkueen pelin eteen kullakin pelipaikalla voi tehdä (lähes joka tilanteessa jotain!). Ajatuksena on, että (lähes) jokaisella kerralla on opetusta / harjoitteita vähän vaihdellen (yleensä kolmasosa – puolet), loppuaika pelataan.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 39 €/kk).

Muille Höntsypassin omistajille kurssimaksu on 25 euroa koko kevätkaudelta.

(Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia kevään kurssin hinta on 109 € (opisk./eläk./työttömät 89 €), sisältäen siis kurssivuorojen pelimaksun. 

Moniko pääsee? Kurssille otetaan korkeintaan 20 oppilasta. Mikäli ryhmä tulee täyteen, on eka kerralla varmasti vähän ahdasta. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että menoja, sairastumisia yms. tulee ja ryhmäkoko pitää olla kohtalaisen suuri, jotta sijoittumisia päästään myöhemmässäkin vaiheessa harjoittelemaan 6 vs 6. Jos kurssi ei tule heti täyteen, tai jos väki vähenee matkan varrella, voidaan kesken kaudenkin ottaa uusia pelureita mukaan.

Kurssi toteutuu, mikäli mukaan saadaan ainakin 14 oppilasta. Tilannetta arvioidaan vuodenvaihteessa, eli kurssin toteutumisen varmistamiseksi kannattaa ilmoittautua tämän vuoden puolella.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail