Paranna lentistekniikkaasi etäklinikalla! - Hontsy
Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Paranna lentistekniikkaasi etäklinikalla!

Höntsy aloittaa yleisen tilanteen myötä lentopallon etäopetuksen. Pilottikurssina on lentopallotekniikan “etäklinikka”, joka on suunnattu lentistä jo kohtalaisen paljon pelanneille. Klinikalla saat vihjeitä kotitreeniin ja lisäksi palautetta oman suoritustekniikkasi parantamiseen. 

Etäopetuksesta yleisesti ks. jutun jälkipuoli! Ensimmäinen 28.4. starttaava etäklinikka on samalla pilottiryhmä, jolta keräämme palautetta ja kokemuksia treenistä. Pilottiryhmään osallistuminen on edullista, mutta kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu mukaan (mukaan otetaan max 20). Jos kiinnostuneita on paljon, saatetaan seuraava ryhmä aloittaa suhteellisen piankin pilottiryhmän jälkeen.

Kenelle? Etäklinikka on suunnattu lentistä jo jonkin verran pelanneille, pääsääntöisesti Höntsyn mittapuulla vähintään semi-tason pelureille (ks. tasot täällä), jotka haluavat treenata lentopallon perustekniikoita ja saada omasta suoritustekniikastaan palautetta.

Miten? Klinikka toteutetaan etäopetuksena. Teknisenä ympäristönä on suljettu Facebook-ryhmä. Sinne ladataan opetusvideot ja siellä ryhmä voi keskustella sekä opettajan kanssa että keskenään. Ajatuksena on, että myös omat treenivideot ladataan sinne, jotta opettajan palautteen lisäksi voi saada myös kanssakurssilaisilta kannustusta. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, eli jos haluat että vain opettaja näkee omat videosi, voit toimittaa ne hänelle suoraan.

Mitä? Klinikalla käydään läpi lentiksen perustekniikoita: sormilyönti, hihalyönti, syöttö, iskulyönti, hyökkäyksen askeleet, torjunta askeleineen. Treenivinkkien ohella saat myös suoraa palautetta omista lyönti- ja syöttötekniikoistasi lähetettyäsi niistä videon opettajalle. Nimenomaan tässä piilee klinikan suurin hyöty: voit tsekata, onko omassa tekniikassasi jotain selkeää parantamisen varaa. Pienikin vinkki – oli kyse sitten käden asennosta tai liikkumisen tehostamisesta – voi pitkällä tähtäimellä viedä peliäsi askeleen eteenpäin.

Kuka? Klinikkaa vetää Höntsyn lentopallo-ope Mitja Ohtola ja apuopettajana on Ilkka Virjo.

Milloin & kuinka usein? Ensimmäinen ja samalla pilottiversio klinikasta starttaa 28.4.2020. Ekan porukan koko on rajattu 20 henkilöön; jatko riippuu osin tästä ekasta ryhmästä saaduista kokemuksista ja palautteesta. Klinikka sisältää neljä treeni-palautesykliä, jotka on tarkoitus viedä läpi noin kolmen viikon aikana.

Mitä tarvitsen kurssilla? Edellytyksenä osallistumiselle ovat Facebook-tili (voit toki perustaa sellaisen tai erillisen sellaisen vain tätä kurssia varten), aiempi lentopallokokemus (vähintään noin semi-taso) ja mahdollisuus avustajaan silloin tällöin (joihinkin treeneihin + oman tekniikan kuvaamiseen). Avustajan ei välttämättä tarvitse tietää lentiksestä mitään. Treeneistä osa on suunniteltu tehtäväksi kotona sisätiloissa (jonkinmoinen tila täytyy pystyä raivaamaan) ja osa ulkona, eli liikuntahallia ei tarvitse olla. Lisäksi tarvitset lentopallon. (Beach volley -pallo käy myös).

Koronakriisin aikaan osallistujien on saatavuuden rajoissa mahdollista myös lainata palloa Höntsyltä. Suosittelemme kuitenkin omaa palloa. Huomaa, että kotitreeneihin kelpaavan pallon voit hankkia hyvinkin edullisesti, eli pallon ei tarvitse olla parasta mallia, vaan edullinenkin, alkaen kympin treenipallo voi ajaa asiansa.

(Jos haluat ostaa parasta, älä silti maksa liikaa. Parhaiden (Mikasa MVA300-W300V-MVA200-W200V halvimmasta kalleimpaan) pallojen järkevä hintahaarukka on noin 50-80 euroa.)

Mitä maksaa? Pilottikurssin hinta on normaali 29 euroa / alennettu (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät) 24 euroa sisältäen alv:n 24 %. Kurssin myöhempien versioiden hinta voi poiketa tästä. Huom! Mikäli sinulla on Höntsypassi, jota et ole laittanut koronakriisin vuoksi tauolle, kurssi on sinulle maksuton. Kurssin voi maksaa myös liikunta- tai kulttuurieduilla.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!

Mikä juttu tää ny oikein on?

Loppuun muutama yleinen kommentti kysymyksiin, joita tämä etäopetus voi herättää. Kysymyksessähän on luonnollisesti kokeilu: voidaanko jotakin Höntsyn toimintaa siirtää nettiin nyt kun ydinbisneksemme ihmiskauppa on kielletty koronaviruksen vuoksi.

Miksi juuri lentopallo? Kohta kymmenen toimintavuotemme aikana olemme havainneet, että kiinnostus erityiseen treenaamiseen / oppimiseen on suurinta nimenomaan lentopallossa, ja järjestämämme lentopallokurssit ovat olleet suosittuja. Useimmissa muissa lajeissa vapaa-ajan höntsärit ovat yleensä kiinnostuneita vain pelailusta, eikä erilaisille kursseille ole juurikaan ollut kysyntää. Mikäli lentiksen etäkurssit saavuttavat suosiota, ei toki ole poissuljettua laajentaa muihinkin lajeihin.

Miksei minulle perus-tason pelurina / aloittelijana ole mitään tarjolla? Kokeilu pitää aloittaa jostain, ja tekniikan tsekkaukseen tarkoitettu etäklinikka on sopivan napakka kokonaisuus ensimmäiseksi tarjottavaksi. Tästä saatavien kokemusten pohjalta on heti seuraavana ohjelmassa luoda ihan perusteista aloittava lentiksen etäkoulu.

Eiks tämä etäharjoittelu ole teeskentelyä, jonka aika on kohta ohi? Treenaaminen tilanteessa, jossa ei tiedetä, milloin pelaamaan pääsee, vaatii toki omanlaistansa motivaatiota. Uskomme, että moni on kiinnostunut siitä, että pääsee tekemään edes jotain. Lisäksi näemme etäopetuksella mahdollisuuksia myös tulevaisuutta ajatellen: tekniikan tsekkaus-klinikka voi tuntua vielä mielekkäämmältä normaalioloissa. Etä-alkeiskurssi puolestaan voi normaalioloissa toimia kahdellakin tavalla: ensinnäkin ihan tavallisen lentiskurssin “kotiläksyinä” (tekemistä useammin kuin kerran viikossa, mikä edistää oppimista selvästi). Ja toisekseen niille, jotka haluaisivat aloittaa lentiksen, mutta eivät oikein uskalla mennä kylmiltään pelivuorolle kokeilemaan. Etäkurssin avulla voi perusjuttuja harjoitella ensin itsekseen.

Miksi kurssilla on maksimimäärä, nettiinhän ihmisiä mahtuu? Ensinnäkin: tämä eka kurssi on pilottiversio. Haluamme tarjota parasta mahdollista tuotetta, ja siksi keräämme ensin kokemuksia ja palautetta rajatulta porukalta. Toiseksi: ajatuksena on, että kurssilla olijat voivat face-ryhmässä myös tsempata toisiaan. Tämä ei välttämättä kovin suurella porukalla toimi, joten voi olla että jatkossakin kerrallaan aloittavien porukoiden kokoa rajoitetaan.