Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Lentisturnaus Vuoreksessa la 13.4.

Seuraava Höntsyn lentisturnaus pelataan Vuoreksen palloiluhallilla lauantaina 13.4. Vuorossa tällä kertaa taulukkopeli.  Sarjatoive (kilpa/semi/harraste) on mahdollista esittää ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuneiden määrä ja toiveet ratkaisevat miten pelataan. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan!  

Vuoreksessa on mahtavasti tilaa.

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Vuoden 2018 aikana lanseerattiin myös toinen suosittu turnausformaatti, jossa järjestäjä muodostaa ilmoittautuneista etukäteen mahdollisimman tasaiset joukkueet, ja koko päivä pelataan siis samassa joukkueessa.  Taulukko- ja joukkuesysteemit ovat molemmat omalla tavallaan kivoja, ja kokemuksemme mukaan ne ovat kutakuinkin yhtä suosittuja. Keväällä 2019 Höntsy-turnauksia vielä:

  • Lauantaina 13.4. noin klo 9-15 Vuoreksen koululla, taulukkoturnaus
  • Lauanaina 18.5. noin klo 10-16 Kaukajärven vapaa-aikatalolla, joukkueturnaus

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset (kilpa/harraste), joiden välissä turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot ovat “semi”-lohkoja, jotka sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus järjestetään Vuoreksen koulun palloiluhallissa la 13.4. noin klo 9-15 (Liigan välieriä ehtii hyvin seuraamaan turnauksen jälkeen). Saliin mahtuu kolme kenttää, joiden ympärilläkin on vielä tilaa, ja katto on erittäin korkealla.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy perjantaina 12.4. klo 12.

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 26.1. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Vuoden Iskuri -kisa

Tämä turnaus on samalla vuoden 2019 Vuoden Iskuri -kisan toinen osakilpailu.Todennäköisesti osakilpailuja on tänäkin vuonna viisi, eli kaksi keväällä, kaksi syksyllä ja yksi kesällä ulkokentillä. Tilanne kärjessä ensimmäisen osakilpailun jälkeen:

1. Jussi Leinonen 100
2. Teemu Rämö 90
3. Minna Salmi 86
4. Jari Rämö 85
5. Mikko Lehto 81
6. Anssi Tikkanen 80
6. Jarkko Leivo 80
8. Janne Pellikainen 78
8. Matti Hautere 78
10. Miia Vainio 75
10. Pasi Hätönen 75
10. Jaakko Leinonen 75
10. Mitja Ohtola 75
10. Ilkka Virjo 75

 

Vastaa