fbpx
Ladataan...

Lentisturnaus la 28.9.

Syyskauden ensimmäinen Höntsy-lentisturnaus pelataan Kuljun koululla lauantaina 28.9. Vuorossa tällä kertaa taulukkopeli.  Sarjatoive (kilpa/semi/harraste) on mahdollista esittää ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuneiden määrä ja toiveet ratkaisevat miten pelataan. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan!  

Vuonna 2018 pelattiin myös Kuljussa – tilaa on mahtavasti!

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset (kilpa/harraste), joiden välissä turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot ovat “semi”-lohkoja, jotka sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus järjestetään lauantaina 28.9. noin klo 10-16 Kuljun koululla (Lempäälän puolella). Osoite Tampereentie 262. Saliin mahtuu kolme kenttää, joiden ympärilläkin on vielä tilaa, ja katto on erittäin korkealla. Kimppakyytien ohella paikalle pääsee kätevästi bussilla, bussi 50A starttaa Koskipuistosta klo 9.30.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy perjantaina 27.9. klo 12.

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 26.1. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Vuoden Iskuri -kisa

Tämä turnaus on samalla vuoden 2019 Vuoden Iskuri -kisan kolmas osakilpailu. Kesän ulkoturnaus jäi tänä vuonna väliin, joten osakilpailuja on todennäköisimmin neljä – välissä pelataan yksi turnaus joukkueilla ja sitten marras- tai joulukuussa Iskuri-kisan viimeinen osakilpailua. Tilanne kärjessä kahden osakilpailun jälkeen on tämä (turnauksen voitolla kuittaa 100p):

1. Teemu Rämö 190
2. Anssi Tikkanen 170
3. Jari Rämö 164
4. Jarkko Leivo 157
5. Pasi Hätönen 155
6. Janne Pellikainen 153
7. Vili Keinänen 151
8. Ilkka Virjo 149
9. Ilpo Virkki 133
10. Mikko Lahtinen 129
11. Teppei Morimoto 123
12. Minna Veikkola 118
13. Satu Kellokumpu 108
14. Kimmo Uutela 107
15. Johanna Vuoksenmaa 101
16. Jussi Leinonen 100