Lentisturnaus la 7.3.2020 - Hontsy
Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Lentisturnaus la 7.3.2020

Vuoden 2020 toinen Höntsy-lentisturnaus Vuoreksen koululla lauantaina 7.3. NOIN klo 10-16. Vuorossa tällä kertaa taulukkopeli – eka kertaa tälle vuodelle. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan! Eri sarjatasoja. Tämä turnaus käynnistää myös Vuoden Iskuri- ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut. 
Vuores on tosi tilava paikka pelata!

Pelit pelataan tällä siis taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot jatkuvasti vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Tammikuun joukkueturnauksessa oli peräti 72 pelaajaa. Taulukkoturnauksessa tällainen määrä (isommasta määrästä puhumattakaan) edellyttää erityisjärjestelyitä. Mikäli pelaajia tulee tosi paljon, pitenee päivä, mutta eri sarjojen peliaikoja porrastetaan. Toisin sanoen yleisöryntäyksen sattuessa oman sarjasi peliaika voi poiketa alustavasta jonkin verran (esim. kolme sarjaa osin päällekkäin 9-15 / 11-17 / 13-19).

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset (yleensä kilpa/harraste tai kilpa/semi), joiden välissä turnauksen puolivälissä tapahtuu mahdollisesti pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen jopa kolmaskin sarja on mahdollinen, tai voi olla kahden sarjan väliin sijoittuva yksi lohko.

Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu, sillä lohkomatematiikka esittää meille myös vaatimuksia. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Vuoreksen koululla on tosi hyvät puitteet: saliin mahtuu kolme kenttää siten, että niiden ympärilläkin on vielä reilusti tilaa, ja huilivuorossa olijat voivat seurata pelejä parvikatsomosta.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos mielekkään lohkomäärän kasaan saaminen jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen päättyy torstaina 5.3. Toivomme, että mahdollisimman moni ilmoittautuu reilusti etuajassa. Mikäli pelaajamäärä lisääntyy loppuviikosta tosi paljon, ei salivarausta voida pidentää ja saattaa käydä niin etteivät kaikki mahdu mukaan.

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 3.3. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kisat

Aiempien vuosien tapaan kaikki vuoden 2020 aikana pelattava taulukkolentisturnaukset (mukaan lukien mahdollinen ulkokenttäturnaus kesällä) muodostavat yksittäisten kisojen lisäksi Grand Slam -tyyppisen kokonaiskilpailun. Tämän vuoden uutuus on, että näitä kilpailuja on kaksi. Aiemmilta vuosilta tuttu Vuoden Iskuri -kisa jatkaa suurin piirtein entisenlaisena; pistelaskuun voi tulla pieniä tarkennuksia, esim. olemme harkinneet että alkulohkon voitosta saisi jonkin pikku pistebonuksen. Vuoden Iskuri -kisa on nyt suunnattu kilpasarjan pelureille.

Sen oheen käynnistyy Vuoden Peippaaja -kisa, joka on tarkoitettu pääasiassa muussa kuin kilpasarjassa kamppaileville. Vuoden Iskuri -kisassahan on perinteisesti kilpasarjan voittaja saanut 100 p, kakkonen 90, kolmonen 85, nelonen 80, siitä alaspäin aina yksi piste vähemmän per sija. Lisäksi on jaettu lisä- tai miinuspisteitä esim. alempien finaalien voitoista ja kakkossijoista, parhaalle naispelurille, alkulohkon jälkeen noususta tai putoamisesta…

Vuoden Peippaaja -kisa noudattelee samaa periaatetta. Muualta kuin kilpa-alkulohkoista turnauksen aloittaneista parhaiten sijoittunut saa 100 p – ja niin edelleen. Turnauksen formaatista riippuen Peippaaja-osakilpailun voittaja ei välttämättä ole oman finaalilohkonsa voittaja (jos osa jengistä on puolivälissä turnausta noussut kilpasarjan pelureiden joukkoon).

Lohkomatematiikan vuoksi joudutaan joskus joku Peippaaja-kisailija laittamaan kilpasarjaan tai Iskuri-kisailija semi-sarjaan. Tällainen tilanne otetaan jollain fiksulla tavalla pisteytyksessä huomioon, ja pyritään siihen ettei tällä vaikuteta kisojen kärkikahinoihin. Lopullinen pisteytysajatus julkaistaan ekan turnauksen yhteydessä. Pisteytystä saatetaan myös muokata vuoden mittaan jonkin verran, koska turnaukset ovat väkimäärältään ja alkulohkojen tyypeiltään erilaisia.