Lentisturnaus la 11.2.2023

Turnausvuosi 2023 alkaa! Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan!   Sarjatoive on mahdollista esittää ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuneiden määrä ja toiveet ratkaisevat miten pelataan. Samalla startataan perinteiset Iskuri- ja Peippaaja-kokonaiskisat. 

Suoraan ilmoittautumaan / straight to signing up: ilmoittautumislomake / sign up form.

Vuores on tosi tilava paikka pelata!

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Ennakkotiedot kevään turnauksista: Tämän turnauksen lisäksi pelataan lauantaina 18.3. (joukkueilla Vuoreksessa), lauantaina 22.4. (taulukolla Sammon Keskuslukiolla) sekä 20.5. (joukkueilla Vuoreksessa).

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset. Näiden välissä saattaa tapahtua turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä – sekä vuorotteluperiaatetta, kun sarjojen rajamaastossa liikutaan.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollisimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus pelataan lauantaina 11.2. Vuoreksen koululla noin klo 10-16 välisenä aikana. Vuoreksen sali on todella tilava ja korkea, kolmen lentopallokentän ympärillekin mahtuu tilaa ja huilivuorossa olevat voivat seurata pelejä myös parvikatsomosta. Tarkempi aloitus- ja lopetusaika voi hieman vielä elää sen mukaan, miten monta osallistujaa mukaan saadaan.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Myös tänä vuonna pelataan Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut, joihin saa pisteitä jokaisesta taulukkoturnauksesta. Vuoden 2022 Iskuri oli Aki Björksten ja Peippaaja Krista Lehtimäki – miten käy tänä vuonna? Pääsääntöisesti kokonaiskisojen ideana on, että Iskuri-kisaa käyvät kilpasarjan pelurit ja Peippaaja-kisaa muut.

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu tuttu 25 euroa normaali, 20 euroa alennettu (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ym. ei-työssäkäyvät sekä Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen päättyy torstaina 9.2.  

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 6.2. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.