Lentisturnaus la 15.8.2020 - Hontsy
Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Lentisturnaus la 15.8.2020

“Syksyn” eka iso Höntsyn lentisturnaus pelataan lauantaina 15.8. Kaukajärven vapaa-aikatalolla (siis sisätiloissa) NOIN klo 10-16. Turnaus pelataan taulukkopelinä. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan! Eri sarjatasoja. 
Kaukajärvellä kolme kenttää & katsomo.

Pelit pelataan tällä siis taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot jatkuvasti vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English. Link to registration form.

Tammikuun joukkueturnauksessa oli peräti 72 pelaajaa. Taulukkoturnauksessa tällainen määrä (isommasta määrästä puhumattakaan) edellyttää porrastamista, eli oman sarjasi peliaika voi hieman poiketa tuosta klo 10-16. Todennäköisin skenaario on kuitenkin, että kaikkien pelit saadaan päätökseen ennen viittä.

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset (yleensä kilpa/harraste tai kilpa/semi), myös muunlainen systeemi on mahdollinen.

Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu, sillä lohkomatematiikka esittää meille myös vaatimuksia. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollisimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos mielekkään lohkomäärän kasaan saaminen jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen päättyy torstaina 13.8. Toivomme, että mahdollisimman moni ilmoittautuu reilusti etuajassa. Mikäli pelaajamäärä lisääntyy loppuviikosta tosi paljon, ei salivarausta voida pidentää ja saattaa käydä niin etteivät kaikki mahdu mukaan.

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 10.8. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Syksyn turnaukset & kokonaiskisat

Vuoden ekassa taulukkoturnauksessa käynnistyivät Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut. Niiden tilanteen yhden osakilpailun jälkeen löydät täältä.

Tarkkoja ajankohtia lopuille tämän vuoden turnauksille ei vielä ole, mutta aikataulujen salliessa ajatuksena olisi pelata tämän jälkeen vielä kolme turnausta syksyn aikana: syyskuussa joukkueilla, loka-marraskuussa vuoden viimeinen taulukkoturnaus ja mahdollisesti sen jälkeen joulukuussa vielä joukkueturnaus. Näiden ajankohtia lyötäneen lukkoon elokuussa syyskauden alkaessa.