Lentisturnaus la 22.4.2023

Turnausvuosi 2023 jatkuu! Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan.  Sarjatoive on mahdollista esittää ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuneiden määrä ja toiveet ratkaisevat miten pelataan.

Suoraan ilmoittautumaan / straight to signing up: ilmoittautumislomake / sign up form.

Viihdyttävää peliä alkulohkosta...
Sammon keskuslukiolla on ihanasti tilaa joka suuntaan, myös ylöspäin!

Pelit ajetaan maaliin niin, että Liiga-finaaleita ehtii halutessaan Areenalle seuraamaan! 

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä. Illalla jatkot tuttuun tapaan Kievari Kaksissa Kasvoissa! 

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Ennakkotietona,  tänä keväänä pelataan tämän jälkeen vielä yksi turnaus lauantaina 20.5. (joukkueilla Vuoreksessa).

Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset. Näiden välissä saattaa tapahtua turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä – sekä vuorotteluperiaatetta, kun sarjojen rajamaastossa liikutaan.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollisimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta!

Turnaus pelataan lauantaina 22.4. Sammon keskuslukiolla noin klo 9-16 välisenä aikana. Sali on todella tilava ja korkea, kolmen lentopallokentän ympärillekin mahtuu tilaa. Tarkempi aloitus- ja lopetusaika voi hieman vielä elää sen mukaan, miten monta osallistujaa mukaan saadaan.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Myös tänä vuonna pelataan Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut, joihin saa pisteitä jokaisesta taulukkoturnauksesta ja tänä vuonna myös lisäpisteitä joukkueturnauksista. Katso viime raportista, mikä on kärjen tilanne kisoissa… .  Pääsääntöisesti kokonaiskisojen ideana on, että Iskuri-kisaa käyvät kilpasarjan pelurit ja Peippaaja-kisaa muut.

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu tuttu 25 euroa normaali, 20 euroa alennettu (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ym. ei-työssäkäyvät sekä Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen päättyy torstaina 20.4.  

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 18.4. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.