Lentisturnaus la 12.11.2022

Vuoden tokavika iso lentisturnaus, ja samalla viimeinen taulukkopelinä pelattava.  Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan!  HUOMAA että turnauksen osallistumismaksu on tuttu 25/20 euroa, mikäli ilmoittaudut viimeistään edeltävänä viikonloppuna. Sarjatoive on mahdollista esittää ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittautuneiden määrä ja toiveet ratkaisevat miten pelataan. Tässä turnauksessa ratkeavat Iskuri- ja Peippaja-kokonaiskilpailut! 

Vuoden viimeinen turnaus (joukkueilla) lauantaina 3.12.

Suoraan ilmoittautumaan / straight to signing up: ilmoittautumislomake / sign up form.

Täällä ei ole jokuseen hetkeen pelattukaan…

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset. Näiden välissä saattaa tapahtua turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä – sekä vuorotteluperiaatetta, kun sarjojen rajamaastossa liikutaan.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus järjestetään lauantaina 12.11. Hervannan Tredun vanhassa liikuntasalissa noin klo 10-16 välisenä aikana. Kyseisessä salissa järjestettiin muuten Höntsyn kaikkien aikojen ensimmäinen lentopalloturnaus noin kymmenen vuotta sitten! Saliin mahtuu kolme kenttää ja kattokin on korkealla. Lattiamateriaalina on parketti.  Tarkempi aloitus- ja lopetusaika voi hieman vielä elää sen mukaan, miten monta osallistujaa mukaan saadaan.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Vuonna 2022 ovat taas käynnissä kokonaiskisat, joihin saa pisteitä kustakin vuoden 2022 aikana järjestettävästä taulukkoturnauksesta.Tässä turnauksessa ratkeavat voittajat! Tilanteen ennen viimeistä osakilpailua voit tarkistaa täältä.

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu on 6.11. asti tuttu 25 euroa normaali, 20 euroa alennettu (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ym. ei-työssäkäyvät sekä Höntsypassin omistajat). Vasta turnausviikolla eli 7.11. alkaen ilmoittautuneille maksu on 30 / 25 euroa. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 10.11.  

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 6.11. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.