Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Lentisturnaus la 30.11.2019!

Vuoden 2019 viimeinen Höntsy-lentisturnaus pelataan Sammon keskuslukiolla lauantaina 30.11. noin klo 10-16. Vuorossa tällä kertaa taulukkopeli. Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua, eli yksilönä ilmoittaudutaan ja kilpaillaan! Eri sarjatasoja.   
Tässä turnauskuva Sammon lukiolta – korkeutta ja tilaa on tosi kivasti. Kuva: Susanna Kinnunen

Pelit pelataan tällä ekrtaa siis taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Tavalla tai toisella turnauksessa otetaan pelaajien lähtötaso huomioon. Tavoitteena on saada riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset (kilpa/harraste tai kilpa/semi), joiden välissä turnauksen puolivälissä tapahtuu mahdollisesti myös pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot ovat “semi”-lohkoja, jotka sijoittuvat näiden kahden tason väliin.

Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu, sillä lohkomatematiikka esittää meille myös vaatimuksia. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään pelaajien omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollsimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. 

Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta! Lukuun ottamatta jakojen laatimista ja pelien kestoa, pelataan pelit normaaleilla lentopallon säännöillä (soveltaen niitä suurin piirtein tavallisen höntsyvuoron tapaan – rentosarjassa löysemmin ja kilpasarjassa tiukemmin).

Turnaus järjestetään lauantaina 30.11. Sammon keskuslukiolla, Uimalankatu 5. Turnaus pelataan noin klo 10-16 – pituus voi hieman vaihdella osallistujamäärästä riippuen. Jos osallistujia on todella paljon, saatetaan turnausta porrastaa (tyyliin harrastesarja aloittaa klo 9 ja kilpa klo 11, tai vastaavaa).  Saliin mahtuu kolme kenttää, joiden ympärilläkin on vielä hyvin tilaa. Katto on todella korkealla, joten puitteet tosi hyville peleille ovat olemassa.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos mielekkään lohkomäärän kasaan saaminen jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä pelissä ei siis ole vaihtopelaajia).

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu normaali 25 euroa, alennettu 20 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, ym. ja Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy perjantaina 29.11. klo 12.

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 25.11. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.

Vuoden Iskuri -kisa

Tämä turnaus on samalla vuoden 2019 Vuoden Iskuri -kisan neljäs ja viimeinen osakilpailu. Tilanne kärjen osalta ennen tätä kisaa on tämä:

1. Anssi Tikkanen 270
2. Ilkka Virjo 239
3. Pasi Hätönen 236
4. Vili Keinänen 220
5. Mikko Lahtinen 198
6. Teemu Rämö 190
6. Jussi Leinonen 190
8. Ilpo Virkki 183
9. Teppei Morimoto 168
10. Jari Rämö 164
11. Minna Veikkola 160
12. Jarkko Leivo 157
13. Janne Pellikainen 153
14. Mitja Ohtola 151

Vuoden Iskuri -titteli on vaihtamassa omistajaa joka tapauksessa, sillä kahden viime vuoden mestari Minna Salmi on joutunut tänä vuonna jättämään yhden turneen väliin eikä pysty enää kärkeä tavoittamaan. Myös vuoden 2016 Iskuri -voittajan Teemu Rämön ero kärkeen on aikamoinen, joten on erittäin todennäköistä, että Iskuri-pysti menee kokonaan uudelle henkilölle.

Kovin ennakkosuosikki on tietysti ykkössijalla oleva Anssi Tikkanen, mikäli hän pääsee tähän osakilpailuun osallistumaan. Hänen tavoittamisensa ei ole muille aivan mahdotonta, mutta edellyttää käytännössä Anssin putoamista muuhun kuin kilpafinaaliin – kilpafinaalin sisällä ei riittävän isoa piste-eroa enää voi syntyä. Anssi saattaa siis varmistaa Iskuri-tittelin jo turnauksen puolivälissä.

Vastaa