fbpx
Ladataan...

Lentopallon alkeita oppimaan!

Kiinnostaako kaikkien hypettämä lentopallo, mutta et vaan osaa? Olisi kiva mennä höntsylentikseen, mutta haluaisit ensin opetella perustekniikoita? Käyt jo perus-vuoroilla, mut haluaisit olla paremmin kartalla? Nyt tarjolla nopea kurssi juuri sinulle! 

Missä ja milloin?

Syksyn 2020 lentiskurssi järjestetään Lielahden koulun isossa salissa alkaen 16.9. ja päättyen 4.11.2020, kellonaikana 18.30-20.00. 

Näillä näkymin syyslomaviikko jää väliin (sali suljettu), joten kurssille on tulossa seitsemän pelikertaa.

Huom. olisimme mieluummin järkänneet koko syksyn kurssin (ja keväällä jatkoa), mutta sali siirtyy kurssin päättymisen jälkeen muuhun käyttöön. Halusimme kuitenkin tarttua tähän mahdollisuuteen saada huippusali huippuajankohtaan, vaikka kurssi jääkin hieman lyhyemmäksi. Jos kurssille saadaan mukavasti porukkaa ja vaikuttaa siltä, että heillä on intoa jatkaa, pyritään loppusyksyksi etsimään joku toinen sopiva vuoro jolla voitaisiin jatkaa – joko omatoimipelien tai kurssin merkeissä.

Perustason lentopallovuoroja (ks. lentisvuorojen tasomäärittelyt) on lentiskoulun ohella syksyn viikko-ohjelmassa alustavasti kolme: Maanantaina Tesomalla klo 20, keskiviikkona Hyhkyssä klo 20, perjantaina Tesomalla klo 17. Parhaiten kehityt, kun alat saman tien treenaamaan myös muilla vuoroilla.

Mitä?

Mitä tehdään? Lentiksen perusasioita erilaisin harjoittein: Liikkuminen, sormilyönti, hihalyönti, syöttö, nosto, passi, jne. Lisäksi tietenkin sijoittuminen kentällä eri tilanteissa ja eri pelipaikkojen roolit, ynnä muut pelissä eteen tulevat tilanteet. Koska kyseessä on alkeiskurssi, on pääpaino perustaidoissa; pyritään mieluummin kertaamaan ja parantamaan perusteita kuin menemään hurjaa vauhtia eteenpäin. (Tässä toki otetaan osallistujien lähtötaso huomioon).

Kurssikertojen sisältönä on noin 30-60 min opetusta, harjoitteita, pienpelejä tmv. ja loppuosa rentoa pelailua. (Lopputunnin pelailu osalla kerroista omatoimisesti, eli vetäjä lähtee treeniosion jälkeen vetämään toisaalla klo 20 alkavia pelejä.)

Kenelle kurssi soveltuu? Eniten koulusta saavat todennäköisesti irti (Höntsyn vuorojen mittapuulla) aloittelevat pelurit ja ne, joilla perustekniikoissa on parantamisen varaa. Eli tasoluokittelullamme perus-tason pelurit tai ne, joita pikkaisen hirvittää mennä suoraan perus-vuorolle.

Tämänkertainen lentiskurssi sisältää myös etäopetusta: lentiksen alkeet videoina & kotitehtävinä. Ideana on, että innostuisit tekemään joitakin harjoitteita myös viikoittaisten pelikertojen välillä, jolloin kehitys on varmasti nopeampaa. Videomateriaali on tarkoitettu myös itsenäiseksi, eli sen avulla voi harjoitella alkeita, vaikkei Lielahden kurssille pääsisikään – etäalkeiskurssi tulee myös myyntiin omana kokonaisuutenaan. 

Pelikertojen välillä tapahtuvaa harjoittelua / keskustelua varten perustetaan kurssille oma facebook-ryhmä.

Höntsy-lentiksen pelaamista ajatellen on olemassa myös pohjamateriaalia:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä.

Kuka?

Lentiskoulun vetämisestä päävastuussa on tällä kertaa Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo, apuna mahdollisesti aiemmilta kursseilta tuttu Mitja Ohtolajonka kanssa myös etäopetusmateriaalit tehdään.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 44 €/kk). Höntsypassilla käyt siis rajattomasti pelaamassa myös muilla vuoroilla ja myös muita lajeja.

Vanhoille Höntsypassin omistajille lentiskurssi maksaa 15 euroa. (Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia lentiskoulun hinta on 69 euroa sisältäen siis kurssivuorojen pelimaksun ja oheismateriaalin. 

Jos kurssin kellonaika / ajankohta / paikka ei sovi sinulle tai asut jossain ihan muualla, voit ostaa pelkästään etäopetuspläjäyksen (videot, kotitehtävät, pelkän etäopetuksen ostaville kotitehtävien henk.koht. palaute) hintaan 29 euroa. (Tämä paketti Höntsypassin omistajalle 10 euroa).

Moniko pääsee? Paikan päälle kurssille otetaan korkeintaan 16 oppilasta. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!