Lentopallon alkeita oppimaan keväällä 2021!

Kiinnostaako kaikkien hypettämä lentopallo, mutta et vaan osaa? Olisi kiva mennä höntsylentikseen, mutta haluaisit ensin opetella perustekniikoita? Käyt jo perus-vuoroilla, mut haluaisit olla paremmin kartalla? Nyt tarjolla napakka, oheismateriaaleilla täydennetty kurssi juuri sinulle! 

Kevään 2021 lentiskurssi järjestetään Lielahden koulun isossa salissa koronatauon jälkeen keskiviikkoisin 18.30-20.00. 

Huom. koronarajoituksista johtuen tämänhetkinen tieto on, että aloittamaan päästäisiin ke 10.2. ja lopetus pääsiäisen paikkeilla. Kurssille on siis tulossa  8-9 pelikertaa. Mikäli koronarajoitukset edelleen siirtävät aloitusta tai sotkevat aikataulua, jatkuu kurssi pidemmälle kevääseen, eli pyritään pitämään kurssikertojen määrä samana. Jos kurssi pääsee alkamaan vasta myöhään keväällä, pidetään lyhyempi kurssi ja tämä otetaan huomioon hinnassa.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!

Kurssi on sisällöltään samanlainen kuin syksyllä pidetty, sillä nähdäksemme juuri perusteista lähtevälle kurssille on eniten tarvetta ja kysyntää – syksylläkin muutamat eivät mukaan valitettavasti mahtuneet. Suunnitelmissa on jonkinlainen jatkokurssi tai enemmän pelanneille tarkoitettu tekniikkaklinikka loppukevääseen pääsiäisen jälkeen tämän kurssin jälkeen.

Perustason lentopallovuoroja (ks. lentisvuorojen tasomäärittelyt) on lentiskoulun ohella kevään viikko-ohjelmassa alustavasti jopa viisi: Maanantaina Tesomalla klo 20, keskiviikkona Hyhkyssä klo 20, perjantaina Tesomalla klo 17 ja lauantaina Linnainmaalla klo 14.35 tavalliset vuorot. Lisäksi sunnuntaisin pelaataan Lentävänniemessä perus+semi-tason miniturnaus klo 19.30. Parhaiten kehityt, kun alat saman tien treenaamaan lentiskurssin ohella myös muilla vuoroilla.

Mitä kurssilla tehdään?

Mitä tehdään? Lentiksen perusasioita erilaisin harjoittein: Liikkuminen, sormilyönti, hihalyönti, syöttö, nosto, passi, jne. Lisäksi tietenkin sijoittuminen kentällä eri tilanteissa ja eri pelipaikkojen roolit, ynnä muut pelissä eteen tulevat tilanteet. Koska kyseessä on alkeiskurssi, on pääpaino perustaidoissa; pyritään mieluummin kertaamaan ja parantamaan perusteita kuin menemään hurjaa vauhtia eteenpäin. (Tässä toki otetaan osallistujien lähtötaso huomioon).

Kurssikertojen sisältönä on noin 45-60 min opetusta, harjoitteita, pienpelejä tmv. ja loppuosa rentoa pelailua. Joillakin kerroilla osa pelailusta voi olla omatoimista (ilman vetäjää). Satunnaisesti saattaa olla mahdollista jäädä omatoimisesti pelaamaan kurssikerran jälkeen. Tarkoitus on myös pariin otteeseen videoida osallistujien perussuorituksia; hidastetusta videosta on helpompi nähdä, mitä parannettavaaa omassa tekniikassa on.

Kenelle kurssi soveltuu? Eniten koulusta saavat todennäköisesti irti (Höntsyn vuorojen mittapuulla) aloittelevat pelurit ja ne, joilla perustekniikoissa on parantamisen varaa. Eli tasoluokittelullamme perus-tason pelurit tai ne, joita pikkaisen hirvittää mennä suoraan perus-vuorolle.

Lentiskurssi sisältää myös etäopetusta: lentiksen alkeet videoina & kotitehtävinä. Ideana on, että innostuisit tekemään joitakin harjoitteita myös viikoittaisten pelikertojen välillä, jolloin kehitys on varmasti nopeampaa. Pelikertojen välillä tapahtuvaa harjoittelua / keskustelua varten perustetaan kurssille oma facebook-ryhmä.

Höntsy-lentiksen pelaamista ajatellen on olemassa myös pohjamateriaalia:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä.

Kuka vetää?

Lentiskoulun vetämisestä ovat vastuussa lentopallo-ope Mitja Ohtola ja Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo.Kaksikko on myös laatinut kurssin oheismateriaalit. Pääsääntöisesti paikalla on yksi vetäjä per kurssikerta.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 44 €/kk). Höntsypassilla käyt siis rajattomasti pelaamassa myös muilla vuoroilla ja myös muita lajeja.

Vanhoille Höntsypassin omistajille lentiskurssi maksaa 15 euroa. (Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia lentiskoulun hinta on 69 euroa sisältäen siis kurssivuorojen pelimaksun ja oheismateriaalin. 

Moniko pääsee? Paikan päälle kurssille otetaan korkeintaan 16 oppilasta. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12. Kurssille on mahdollista tulla myös kertausharjoituksiin. Mikäli kurssi on tulossa täyteen, on kuitenkin uusilla oppilailla etuajo-oikeus.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!