Lentiksen starttikurssi syksyllä 2021!

Kiinnostaako kaikkien hypettämä lentopallo, mutta et vaan osaa? Olisi kiva mennä höntsylentikseen, mutta haluaisit ensin opetella tai kerrata perustekniikoita? Käyt jo perus-vuoroilla, mut haluaisit olla paremmin kartalla? Nyt tarjolla napakka, oheismateriaaleilla täydennetty pikku kurssi juuri sinulle! 

Syksyn 2021 lentiskurssi järjestetään Lielahden koulun isossa salissa keskiviikkoisin 18.30-20.00 – eka kerta 25.8. ja viimeinen 29.9.  

Kurssilla on siis kuusi pelikertaa. Näiden lisäksi luvassa on perusasioista myös opetusvideoita kurssilaisille.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake! Ilmoittautumisaika päättyy 16.8.!

Perustason lentopallovuoroja (ks. lentisvuorojen tasomäärittelyt) on lentiskoulun ohella syksyn viikko-ohjelmassa alustavasti jopa viisi: Maanantaina Tesomalla klo 20, keskiviikkona Hyhkyssä klo 20, perjantaina Tesomalla klo 17 ja lauantaina Linnainmaalla klo 14.35 tavalliset vuorot. Lisäksi sunnuntaisin pelataan Lentävänniemessä perus+semi-tason miniturnaus klo 19.30. Parhaiten kehityt, kun alat saman tien treenaamaan lentiskurssin ohella myös muilla vuoroilla.

Tämä ajankohta ja hyvä sali saatiin napattua alkusyksyksi. On mahdollista ja jopa todennäköistä, että kauden jatkuessa kurssitoimintakin jatkuu, esim. jo vähän enemmän pelanneille tarkoitetun kurssin muodsosa. Tältä osin tarkempi ajankohta ja paikka on vielä hämärän peitossa.

Mitä kurssilla tehdään?

Mitä tehdään? Kuuden kurssikerran aikana käydään tiiviisti läpi perustekniikat: Liikkuminen, sormilyönti, hihalyönti, syöttö, nosto, passi, isku. Myös kentällä sijoittumisen perusteita käydään läpi: eri pelipaikkojen tehtäviä, ”pussipeliä” & mitä tekee ”vapaa verkkopelaaja”. Koska kyseessä on lyhyt starttikurssi, on pääpaino perustaidoissa; pyritään mieluummin kertaamaan ja parantamaan perusteita kuin menemään järin syvälle lajitaitoihin. (Tässä toki otetaan osallistujien lähtötaso huomioon).

Kurssikertojen sisältönä on noin 45-60 min opetusta, harjoitteita, pienpelejä tmv. ja yleensä lopuksi peliä jossa pyritään harjoittelemaan oikeaa sijoittumista. Joillain kerroilla saattaa olla mahdollisuus jäädä saliin pelaamaan omatoimisesti kurssikerran jälkeen. Videoilla mainittuja kotitehtäviä tehneet & palauttaneet saavat niistä yksilöllisen palautteen (niiden tekeminen tai palauttaminen ei toki ole pakollista).  Kotitehtäviä ja keskustelua varten perustetaan kurssille oma facebook-ryhmä.

Kenelle kurssi soveltuu? Eniten koulusta saavat todennäköisesti irti (Höntsyn vuorojen mittapuulla) aloittelevat pelurit ja ne, joilla perustekniikoissa on parantamisen varaa. Eli tasoluokittelullamme perus-tason pelurit tai ne, joita pikkaisen hirvittää mennä (esim. pitkän pelitauon jälkeen) suoraan perus-vuorolle.

Höntsy-lentiksen pelaamista ja varsinkin kentällä sijoittumista ajatellen on olemassa myös pohjamateriaalia:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä.

Kuka vetää?

Kurssin ovat vastuussa lentopallo-ope Mitja Ohtola ja Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo. Kaksikko on myös laatinut kurssin oheismateriaalit. Pääsääntöisesti paikalla on yksi vetäjä per kurssikerta.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 44 €/kk). Höntsypassilla käyt siis rajattomasti pelaamassa myös muilla vuoroilla ja myös muita lajeja.

Vanhoille Höntsypassin omistajille lentiskurssi maksaa 15 euroa. (Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia lentiskoulun hinta on 59 euroa sisältäen siis kurssivuorojen pelimaksun ja oheismateriaalin. 

Moniko pääsee? Paikan päälle kurssille otetaan korkeintaan 16 oppilasta. Mikäli tulijoita on enemmän kuin mahtuu, on etusija kokonaan uusilla oppilailla ja Höntsypassin ottajilla.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!