Lentiksen alkeiskurssi - ei toteudu tammikuussa -23

Valitettavasti tälle kurssille tuli niin vähän ilmoittautumisia, ettei se toteudu ainakaan heti alkuvuodesta. 

 

Kiinnostaako lentopallo mutta tuntuu siltä, että tarvitsisit opastusta alkuun? Käyt jo perus-vuoroilla, mut haluaisit olla paremmin kartalla?  Nyt tarjolla kurssi omatoimisen pelailun tueksi juuri sinulle! 

Kevään 2023 lentiskurssi järjestetään Lielahden koulun isossa salissa keskiviikkoisin 20.00-21.30 – ensimmäinen kerta on 11.1. ja siitä eteenpäin pelataan joka viikko (paitsi hiihtolomalla 1.3.), kunnes saadaan kahdeksan pelikertaa täyteen (8.3., mikäli ei tule saliperuutuksia).  

Pelikertojen lisäksi luvassa on perusasioista myös opetusvideoita kurssilaisille. 

Tärkeä huomio: Jos olet kiinnostunut lentopallon harrastamisesta, niin ala harrastaa sitä. Krssi voi olla tukenasi tässä, mutta taidot karttuvat paljon varmemmin ja nopeammin, jos käyt myös muuten pelaamassa. 

Tästä syystä suosittelemme ottamaan Höntsypassin, jolloin et maksa kurssista erillistä maksua lainkaan – tai ainakin ostamaan kurssin oheen edullisesti Höntsyn kymppikortin.  

Suosittelemme siis aivan ehdottomasti käymään kurssin ohessa vähintään kerran viikossa lentiksessä. Tähän soveltuvia perustason lentopallovuoroja (ks. lentisvuorojen tasomäärittelyt) on Höntsyn syksyn viikko-ohjelmassa alustavasti jopa viisi: Maanantaina Tesomalla klo 20, perjantaina Tesomalla klo 17 ja lauantaina Linnainmaalla klo 14.35. Lisäksi sunnuntaisin pelataan Lentävänniemessä perus+semi-tason miniturnaus klo 19.30. 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake! Ilmoittautumisaika päättyy 6.1.2023! 

Mitä kurssilla tehdään?

Mitä tehdään? Käydään läpi erityisesti lentopallon perussuorituksia: Liikkuminen, sormilyönti, hihalyönti, syöttö, nosto, passi ja myös iskulyönti. Myös kentällä sijoittumisen perusteita käydään läpi: eri pelipaikkojen tehtäviä, ”pussipeliä” & mitä tekee ”vapaa verkkopelaaja”. Koska kyseessä on alkeiskurssi, on pääpaino perustaidoissa; pyritään mieluummin kertaamaan ja parantamaan perusteita kuin menemään järin syvälle lajitaitoihin. 

Kurssikertojen sisältönä on noin 45-60 min opetusta, harjoitteita, pienpelejä tmv. ja yleensä lopuksi peliä jossa pyritään harjoittelemaan oikeaa sijoittumista. 

Kenelle kurssi soveltuu? Eniten koulusta saavat todennäköisesti irti aloittelevat pelurit ja ne, joilla aivan perustekniikoissa on parantamisen varaa. Eli tasoluokittelullamme perus-tason pelurit tai ne, joita pikkaisen hirvittää mennä (esim. pitkän pelitauon jälkeen) suoraan perus-vuorolle. Tälle kurssille voi tulla mukaan myös ilman minkäänlaista aiempaa lentopallotaustaa. 

Höntsy-lentiksen pelaamista ja varsinkin kentällä sijoittumista ajatellen on olemassa myös pohjamateriaalia:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä.

Kuka vetää?

Kurssista on vastuussa lentopallo-ope Mitja Ohtola, mahdollisesti apunaan Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo. Kaksikko on myös laatinut kurssin oheismateriaalit. Pääsääntöisesti paikalla on yksi vetäjä per kurssikerta.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 49 €/kk). Höntsypassilla käyt siis rajattomasti pelaamassa myös muilla vuoroilla ja myös muita lajeja.

Vanhoille Höntsypassin omistajille lentiskurssi maksaa 15 euroa. (Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Pakettihinta lentiskurssille ja 10 kerran Höntsykortille on 129 euroa – pakettiin kuuluu sähköinen henkilökohtainen 10-kortti, joka on voimassa 6 kk (tämän lipun hinta normaalisti 89 euroa). 

Pelkän lentopallokurssin hinta on 99 euroa. 

Moniko pääsee? Paikan päälle kurssille otetaan korkeintaan 16 oppilasta. Mikäli tulijoita on enemmän kuin mahtuu, on etusija kokonaan uusilla oppilailla ja Höntsypassin ottajilla.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!