Loading…

Helposti palloilemaan!

Tule yksin tai kaverin kanssa - me takaamme, että peliseuraa löytyy!
Pikaopas palloiluun

Lentiksen alkeiskurssille!

Kiinnostaako kaikkien hypettämä lentopallo, mutta et vaan osaa? Olisi kiva mennä höntsylentikseen, mutta haluaisit ensin opetella perustekniikoita? Käyt jo perus-vuoroilla, mut haluaisit olla paremmin kartalla? Nyt tarjolla kurssi juuri sinulle! Huom. kurssi on jo startannut 7.1., mutta uusia oppilaita voidaan ottaa mukaan. 

Missä ja milloin?

Kevään 2019 lentiskoulu isketään Amurin koululla maanantaisin 20.00-21.30 alkaen 7.1. Kurssi kestää koko kevätkauden (päättyy 6.5.2019). Suurimmalla osalla kerroista on sekä ohjausta että pelailua, osa pelikerroista on omatoimisia. 

Normaalisti siis opetus / harjoitteet ja pelailu vuorottelevat, mutta kevään mittaan tulee jonkin verran omatoimikertoja, jolloin kurssilaiset laittavat omin päin verkon paikoilleen & pelin pystyyn. Kevään mittaan on 16 pelikertaa (joku voi peruuntua koulun ottaessa salin omaan käyttöönsä), joista ainakin kymmenellä on opettaja paikalla.

Perustason lentopallovuoroja (ks. lentisvuorojen tasomäärittelyt) on lentiskoulun ohella kevään viikko-ohjelmassa kolme: keskiviikkona Hyhkyssä klo 20, perjantaina Peltolammilla klo 17 ja sunnuntaina Linnainmaalla klo 19.30. Parhaiten kehityt, kun otat saman tien Höntsypassin ja alat kurssin ohella treenaamaan taitojasi näillä vuoroilla.

Kuka ja mitä?

Lentiskoulua vetää Höntsy-lentiksestä ja miesten lentisjoukkueistamme tuttu Mitja Ohtola, jolla alkaa olla jo aika pitkä kokemus lentiksen opettamisesta aikuisille Höntsyssä. Myös vierailevia tähtiä voidaan kurssia vetämässä nähdä. Suositus tietysti on, että käytte lentiksessä muutenkin. Mitä useammin käy, sitä nopeampaa kehitys varmasti on – yksi kerta per viikko on kohtalaisen harva tahti uusien taitojen opetteluun.

Mitä tehdään? Lentiksen perusasioita erilaisin harjoittein: Liikkuminen, sormilyönti, hihalyönti, syöttö, nosto, passi, isku, torjunta, varmistus,  sijoittuminen kentällä ja kaikenlaiset pelissä usein eteen tulevat tilanteet – näistä käydään perusasioita läpi ja pyritään siihen, että kaikille tulee paljon toistoja. Ajatuksena on, että (lähes) jokaisella kerralla on opetusta / harjoitteita vaihtelevasti noin 30-60 minuuttia, ja loppuosa vuorosta on varattu kurssilaisten keskinäiselle pelille.

Kenelle kurssi soveltuu? Sinulle, joka haluat kehittää lentistaitojasi. Eniten koulusta saavat todennäköisesti irti (Höntsyn vuorojen mittapuulla) aloittelevat pelurit ja ne, joilla perustekniikoissa on parantamisen varaa. Eli tasoluokittelullamme perus-tason pelurit tai ne, joita pikkaisen hirvittää mennä suoraan perus-vuorolle.

Höntsy-lentiksen pelaamista ajatellen on olemassa myös pohjamateriaalia:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä.

Mitä maksaa? 

Mikäli kurssilainen ottaa uuden Höntsypassin  saa hän kurssimaksun kaupan päälle, eli kurssi sisältyy passin hintaan (alkaen 39 €/kk). Höntsypassilla käyt siis rajattomasti pelaamassa myös muilla vuoroilla ja myös muita lajeja.

Vanhoille Höntsypassin omistajille lentiskoulun maksu on 20 euroa koko keväältä.

(Passin oltava voimassa koko kurssin ajan, poislukien tietysti loukkaantumiset yms. ehdottomat esteet).

Ilman Höntsypassia lentiskoulun hinta on 89 € (opisk./eläk./työttömät 79 €), sisältäen siis kurssivuorojen pelimaksun. 

Moniko pääsee? Kurssille otetaan korkeintaan 20 oppilasta. Mikäli ryhmä tulee täyteen, on eka kerralla varmasti vähän ahdasta. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että menoja, sairastumisia yms. tulee ja ryhmäkoko pitää olla kohtalaisen suuri, jotta loppusyksystäkin päästään harjoittelemaan 6 vs 6 -pelaamista. Jos kurssi ei tule heti täyteen, tai jos väki vähenee matkan varrella, voidaan kesken kaudenkin ottaa uusia pelureita mukaan. Kurssin toteutuminen on varmistunut, mutta vielä mahtuu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!

Vastaa