Pesäpallokesä 2021 alkaa, kausarit myynnissä!

Vihdoin myös aikuiset pääsevät ulkokentille. Se tarkoittaa myös  Höntsyn pesäpallokesän alkamista – ja voi pojat, millaiset vuorot tarjolla! Kolme vuoroa viikossa ja KAIKKI hiekkatekonurmella. 

Pesäpallo!

Ensimmäiset pesikset pelataan siis ensi tiistaina 18.5. klo 20.00 Vesitornin pesäpallokentällä. Siellä on nykyisin hiekkatekonurmi. Tämän jälkeen kesän vuorot ovat tiistaisin klo 20 Vesitornilla sekä perjantaisin klo 17 ja sunnuntaisin klo 18.30 Tesoman upouudella hiekkatekonurmikentällä. Tiistain vuoro on sen verran myöhään, että iltojen pimentyessä elokuussa katsotaan mitä sille tehdään (jääkö se ohjelmasta pois vai saadaanko sopiva aikaisempi vuoro jostain tilalle). Joka tapauksessa tarjolla siis ennennäkemättömän hyvät kentät + vuorot!

Pesäpalloa voit pelata Höntsyn normaaleilla lipuilla kuten kk-maksullisella Höntsypassilla tai kerta- ja sarjalipuilla, katso hinnasto. Erityisesti, jos olet kiinnostunut myös muiden lajien harrastamisesta, suosittelemme Höntsypassia, jolla pelaat niin usein kuin haluat. 12 kk sitoutumisajalla Höntsypassi maksaa 44 €/kk ja toukokuun ajan saat sen ilman avausmaksua, toukokuun pelit veloituksetta + vielä hienon t-paidan kaupan päälle. Passin voit tilata Höntsypassi-sivulta. 

Perinteiseen tapaan pesäpalloa voi pelata myös kausikortilla. Vuoroja on enemmän ja kentät ovat kalliimpia kuin aiempina vuosina, mikä jonkin verran nostaa kortin hintaa. Kausihan jatkuu yleensä elokuun loppuun asti. Koko kesän pesiskortin hinta on 139 euroa, tai aleryhmille (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät) 119 euroa.

Pesiskortin voit ostaa joko a) Verkkokaupasta (myös liikuntaedulla, valitse maksutavaksi tilisiirto), b) verkkomaksulla suoraan varausjärjestelmästä (kohdasta prepaid-kortit) tai c) paikan päältä peleistä. Verkkokaupasta löytyy myös hieno tarjous kausari+t-paita-osastolta. 

Heini vetää Höntsyn pesiksiä tänäkin kesänä.

Varausjärjestelmämme on uudistunut. Nyt myös pesäpalloilijoiden tulisi varata paikka peleihin. Kuten muihinkin lajeihin, pesäpalloon asetetaan jatkossa minimimäärä joka pitää saada kasaan, että vuoro pelataan. Mikäli tämä minimi ei ole kasassa kaksi tuntia ennen vuoroa, vuoro peruuntuu automaattisesti ja ilmoittautuneet saavat siitä sähköpostin ja tekstarin. Tämä systeemi auttaa meitä esim. huonon kelin sattuessa, ettei tule turhia kentttäreissuja kenellekään. Mikäli vuoro sattuisi peruuntumaan, saa kentälle ko. aikana tietysti mennä pienemmällä porukalla lyömään tms. 

Myös maksimimäärä asetetaan siten, että sillä porukalla vielä pystytään kahdella joukkueella pelaamaan. Minimin ja maksimin tarkka määrä voi hieman elää kauden aikana, alkuun ajatuksena on 10 ja 24. Kokemuksemme mukaan selkeät minimi- ja maksimimäärät ovat asioita jotka parantavat porukan pelikokemusta, vaikka sitten joskus kävisikin niin että on myöhässä liikkeellä eikä mahdu enää mukaan. 

Varaussysteemin myötä pelioikeutta ei voida taata ilman varausta peleihin, vaikka sinulla olisikin kausikortti tai Höntsypassi. Vuorolle otetaan sovittu maksimimäärä, enempää ei mahdu. Mikäli kausikortteja myydään paljon, tai vuorot osoittautuvat niin suosituiksi, että mukaan on vaikea päästä, otetaan kausimaksun maksaneille käyttöön jonkinlainen oma kiintiö tai etuoikeus varauksen tekemiseen.  

Pelivaraukset osoitteesta www.varaaheti.fi/hontsy ja jos tarvitset ohjeita systeemin käyttöön, niin niitä löytyy täältä

Pesäpallovuoro kulkee siten, että alkuun heitellään ja lyödään. Jokainen pääsee lämmittelemään lyömistä ja kiinniottoa. Sitten tehdään jaot ja loppuaika pelataan. Yleensä noin puolisen tuntia menee lämmittelyosastoon ja tunti peliin – tilanteen sattuessa voidaan joskus vähän yliaikaakin pelata. Oma räpylä tai maila on tietenkin kiva juttu, mutta jos sinulla ei näitä ole, niin voit lainata meiltä. Lainavarusteiden käyttö sisältyy vuoron hintaan. 

Höntsyn pesäpalloa tulevana kesänä vetävät viime kesältä tutut Heini, Ilkka ja Ville