Pesäpallokesä 2022 alkaa, kausarit myynnissä!

Pitkä talvi on vihdoin tulossa päätökseensä, ja pesiksiä päästään aloittelemaan Tesoman hienolla hiekkatekonurmella sunnuntaina 8.5. 

Pesistä viime kesältä.

Ensimmäiset pesikset pelataan siis sunnuntaina 8.5. klo 18.30-20.00 Tesoman hiekkatekonurmella, joka on nyt käytössä vasta toista vuotta. Tänä vuonna kenttätilanne on viime vuotta haastavampi – pesisbuumi kaupungissa on kova, lisäksi Kaupin stadion on alkukesän remontin vuoksi kokonaan pois käytöstä. Näin ollen Tesoman ohella pelaamme vanhalla tutulla Kalkun kentällä, joka on pesikseen varsin mukavasti soveltuva kova hiekkakenttä. Kalkussa pelataan ainakin keskiviikkoisin 18.30-20 (alkaen 18.5.), lisäksi Kalkussa vedetään pesistreenit perjantaisin klo 17.30-19.00 (alkaen 13.5.)

Huom. perjantaina 20.5. on erityisesti uusille tulijoille suunnattu ”tule kokeilemaan pesäpalloa” -vuoro. Se on osallistujille ilmainen ja perustekniikat & säännöt käydään yhdessä läpi. Mikäli emmit osallistumistasi, on tämä mahtava tilaisuus tulla testaamaan lajia! 

Pelaajien toiveesta tälle kevälle tulee uutuutena ”pesistreenivuoro” perjantaille. Kyseisellä vuorolla ei ole pelaajille minimimäärää, vaan (mikäli keli ei estä) pienelläkin porukalla mennään lyömään. Totta kai silloinkin pelataan, jos väkeä on tarpeeksi. Näet itse varaaheti-palvelusta, minkä verran pelaajia on tulossa treeneihin, ja voit siltä pohjalta päättää omasta osallistumisestasi. Myös keskiviikkoisin ja sunnuntaisin tehdään niin, että jos väkeä ei näytä tulevan tarpeeksi varsinaisiin höntsyihin, ei vuoroa peruta kokonaan vaan se muutetaan treenivuoroksi.

HUOM! Pesistreenit ovat varaaheti-palvelussa omana ”lajinaan” eri välilehden alla! 

Pesäpalloa voit pelata Höntsyn normaaleilla lipuilla kuten kk-maksullisella Höntsypassilla tai kerta- ja sarjalipuilla, katso hinnasto. Erityisesti, jos olet kiinnostunut myös muiden lajien harrastamisesta, suosittelemme Höntsypassia, jolla pelaat niin usein kuin haluat. 12 kk sitoutumisajalla Höntsypassi maksaa 44 €/kk ja nyt Kalkun aloitukseen eli 18.5. asti voit sen napata itsellesi ilman avausmaksua ja saat Höntsyn tukipinssin kaupan päälle.  Passin voit tilata Höntsypassi-sivulta. 

Perinteiseen tapaan pesäpalloa voi pelata myös kausikortilla.  Koko kesän pesiskortin hinta on 119 euroa, tai aleryhmille (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät) 105 euroa.

Pesiskortin voit ostaa joko  verkkokaupasta (myös liikuntaedulla, valitse maksutavaksi tilisiirto) tai paikan päältä peleistä. 

Viime kesän tapaan toivomme, että kaikki tulijat ilmoittautuvat ennakolta, jotta osataan tarvittaessa muuttaa vuoro treenivuoroksi. Pelipaikkaa vuorolle ei voida taata, mikäli et ole varannut paikkaa vuorolle (vaikka sinulla olisikin kausikortti tai Höntsypassi). Vuorolle otetaan sovittu maksimimäärä, enempää ei mahdu. Tarvittaessa kausimaksun maksaneille otetaan käyttöön jonkinlainen oma kiintiö tai etuoikeus varauksen tekemiseen.  

Pelivaraukset osoitteesta www.varaaheti.fi/hontsy ja jos tarvitset ohjeita systeemin käyttöön, niin niitä löytyy täältä

Pesäpallovuoro kulkee siten, että alkuun heitellään ja lyödään. Jokainen pääsee lämmittelemään lyömistä ja kiinniottoa. Sitten tehdään jaot ja loppuaika pelataan. Yleensä noin puolisen tuntia menee lämmittelyosastoon ja tunti peliin – tilanteen sattuessa voidaan joskus vähän yliaikaakin pelata. Oma räpylä tai maila on tietenkin kiva juttu, mutta jos sinulla ei näitä ole, niin voit lainata meiltä. Lainavarusteiden käyttö sisältyy vuoron hintaan.