fbpx
Ladataan...

Suosituille vuoroille kokeeksi varapaikkoja

Täyteen varatuille vuoroille on pitkään toivottu jonkinlaista jonotusmahdollisuutta. Nyt kokeilemme sellaista Koulukadun kiekkovuorojen kohdalla. Ratkaisu ei ole teknisesti hienostunein, mutta mikäli se on toimiva, voidaan sitä myöhemmin käyttää muissakin täyteen varatuissa tapahtumissa. 

  • Homma toimii omassa Hobbydeed-ryhmässään. Ryhmän nimi on “Höntsyn varapaikat” ja voit liittyä sinne milloin vain – mitään salasanaa tai etukäteishyväksyntää ei vaadita.
  • Ryhmään luodaan täyteen varatuille vuoroille muutamia (3-5) varapaikkoja, yleensä korkeintaan muutama päivä ennen kyseistä vuoroa. Kyseessä ei ole jonotus, eli varapaikat eivät muutu automaattisesti  varsinaisen tapahtuman paikoiksi, vaikka niitä vapautuisikin.
  • Mikäli pelipäivänä on paikkoja vapaana tai niitä vapautuu, lähetämme varapaikalle ilmoittautuneille tästä viestin Hobbydeedin kautta sähköpostilla. (Tarkista, että HD:ssä sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla). Varapaikalle ilmoittautuminen tarkoittaakin käytännössä sitä, että tilaat ilmoituksen, jos paikkoja vapautuu. 
  • Voit kertoa viestissä myös kännykkänumerosi. Jos tulee viime hetken (esim. 1-2 tuntia ennen pelejä) peruutuksia, voimme kysellä tekstarilla henkilökohtaisesti, ehditkö vielä mukaan.
  • Mikäli saat varattua paikan varsinaiselta vuorolta, poistathan ilmoittautumisesi varapaikalle.
  • Koko homma toimii manuaalisesti, eli viestejä ei lähde automaattisesti paikkojen vapautuessa vaan pelipäivänä, kun/jos huomaamme että tilaa on ja varapaikoille on tulijoita. Emme takaa, että huomaamme tai muistamme aina luoda varatapahtuman tai lähettää tiedotteita. Vaikka olisitkin ilmoittautunut varapaikalle, kannattaa silti silloin tällöin itse tsekata, josko paikkoja olisi vapautunut.
  • Kokeilu ei vaikuta millään tavoin Höntsyn varauskäytäntöihin tai varausten sääntöihin, vaan tarkoituksena on ainoastaan tehostaa tiedotusta tilanteessa, jossa kertaalleen täyteen varatulle vuorolle avautuu pelipaikkoja.

Näin. Tähän loppuun vielä muutama vastaus kysymyksiin, joita aiheesta voi tulla mieleen:

Miksi oma erillinen HD-ryhmä? Tarkoituksena on a) välttää sekaannuksia, erityisesti uusien höntsäreiden kohdalla voi olla hämmentävää, kun samoista peleistä on useita tapahtumia. Ajatuksena on, että tähän ryhmään hakeutuva on jo ns. sisällä siinä, miten Höntsyn systeemi toimii. Sekä b) voit valita kalenterinäkymään pelkästään ns. varsinaiset tapahtumat, ja vasta tarpeen vaatiessa varapaikatkin.

Miksi paikka ei siirry automaattisesti jonossa ensimmäisenä olevalle? Tämä on osittain tekninen kysymys, eli Hobbydeed ei mahdollista automaattista jonotusta (eikä tällaisen tiedotussysteemin automaattista toimintaa). Mutta vaikka se olisi teknisesti mahdollista, emme todennäköisesti tekisi suoraa jonojärjestelmää. Siinä ongelmaksi tulee se, että ihmisten suunnitelmat ovat saattaneet muuttua. Näin ollen jonon ensimmäiselle pitäisi varata aikaa vahvistaa, onko todella tulossa, ennen kuin tarjotaan paikkaa seuraavalle. Tämä on ongelma, jos aikaa peleihin on vähän. Lisäksi tästä voisi seurata sekaannuksia, jos jonon eka vaikkapa ei vahvistaisi paikkaa mutta silti kuvittelisi saaneensa sen. 

Miksi varapaikkoja on näin vähän? Tämä on asia, jota testailemme ja saatamme jatkossa muuttaa. Haluamme, että varapaikalle ilmoittautuminen on mielekästä, eli siinä vaiheessa kun viesti vapautuneesta paikasta tulee, on hyvät mahdollisuudet saada se varattua. Nähdäksemme tämä pitää yllä motivaatiota olla kytiksellä. Jos kuitenkin huomaamme, että vaikkapa neljästä varalle ilmoittautuneesta kukaan ei vapautunutta paikkaa nappaa, saatetaan systeemiä muuttaa. Teknisestihän on mahdollista tehdä myös niin, että ihan kaikki halukkaat saavat ilmoittautua varalle -> kaikki saavat viestin vapautuneista paikoista ja nopein nappaa paikan.

Otamme mielellään vastaan ajatuksia & ideoita systeemin parantamiseksi, eli jos sinulle tulee jotain sellaista mieleen niin laitapa sähköpostia ilkka.virjo@hontsy.fi .