Harkitsetko asunnon myyntiä? Pyydä arvio ja saat Höntsyjä!

Itselläni oli tänä kesänä huippuhyvä asuntokauppakokemus, kun kaupat hoiti veljeni Ville Virjo, joka työskentelee Asuntopalvelu Karjalaisella. Jos asunnon myynti on harkinnassa, pyydä Ville arviokäynnille. Et sitoudu mihinkään ja saat kiitokseksi ilmaisia Höntsyjä!

Oma kokemukseni oli tällainen: möimme vuonna 2002 ostetun puutalokaksion Pispjalasta. Yleinen hintataso oli asumisaikana muuttunut täysin, eikä talokaan ollut entisensä. Ostohinnan lisäksi olimme toisen mokoman sijoittaneet vuosien varrella asunnon ja talon isoihin remontteihin. Täysin vastaavia muita asuntoja ei maailmassa ollut, ja siksi kohde oli ns. ”vaikeasti hinnoiteltava”.

Kämppä meni kaupaksi, kippis sille!

Arvionsa kävi antamassa kaikkiaan neljä välittäjää. Heistä Villen arvio oli selvästi korkein. Usein varoitetaan, ettei korkeinta hintaa lupaavaa välittäjää kannata valita, ja itsekin mietin, mahtaako mies olla perhesiteen takia ylioptimistinen. Hän kuitenkin osasi perustella kantansa ja oli myös valmis tekemään töitä sen eteen, että asunnon parhaat puolet (”neliöitään isompi”) saatiin tuotua esiin.

Lopulta saimme asunnosta varsin lyhyellä myyntiajalla hinnan, jota kolmesta muusta välittäjästä rohkein olisi ”ehkä hyvänä päivänä” uskaltanut lähteä pyytämään. Mikäli olisimme valinneet tarjolla olevista jonkun toisen välittäjän, olisimme mitä todennäköisimmin nyt vähintään kymppitonnin köyhempiä. 

Uutta asuntoa etsiessä tuli vastaan kaikenlaisia välittäjiä, niin asiallisia kuin oudompiakin tapauksia. Ei heistä sen enempää, mutta näiden kohtaamisten myötä kirkastui, mikä Villestä tekee hyvän välittäjän. Hän tekee kotiläksynsä, eivätkä ostajien ilmeisimmät kysymykset tule hänelle yllätyksenä. Paketti on mietitty niin, että hän osaa sen myös ostajalle perustella – ja tietenkin tarvittaessa myös neuvotella. Tämä antaa ostajalle (aiheellisesti) rehellisen ja tosissaan asialla olevan vaikutelman. Tämä kokonaisuus oli varmasti ratkaiseva sen kannalta, että asuntomme myytiin nopeasti ja hyvällä hinnalla.

Lisäbonuksena on #avaimeturheileville -toiminta, jossa myyjä saa lahjoittaa osan välityspalkkiosta valitsemalleen junioriurheilujoukkueelle – palkkion tästä yhtään kasvamatta. Meidänkin palkkiostamme meni mukava siivu Manse PP:n D04-05-poikien joukkueelle (ks. kuva).

Omat kokemukseni asuntokaupoilta ovat tosiaan tuoreita, ja niiden pohjalta uskallan varauksetta suositella velipoikaa välityshommiin. Jos asia on kohdallasi ajankohtainen, kutsu hänet arviokäynnille (040 541 42 42 tai ville@asuntopalvelukarjalainen.com). Se ei sido sinua mihinkään, ja saat joka tapauksessa käynnin päätteeksi kiitokseksi Höntsypaketin (joko 5 kerran kortin tai, jos sinulla on Höntsypassi, Ville kustantaa kuukauden Höntsyt).