Varausjärjestelmän ohjeet

Höntsyn varausjärjestelmä on toteutettu Hobbydeed.com -palvelun kautta (entinen Osallistujat*). Ennen varausten tekoa sinun on rekisteröidyttävä Hobbydeed.comiin (jos et ole tehnyt tätä jo aiemmin) ja liityttävä siellä Höntsyn joukkueeseen.

Joukkueen nimenä on ”Höntsy kaikille avoimet palloiluvuorot (Oy Höntsy Ab)”. Liittymiseen ei tarvita mitään salasanaa tai hyväksyntää.

Varausten säännöt lyhyesti: Peruutukset viimeistään kolme tuntia ennen vuoron alkua, paikan voi varata viimeistään tuntia ennen. Varaukset raukeavat 5 min ennen vuoron alkua, jos et ole tullut paikalle ja pelaamaan on muita tulijoita.  Käyttämätön ja perumaton / myöhässä peruttu varaus johtaa sakkomaksuun.  Tutustu varausten sääntöihin täällä.

Paikan varaaminen ei ole pakollista, voit vain tulla pelaamaan!

Tarkemmat ohjeet, jos Hobbydeed on sinulle uusi:

1. Mene osoitteeseen www.hobbydeed.com  ja valitse ”Rekisteröidy”.
2. Syötä pyydetyt tiedot. Pääset saman tien sisään, saat myös sähköpostiin linkin josta sähköpostiosoite tulee vahvistaa (sen voit tehdä myöhemmin).
3. Liity Höntsyn ryhmään. Klikkaa ”Uusi ryhmä”. Kohdassa ”Liity olemassaolevaan ryhmään” kirjoita ”höntsy”, yksi esiin tulevista vaihtoehdoista on ”Höntsy kaikille avoimet palloiluvuorot (Oy Höntsy Ab)”, klikkaa sitä.
4. Esiin tulee ”liity ryhmään” -ikkuna, jossa kerrotaan varausten säännöt ym. Selaa sen alaosaan. Kirjoita ”Nimi ryhmässä” -kohtaan OIKEA nimesi ja klikkaa ”liity”. (Nimesi näkyy vain ylläpitäjille, ei muille käyttäjille).

Nyt voit varata paikkoja vuoroille! Klikkaa ”Tapahtumat” ja sieltä joko ryhmämme nimeä tai kaikkia tapahtumia tarkoittavaa koti-kuvaketta. Valitse haluamasi vuoron kohdalta varausnappi (harmaa miinus-pallukka), jota klikkaamalla tulevat esiin vaihtoehdot kyllä ja ei (vihreä ja punainen pallukka). Vihreää klikkaamalla varaat paikan. Peruminen käy samalla tavoin, mutta klikkaa silloin punaista pallukkaa. Mikäli harmaa pallukka ei tuo vaihtoehtoja esiin, on tapahtuma täynnä tai ilmoittautuminen päättynyt.

Tehtyäsi varauksen, näkyy kyseisen vuoron kohdalla tapahtumalistauksessa ja kalenterissa vihreä merkki, joka osoittaa että sinulla on paikka varattuna. Mikäli olet perunut paikan, näkyy vuoron kohdalla punainen merkki.

Tapahtumien yläpuolelta voit valita, miten tapahtumat on listattu (seuraavat / kalenteri).

Kalenteri-näkymä on selkeämpi isolla ruudulla (tabletti / tietokone), mutta päivittyy hitaammin varsinkin, jos valitset näkymään useita viikkoja kerralla. Seuraavat-näkymässä näet listauksena seuraavia tapahtumiamme, tämä on ehdottomasti kätevin käyttää kännykällä.

Omia asetuksia voit muuttaa klikkaamalla yläreunasta omaa nimeäsi (valitse ”tilin asetukset”). Sieltä voit mm. valita, haluatko viikoittain sähköpostiviestin tulevista vuoroista.

Kännykällä ja pädillä käytä samaa nettisivua eli www.hobbydeed.com. Se on responsiivinen eli mukautuu käyttämäsi näytön kokoon (voi olla vähän eri näköinen eri laitteilla). Androidille ja Applelle on myös omat Hobbydeed-nimiset sovellukset, joita voi käyttää. Niissä on joskus ongelmia, jolloin kannattaa mennä selaimella sivulle.

Paikkaa ei voi varata, jos vuoron alkuun on alle tunti tai se on varattu täyteen. (Täynnä = punainen kolmio, ilmoittautumisaika päättynyt = punainen kellon kuva).  Vaikka tapahtuma olisi täynnä, sinne saattaa – yleensä samana päivänä 3-4 h ennen tapahtumaa – vapautua peruutuspaikkoja, joten kannattaa käydä uudestaan katsomassa. Voit aina tulla myös suoraan paikan päälle katsomaan mahdutko mukaan, eli varaus ei ole pakollinen!

Jos ilmoittautuminen on ehtinyt mennä kiinni, mutta tapahtuma ei ole täynnä, on peleissä varmasti tilaa ainakin yhdelle.

Huom. Höntsyn vuorojen ilmoittautuneiden määrät ja muiden ilmoittautuneiden nimet eivät näy tavalliselle käyttäjälle. Vuoron yhteydessä näkyvä paikkamäärä on siis vuorolle otettava maksimipelaajamäärä.

Usein kysytään, miksi numerot/nimet on piilotettu. Tähän on kaksi pääasiallista syytä. Ensinnäkin yksityisyys, eli kaikki eivät halua, että käytännössä kuka tahansa voi seurata heidän harrastamistaan tätä kautta. Toinen syy on psykologinen, eli joillakin vuoroilla ilmoittautuneiden määrä on varsin alhainen. Tyyppiesimerkki on jalkapallo kesällä. Vuorot eivät yleensä ole koskaan aivan täynnä, ja siksi kävijät eivät viitsi varata paikkaa vaan suurin osa tulee vain suoraan pelaamaan. Kun numerot aikoinaan olivat näkyvissä ja siellä näkyi, että esim. futikseen on ”tulossa: 3”, moni tulkitsi tämän niin, ettei pelejä saada ollenkaan aikaan ja jäi kotiin (vaikka vuorolla sitten olikin 15 pelaajaa).

* HUOM. Osallistujat.com on muuttunut 4.2.2017 alkaen Hobbydeed.comiksi. Ulkoasu ja käyttöliittymä ovat muuttuneet. Mikäli et muista tunnuksiasi eikä aikoinaan käyttämäsi sähköposti enää ole voimassa, ei auta kuin luoda uudet tunnukset.

HUOM 2: Joillakin Applen käyttäjillä on ollut ongelmia Hobbydeedin kanssa (pelkkä valkoinen ruutu). Nämä liittyvät todennäköisesti ns. yksityinen selaus -tilaan. Kokeile kytkeä se pois päältä (ohjeet täällä). Vaihtoehtoisesti voit kokeilla asentaa laitteellesi jonkin toisen selaimen App Storesta (esim. Chrome) ja käyttää Hobbydeediä sillä.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail