fbpx
Ladataan...

Näin varaat paikan Höntsyn vuorolle

Höntsyn paikkavaraukset tehdään Hobbydeedin kautta osoitteessa Hobbydeed.com

Pikaohje:

1) rekisteröidy Hobbydeediin (jos et ole tehnyt sitä jo aiemmin. 2) Liity Höntsyn ryhmään, jonka nimi on “Höntsy kaikille avoimet palloiluvuorot (Oy Höntsy Ab)”. 3) Valitse haluamasi vuoro, paina harmaata pallukkaa ja napauta sen tilalle vihreä pallo. Nyt olet varannut paikan. Jos et tulekaan, muista perua varaus viimeistään 3 h ennen pelejä (paina vihreää pallukkaa ja valitse sen tilalle punainen). Jos pikaohje ei valaissut asiaa, katso tarkempi ohje kuvien kera alta

Keskeiset säännöt:

Peruutukset tulee tehdä viimeistään kolme tuntia ennen vuoron alkua, paikan voi varata viimeistään tuntia ennen. Varaukset raukeavat 5 min ennen vuoron alkua, jos et ole tullut paikalle ja pelaamaan on muita tulijoita.  Käyttämätön ja perumaton / myöhässä peruttu varaus johtaa kertalipun hintaiseen sakkomaksuun. Maalivahtien (säbä/sähly) varaukset omaan tapahtumaan. Mv-peruutukset viimeistään edellisenä päivänä. Tutustu varausten tarkempiin  sääntöihin täällä.

Paikan varaaminen ei ole pakollista, voit myös tulla vain pelaamaan! Tällöin on toki riski, että tapahtuma on täynnä.

Tarkemmat ohjeet:

1. Mene osoitteeseen www.hobbydeed.com  ja valitse “Rekisteröidy”. Syötä pyydetyt tiedot ja klikkaa lopuksi “rekisteröidy”. Voit jatkaa eteenpäin saman tien, saat myös s-postiin linkin josta voit vahvistaa s-postiosoitteesi (sen voi tehdä myöhemmin). 

2. Liity Höntsyn ryhmään. Valitse “liity olemassaolevaan ryhmään” ja etsi siitä höntsy.  Valitse eteen tulevista vaihtoehdoista “Höntsy kaikille avoimet palloiluvuorot (Oy Höntsy Ab)”.


3. Esiin tulee “liity ryhmään” -ikkuna, jossa kerrotaan Höntsyn varausten säännöt ym. Selaa alaspäin, sääntöjen alapuolella on kohta “nimi ryhmässä”.  Kirjoita OIKEA nimesi ja klikkaa “liity”. (Nimesi näkyy vain ylläpitäjille, ei muille käyttäjille).

Nyt voit varata paikkoja vuoroille! Tapahtumat löydät joko ryhmän nimellä varustetulla tai “kaikki ryhmäsi” -napilla:

Tapahtumat näkyvät oletusarvoisesti listauksena. Voit valita myös kalenterinäkymän. Molemmat toimivat samalla tavalla.

Valitse haluamasi vuoron kohdalta varausnappi (harmaa miinus-pallukka), jota klikkaamalla tulevat esiin vaihtoehdot kyllä ja ei (vihreä ja punainen pallukka). Vihreää klikkaamalla varaat paikan.

Tekemäsi valinta jää näkyviin omaan listaukseesi, eli kun siellä näkyy vihreä pallo, on paikka varattu sinulle.

Jos et pääsekään tulemaan, muista perua varaus viimeistään kolme tuntia ennen vuoroa. Se tapahtuu painamalla vihreää pallukkaa ja valitsemalla sen jälkeen punainen pallukka. Myös peruutus jää näkyviin omaan näkymääsi, eli kun siellä on punainen pallo, olet perunut varauksen:

Mikäli harmaa pallukka ei tuo vaihtoehtoja esiin, on tapahtuma täynnä tai ilmoittautuminen päättynyt.

Täyteen varatuille vuoroille vapautuu usein paikkoja saman päivän aikana. Kannattaa esim. pari tuntia ennen vuoroa käydä tsekkaamassa, onko tilaa ilmestynyt.

Ilmoittautuminen päättyy tuntia ennen tapahtumaa. Sen jälkeenkin näet, onko tapahtuma täynnä vai ei. Jos näkyy punainen varoituskolmio (alla lentiksessä), on vuoro täynnä. Jos näkyy vain kellosymboli (alla säbävuoron kohdalla), on ilmoittautuminen täynnä mutta vähintään yksi paikka on vapaana – eli kannattaa tulla paikan päälle tsekkaamaan, josko mahtuisi mukaan. Kello ja kolmio eivät näy, kun olet ilmoittautunut (näkyy vain virheä pallukka).  Jos ilmoittautuminen on ehtinyt mennä kiinni, mutta tapahtuma ei ole täynnä, on peleissä varmasti tilaa ainakin yhdelle.

Tapahtumien yläpuolelta voit valita, miten tapahtumat on listattu (seuraavat / kalenteri).

Kalenteri-näkymä on selkeämpi isolla ruudulla (tabletti / tietokone), mutta päivittyy hitaammin varsinkin, jos valitset näkymään useita viikkoja kerralla. Seuraavat-näkymässä näet listauksena seuraavia tapahtumiamme, tämä on ehdottomasti kätevin käyttää kännykällä.

Omia asetuksia voit muuttaa klikkaamalla yläreunasta omaa nimeäsi (valitse “tilin asetukset”). Sieltä voit mm. valita, haluatko viikoittain sähköpostiviestin tulevista vuoroista.

Kännykällä ja pädillä käytä samaa nettisivua eli www.hobbydeed.com. Se on responsiivinen eli mukautuu käyttämäsi näytön kokoon (voi olla vähän eri näköinen eri laitteilla). Androidille ja Applelle on myös omat Hobbydeed-nimiset sovellukset, joita voi käyttää. Niissä on joskus ongelmia, jolloin kannattaa mennä selaimella sivulle.

Et voi varata paikkaa toiselle henkilölle Hobbydeedin kautta. Suosittelemme, että jokainen varaa oman pelipaikkansa! Kaverille voit varata paikan Höntsyn henkilökunnan kautta (esim. sähköpostilla info@hontsy.fi). Varaus tulee voimaan vasta, kun olet saanut kuittauksen, että teille on paikat varattuna. Esim. viesti-kenttään kirjoitettu “tuon kolme kaveria” ei toimi varauksena noille kolmelle kaverille, koska emme voi taata että vuoron maksimimäärä ei tällöin ylity.

Huom. Höntsyn vuorojen ilmoittautuneiden määrät ja muiden ilmoittautuneiden nimet eivät näy tavalliselle käyttäjälle. Vuoron yhteydessä näkyvä paikkamäärä on siis vuorolle otettava maksimipelaajamäärä.

Usein kysytään, miksi numerot/nimet on piilotettu. Tähän on kaksi pääasiallista syytä. Ensinnäkin yksityisyys, eli kaikki eivät halua, että käytännössä kuka tahansa voi seurata heidän harrastamistaan tätä kautta. Toinen syy on psykologinen, eli joillakin vuoroilla ilmoittautuneiden määrä on varsin alhainen. Tyyppiesimerkki on jalkapallo kesällä. Vuorot eivät yleensä ole koskaan aivan täynnä, ja siksi kävijät eivät viitsi varata paikkaa vaan suurin osa tulee vain suoraan pelaamaan. Kun numerot aikoinaan olivat näkyvissä ja siellä näkyi, että esim. futikseen on “tulossa: 3”, moni tulkitsi tämän niin, ettei pelejä saada ollenkaan aikaan ja jäi kotiin (vaikka vuorolla sitten olikin 15 pelaajaa).