Näin varaat paikan Höntsyn vuorolle

Höntsyn paikkavaraukset tehdään Digitalbooker-järjestelmällä osoitteessa:

varaaheti.fi/hontsy

Järjestelmän käyttäminen on yksinkertaista ja todennäköistä on, ettet tarvitse sen kummempia ohjeita – valitse vain aluksi laji, sitten haluamasi vuoro, klikkaa varaa ja noudata ruudulle tulevia ohjeita. 

Jos sinulla on ongelmia, nämä seuraavat ohjeet saattavat auttaa:

Varausjärjestelmästä näet ajantasaisimman tiedon tulevista vuoroista. Varausmahdollisuus päättyy yleensä 15 minuuttia ennen vuoroa, ja jos et ole varannut paikkaa vuorolle niin tämän jälkeen ko. vuoroa ei myöskään näy enää ruudullasi.

Suosittelemme varauksen tekoa aina, kun haluat tulla pelaamaan. Näin varmistat paikkasi ja toisaalta saat tiedon, mikäli vuoro jostain syystä peruuntuu. Varaaminen ei kuitenkaan ole pakollista, eli mukaan voi tulla myös ilman varausta jos paikkoja vielä on.

Ensin sinun tulee valita haluamasi lajinäkymä. Tämän jälkeen näet sen alla tulevat vuorot viikko kerrallaan (yleensä nähtävissä kolme seuraavaa viikkoa). Huomaa, että samasta lajista saattaa olla enemmän kuin yksi näkymä (esim. säbässä maalivahtien näkymä erikseen).  

Varausjärjestelmän etusivu. Valitse ensin laji, sen jälkeen näet tulevat vuorot.

Valitse haluamasi vuoro ja klikkaa sitä. Huom! Älä pelästy, jos haluamasi peli on täynnä; usein suosituimmat pelit ovat täynnä päivä-pari etukäteen, mutta pelipäivänä moni paikka vaihtaa omistajaa. Jos vuoro on täynnä, kannattaa ilmoittautua odotuslistalle; jonon ensimmäinen saa tekstarin ja s-postin kun paikka vapautuu. 

Tämän jälkeen tulee esiin kirjautumisikkuna (jos et ole kirjautuneena), ja ihan ensimmäisellä kerralla sinun tulee luoda käyttäjätili:

Varauksen tehdäksesi kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjätili.
Varauksen tehdäksesi kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjätili.

Voit pelkästään varata paikan tai sekä varata että maksaa sen. Näkyvissä on kertalipun hinta. Voit halutessasi aina huolehtia maksun vasta paikan päällä. 

Voit halutessasi maksaa pelit jo varausta tehdessäsi, mutta se ei ole pakolliista.
Voit halutessasi maksaa pelit jo varausta tehdessäsi, mutta se ei ole pakolliista.

Varauksen tehtyäsi näet ruudulla vahvistuksen, jossa kerrotaan, milloin varaus tulee viimeistään perua, mikäli et pääsekään tulemaan. Saat saman vahvistuksen myös sähköpostiisi ja sieltä löytyy suora peruutuslinkki.

Varauksen vahvistus näyttää tältä. Tästä voit lisätä varauksen myös puhelimesi kalenteriin. Samat tiedot saat sähköpostiin.
Varauksen vahvistus näyttää tältä. Tästä voit lisätä varauksen myös puhelimesi kalenteriin. Samat tiedot saat sähköpostiin.

Jos et pääsekään tulemaan, muista perua varaus ajoissa! (Takaraja näkyy varausvahvistuksessa, yleensä 2 tai 3 tuntia ennen pelejä). Perumatta jätetty ja käyttämätön varaus johtaa kertalipun hintaiseen sakkomaksuun.

Vuorolle ilmoittautuneiden määrä ei yleensä näy sinulle. Se näkyy vasta, kun jäljellä on enää pari paikkaa tai jos vuoro on täynnä. Vuoroille on olemassa minimimäärä: jos kaksi tuntia ennen pelin alkua minimi ei ole kasassa, pelit peruuntuvat automaattisesti ja ilmoittautuneet saavat siitä sähköpostin ja tekstiviestin. Myös vuoron vahvistamisesta tulee sähköposti. 

Tältä näyttää vahvistus, kun olet odotuslistalla ja jonossa ensimmäisenä.
Tältä näyttää vahvistus, kun olet odotuslistalla ja jonossa ensimmäisenä.

Jos haluat tarkistaa tekemäsi varauksen tai esim. monentenako olet jonossa, tee se valikon ”omat varaukset” -toiminnon kautta. Mikäli klikkaat vuoroa, lähtee järjestelmä tekemään uutta varausta. Vuorolle onkin muuten mahdollista varata paikka myös kaverille (rajoitus 2 paikkaa per henkilö per laji per päivä – jos haluat varata useampia kavereille, ota yhteyttä ilkka.virjo@hontsy.fi). 

Tarkistaaksesi omat varaukset tai tehdäksesi peruutuksia, katso valikosta omat varaukset.
Tarkistaaksesi omat varaukset tai tehdäksesi peruutuksia, katso valikosta omat varaukset.

Järjestelmästä voi myös ostaa varausjärjestelmän kautta toimivia sarjalippuja (valikosta ”prepaid-kortit”). Kohdasta ”omat prepaid-kortit” näet, minkä verran sarjakortissa on jäljellä ja näet myös, mikäli järjestelmään on merkattu sinulle jokin muu kortti (kuten Höntsypassi tai jonkin lajin kausimaksu). 

Voit ostaa sarjakortin, joka toimii varausjärjestelmän kautta - eli sitä et voi hukata.
Voit ostaa sarjakortin, joka toimii varausjärjestelmän kautta – eli sitä et voi hukata.

Lentopallon pro-vuorojen varaamiseen tarvitaan erilliset oikeudet. Mikäli haluat sellaiset, ilmoittele siitä ilkka.virjo@hontsy.fi ja kerro hieman lentistaustastasi ja millä vuoroilla olet käynyt. Jos olet Hobbydeedissä ollut mukana pro-lentiksissä, pyrimme lisäämään sinulle varausoikeuden automaattisesti, mutta voit siitä toki muistuttaa.

Kirjautuminen Facebook-napilla saattaa joskus olla pois toiminnasta, mutta ei hätää! Jos olet tehnyt käyttäjätilisi facebook-napin kautta, voit silti kirjautua sisään ”unohditko salasanasi” -linkkiä hyödyntämällä. Käy hakemassa sieltä uusi salasana, ja sen jälkeen voit tulevaisuudessa kirjautua sekä fb-napilla että salasanalla. 

Varaamalla paikan sitoudut noudattamaan sääntöjä:

Peruutukset tulee tehdä viimeistään kolme tuntia ennen vuoron alkua, paikan voi varata viimeistään tuntia ennen. Varaukset raukeavat 5 min ennen vuoron alkua, jos et ole tullut paikalle ja pelaamaan on muita tulijoita.  Käyttämätön ja perumaton / myöhässä peruttu varaus johtaa kertalipun hintaiseen sakkomaksuun. Maalivahtien (säbä/sähly) varaukset omaan tapahtumaan. Mv-peruutukset viimeistään edellisenä päivänä.

Paikan varaaminen ei ole pakollista, voit myös tulla vain pelaamaan! Tällöin on toki riski, että tapahtuma on täynnä.

Mikäli et voikaan osallistua, tulee varaus perua ajoissa – takaraja näkyy varausvahvistuksessa ja se on yleensä kaksi tai kolme tuntia ennen vuoron alkua (molareilla 12 h).

Peruuttamatta jättämisestä / liian myöhäisestä peruutuksesta seuraa normaalin kertalipun hintainen sakkomaksu.

Varaukset raukeavat 5 min ennen vuoron alkua, eli saatat menettää paikkasi jos et tule ajoissa. (Mikäli vuoron vetäjä saa suoraan pelaajalta ilmoituksen, että tämä on tulossa mutta on myöhässä, voidaan paikkaa pitää varattuna pidempään).

Monille vuoroille jää varaamattomia paikkoja, silloin pelaamaan pääsee ilman varaustakin. 

Varaamattomat paikat (drop-in-paikat) täytetään tulojärjestyksessä. Jos samassa paikassa on peräkkäin useampi vuoro, edeltävällä vuorolla pelannut voi saada drop-in-paikan vain, mikäli vuoro ei tule täyteen (uusilla drop-in-tulijoilla on etuajo-oikeus niihin nähden, jotka ovat jo pelanneet yhden vuoron).

Myöhässä vuorolle tuleminen on sallittua, mutta otat riskin että paikkasi voidaan antaa toiselle. Jos tulet paikalle myöhässä, ei tästä seuraa sakkomaksua, riippumatta siitä onko paikkasi annettu toiselle vai ei. Sakko tulee siitä, ettet saavu paikalle lainkaan.

Varaaheti-systeemin kautta voit varata paikan myös yhdelle kaverille. ”Omat varaukset” -kohdasta voit tarkistaa, montako varausta sinulla on tehtynä.  Huomaa, että vastaat tekemistäsi varauksista myös kaverin osalta, eli jos teette oharin, peritään molemmat sakot sinulta.

Kaverille tai kavereille varaaminen onnistuu myös Höntsyn henkilökunnan kautta (esim. sähköpostilla info@hontsy.fi). Varaus tulee kuitenkin voimaan vasta, kun olet saanut kuittauksen että teille on paikat varattuna.

Säännöt ovat samat kaikille. Poikkeuksia tehdään vain jos esim. ylibuukkauksen syynä on selkeästi meidän tekemämme virhe. Tällöin saatetaan poikkeuksellisesti ylittää vuoron tiedoissa mainittu maksimi.