Höntsytakuu

Kaikesta huolimatta voi joskus käydä niin, ettei vuorolla ole tarpeeksi pelaajia, että voitaisiin mielekkäästi pelata. Mitä Höntsyn takuu tällaisessa tilanteessa sitten tarkoittaa?

Milloin takuu on voimassa?

Höntsy takaa, että vuorolla voidaan mielekkäästi pelata. Tämä tarkoittaa pääsääntöisesti, että vuorolla on oltava vetäjät mukaan lukien vähintään kuusi pelaajaa. Kesällä ulkolentiksessä raja on neljä pelaajaa.

Tilanteissa, joissa pelaajamäärä vaihtelee (osa tulee myöhässä tms.), käytetään 45 minuutin sääntöä. Takaamme, että minimimäärällä päästään pelaamaan vähintään 45 minuuttia. Takuun voimaan astumisen jälkeen mahdollisesti paikalle tulleet eivät ole oikeutettuja hyvitykseen.

Takuun sisältö

Hyvityksenä mielipahasta ja pelaamattomista peleistä ovat seuraavat kolme asiaa:
1. Et tietenkään joudu maksamaan ko. vuorosta.
2. Salia / kenttää saa joka tapauksessa käyttää vuoron ajan (esim. pelata minipeliä, heitellä palloa, jumpata, venytellä, tms.). Pyrimme aina järkkäämään jonkinlaisen pienpelin tai muuta ohjelmaa jos suinkin mahdollista.
3. Saat myös seuraavan höntsykertasi ilmaiseksi.

Hyvityksen käytännön toteutus vaihtelee sen mukaan, millainen lippu sinulla on:
Kerta- ja sarjalipulla tulleet saavat kaksi kertalippua, eli kyseisen vuoron lipun takaisin ja lisäksi toisen jonka voi käyttää myöhemmin.
(Mikäli lippua ei ole ehditty leimaamaan, jätetään leima lyömättä ja saat yhden hyvityslipun).

Höntsypassin omistajaa hyvitetään seuraavassa laskussa hänen silloisen kk-maksunsa mukaisesti viidellä päivällä, eli yhdellä kuudesosalla (= 5/30) kuukausimaksusta. Jos haluat (tai jos irtisanot passin niin ettei seuraavaa laskua tule), voit saada hyvityksen myös kertalippuina (1 lippu per hyvitys) ja antaa vaikkapa kaverille.

Kuukausilipun omistaja saa hyvityksen pääsääntöisesti siten, että seuraavan ostamasi kausilipun voimassaoloaikaa pidennetään 5 päivällä. Halutessasi voit valita myös kertalipun.

Soveltaminen, kun sama henkilö pelaa useita vuoroja saman päivän aikana:
Useita vuoroja samana päivänä pelaava saa hyvityksen vain, mikäli millään näistä vuoroista ei ole minimimäärää pelaajia. Saman päivän aikana myönnetään samalle henkilölle enintään yksi hyvitys. Mikäli pelaajia ei ole useammalla vuorolla, ei tietenkään toisestakaan kerrasta laskuteta, mutta ylimääräinen lippu seuraavaa kertaa varten annetaan vain kerran päivässä.

Esimerkki: henkilö tulee koripallovuorolle, jolla on viisi pelaajaa, ja jää vielä pelaamaan sählyt joissa on runsaasti pelaajia. Mielestämme hän on saanut rahoilleen vastinetta, eikä siis ole oikeutettu hyvitykseen. Mikäli sattuisi niin, ettei sählyssäkään ole riittävästi pelaajia, annetaan yksi hyvitys, eli samana päivänä ei tule useampia.

Vastaavasti kausikorttilaisen / passilaisen hyvitys kumoutuu, jos hän pelaa samana päivänä myös vuoron jolla on vähintään minimimäärä pelaajia.