Höntsyn säännöt

Pukeutumiskoodia ei sentään ole Photo by Magnus Frödeberg.
Pukeutumiskoodia ei sentään ole
Photo by Magnus Frödeberg.

Nämä säännöt pätevät toistaiseksi. Höntsy varaa oikeuden muuttaa ja täydentää sääntöjä tarpeen mukaan.

  1. Höntsy ei vakuuta osallistujia. Tavallinen, varsin edullinen vakuutus riittää tapaturman sattuessa, sillä Höntsyn vuorot ja turnaukset ovat leikkimielistä toimintaa eivätkä vakuutusehdoissa usein vakuutuksen ulkopuolelle rajattua kilpaurheilua tai sen harjoittelua. Jos vakuutusta ei ole, on vahinko pelaajan omalla vastuulla.

2. Käytä sisäpeleissä sisäpeliin sopivia kenkiä. Kengät eivät saa vahingoittaa pelialustaa eivätkä jättää siihen viiruja. Vääränlaisia kenkiä käyttävältä evätään pääsy vuorolle / hänet poistetaan vuorolta ilman hyvitystä. Oikeanlaisista kengistä katso tämä teksti.

3. Kunnioita toisia pelaajia. Jokaisella on yhtäläinen oikeus olla mukana liikkumassa ja pitämässä hauskaa. Pyri käyttäytymään iloisesti ja kannustavasti ja anna kaikille mahdollisuus osallistua aktiivisesti peliin. Kohtele muita siten kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

4. Pyri noudattamaan pelattavan lajin sääntöjä. Peleissä ei (yleensä) ole tuomaria, mutta muilta pelaajilta ja vuoron vetäjältä kuulet kyllä, millaisilla säännöillä peliä pelataan. Pelaa reilun pelin hengessä. Tunnusta omat rikkeesi.

5. Väkivaltainen peli on ehdottoman kiellettyä. Lajista riippuen on tietenkin sallittua ottaa jonkin verran kontaktia vastustajaan, mutta tämän on tapahduttava leikkimielellä ja ehdottoman hyvin aikein. Jos tunnet, että olet kohdannut vääryyttä, sano se ääneen äläkä missään tapauksessa lähde vastaamaan samalla mitalla.

6. Vuoron vetäjällä on ehdoton päätösvalta vuoron aikana. Pelaajien on noudatettava hänen ohjeitaan.

7. Vetäjällä on oikeus määrätä näitä sääntöjä selvästi tahallaan tai toistuvasti rikkova pelaaja poistumaan paikalta ja/tai antaa porttikielto Höntsyn vuoroille sopivaksi katsomakseen ajaksi. Kentältä poistaminen väkivaltaisen pelin tai epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi ei oikeuta pelimaksun palautukseen.

8. Pidä hyvää huolta käytettävistä tiloista. Käyttäydy ohjeiden mukaan (esim. ulkokengät pois aulassa). Älä roskaa tai sotke. Jos havaitset epäkohtia tai epäsiisteyttä, kerro vuoron vetäjälle. Jätä pukuhuoneet ja suihkutilat siistiin kuntoon.

9. Huolehdi omaisuudestasi. Höntsy ei vastaa tavaroistasi ellei erikseen toisin sovita. Pukuhuoneita ei yleensä lukita vuorojen ajaksi ja liikuntatiloihin on useimmiten pääsy muillakin kuin Höntsyn asiakkailla. Arvoesineet kannattaakin ottaa mukaan kentän laidalle.

10. Paikkavarauksia varten on omat sääntönsä. Varaamalla paikkoja sitoudut noudattamaan niitä – voit lukea varausten säännöt täältäEsim. lunastamaton paikka menee tarvittaessa jakoon 5 min ennen vuoron alkua, ja mikäli et käytä etkä peruuta varausta, seuraa sakkomaksu. Jos haluat peruuttaa varauksen, on se tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen vuoron alkua.