Höntsyn HIP-kerhojen säännöt

Höntsyn iltapäiväkerhojen yhteiset säännöt käydään läpi kerhokauden aluksi jokaisessa kerhossa. Kuhunkin kerhoon saatetaan lasten lisäksi sopia myös kerhon omia sääntöjä (esim. pihamaalla, millä alueella on pysyttävä).

1. Ole ystävällinen muita kohtaan.

2. Tottele ohjaajaa. Toiveita saa esittää, mutta ohjaaja päättää, mitä kerhossa tehdään. Kaikki osallistuvat yhteiseen ohjelmaan.

3. Kun ohjaaja puhuu koko ryhmälle, kuuntele hiljaa kunnes saat luvan ruveta tekemään muuta. Jos on kysyttävää, viittaa ensin äläkä huuda päälle.

4. Esille otetaan vain ne tavarat ja välineet joita tarvitaan. Ne otetaan esille vasta sitten, kun on saatu ohjaajalta lupa.

5. Ole huolellinen tavaroiden kanssa. Älä riko. Jos jokin on rikki tai menee rikki, kerro siitä ohjaajalle. Laita tarvikkeet lopuksi siististi takaisin niiden omalle paikalle.

6. Ole ajoissa paikalla. Jos joudut lähtemään kesken pois, ilmoita siitä selvästi ohjaajalle.

7. Ohjaaja päättää, millaisilla joukkueilla pelataan ja millaisissa ryhmissä toimitaan. Hän pyrkii tekemään reilut jaot. Voit kysyä, pääsetkö kaverin kanssa samalle puolelle, mutta aina et pääse. Päätavoite on, että jako on kaikille reilu ja toimiva.

8. Pyri pelaamaan ja liikkumaan niin, että kaikilla on kivaa eikä ketään satu. Jos sinua sattuu tai jos joku kiusaa sinua, ilmoita siitä heti ohjaajalle. Älä lähde kostamaan!

9. Muista huolehtia siitä, että otat omat tavarat mukaasi kun lähdet kerhosta pois.