Höntsytarinoita: Tommi Koivistoinen, asianajotoimisto Tuutti

(Juttu sisältää maksettua mainontaa). Höntsy on kaiken koronakurimuksen jälkeen vielä hengissä, mistä on kiittäminen lukuisia tukijoitamme. Yksi heistä on Koivistoisen Tommi, joka kertoo tässä itsestään ja edustamastaan yrityksestä. 

Miten tulit lähteneeksi Höntsyyn ja miten kauan olet ollut mukana?

Tommin edustuskuvaan mahtuu Höntsypaitaa, koripalloa, Korihait-huivia ja vielä maastopyörääkin.

Lähdin Höntsyyn, kun huomasin koripallovuoroja lauantaisin Tesomalla. Kuntosali Atletico oli juuri poistanut koripallotelineen yläkerrastaan (sittemmin salin nimi muuttunut Sykkeeksi ja ketjukin vaihtui CMS:sta Fressiin. Alkuvuoden koronasupistuksena koko tuo yläkertakin vuokrattiin muualle… ) Sähköpostin hakutoiminnon perusteella aloitin maaliskuussa 2012. 

Mitä lajeja harrastat Höntsyssä, entäpä muuten?

Muinoin ennen koronapandemiaa kävin koripallovuorolla lähes joka viikko, lentiksessä kerran pari kuussa, satunnaisia pistäytymisiä myös sählyssä/salibandyssa ja futiksessa kesäisin. Lisäksi kävin salilla, joskus uimassa ja ajoin polkupyörällä, tosin lähinnä em. muiden lajien suorituspaikoille. Nyt (haastattelu tehty ennen pelien uudelleen avaamista, toim. huom.) näistä jäljellä pyöräily, lisäksi kotiin on ilmestynyt puntteja. Liikunnan lisäksi vapaa-aika on kulunut pienkerrostalon AsOy hallituksen puheenjohtajana, itse asiassa Ilkan entisessä naapuritalossa. Sielläkin on välillä myös ammatillinen tietotaitoni ollut tarpeen ihan rikosoikeutta myöten… 

Mikä on Höntsyssä parasta?

Runsas lajivalikoima matalalla kynnyksellä ja vähäisellä omalla järjestelyvastuulla. Periaatteessa pystyisikö TV:stäkään, ainakaan ilman lisäkanavapaketteja, edes katsomaan iltaisin ja viikonloppuisin kaikkia niitä lajeja, joita pre-koronan Höntsyaikataulussa oli mahdollista mennä itse pelaamaan. 

Minkälainen on yrityksenne / millaisissa tilanteissa sen – ja miksi juuri sen – puoleen kannattaa kääntyä? 

Yritys eli Asianajotoimisto Tuutti Oy on toiminut Tampereella lakiasiaintoimistona jo vuodesta 1987 (olin itse tuolloin ala-asteella) asianajaja, tuolloin OTK, Jaakko Tuutin perustamana. Itse tulin tänne töihin loppuvuonna 2001 Helsingin oikiksesta valmistumiseni aikoihin. Vuodesta 2008 alkaen olemme olleet oy-muotoinen asianajotoimisto, ja minä osakas. Vaikka eniten hoidammekin rikosasioita (joissa usein myös asianomistaja = rikoksen uhri tarvitsee avustajaa), on kokemusta kertynyt lukuisilta eri oikeudenaloilta etenkin yksityishenkilöiden avustajana. Moni varsinkin yksinyrittäjätoimistojen kollega Tampereella, joitain muuallakin Suomessa, on aloittanut uransa työntekijänä täällä. 

Mikä on erikoisin juttu, jota olet työssäsi hoitanut (josta voit kertoa)?

Jossain aloittamiseni ja asianajajaksi tuloni puolessavälissä, kun saavuin lapsuuskotikulmille Uuteenkaupunkiin isosta pitäjästä mustalla Mersulla avustamaan rikosasiassa. Hymy hyytyi nopeasti tai oikeastaan se piti väkisin hyydyttää, kun alettiinkin käsitellä (ei onneksi koskenut omaa päämiestäni) WC-istuimen anastamista tyhjästä naapurikämpästä syytetyn lukaaliin. Pokassa oli pitämistä… Tuoreemmin yhdistysoikeudellinen lakkauttamistapaus koskien PVL:ää eli Pohjoismaista VastarintaLiikettä pyöri mediassakin seurattavana. 

Jos joku tätä lukiessaan tai myöhemmin on juridisen avun tarpeessa, niin mitä voit luvata hänelle ja miten sinuun kannattaa ottaa yhteyttä?

Lupauksia tällä alalla on vaikea jaella, itselleni on kehittynyt sanonta ”Kaikki on mahdollista, todennäköisyys vain vaihtelee”. Jo vuonna 1987 perustetussa yrityksessä, jossa pian aloittaa tällä vuosituhannella syntynyt työntekijä, katsoisin kokemuksen ja uusimman tiedon melko hyvin yhdistyvän. Yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme www.jaakkotuutti.fi (tein itse 90-luvun html-opintojen pohjalta, sivun parantelua varten osaajat ilmoittautukoot!) tai suoraan työpuhelin 040-7779865 , tommikoivistoinen@jaakkotuutti.fi .1