Missä mennään / Höntsyn ”exit-strategia”

Tämä kirjoitus on julkaistu huhtikuun 2021 lopulla, ja tätä tekstiä päivitettäessä 26.5. on kohta toteutumassa strategian kohta 4. 

Futikse.t alkavat mahdollisimman pian.

Tämänhetkinen koronanyrkin suositus on, että kaikenlaisen aikuisten ryhmäliikunnan tulisi olla toistaiseksi tauolla. Näkemyksemme on, että tälle ei enää löydy järkeviä perusteluita. Kesä tulee kovaa vauhtia, rokotukset etenevät ja harrastaminen ulkona on koko ajan todettu turvallisemmaksi vaihtoehdoksi. Rajoitusten purkujärjestys on nurinkurinen: ulkona ei saisi palloilla, vaikka alle 20-vuotiaat saavat jo liikkua ryhmässä sisälläkin ja kaikenikäiset käydä taas ravintoloissa. Johonkin rajaan asti varovaisuusperiaatetta tulee kunnioittaa, mutta nyt se raja on meidän osaltamme ylitetty. 

Muistutamme, että koko koronaepidemian aikana ei vieläkään ole Höntsyssä nähty ensimmäistäkään altistumista, tartunnasta puhumattakaan. Totta kai seuraamme nytkin tilannetta tarkasti ja jos epidemiatilanne ottaa takapakkia, voidaan pallot vielä laittaa takaisin pussiin. 

Käynnistämme siis toimintaa siltä osin kuin voimme, eli aloitamme ulkolentopallot Pyynikillä jo vappuviikolla. Jalkapalloilu puolestaan alkaa Tahmelan kentällä heti vapun jälkeen.

Miten ”Höntsyn exit” tästä sitten etenee? Tätä on tietenkin mahdotonta täysin ennakoida tai luvata, koska tämä riippuu suurelta osin Tampereen kaupungin ja muiden viranomaisten päätöksistä. Kaupungin liikuntapaikoilla ja -tiloissa tapahtuvat pelit alkavat välittömästi, kun niiden käyttö aikuisryhmille taas sallitaan. (Tahmelan kenttä ei ole kaupungin kenttä, siksi voimme pelata siellä jo nyt). Yksityisten sisätilojen osalta meidän pitää käyttää omaa harkintaa. Todennäköinen ja osin jo toteutunut marssijärjestys on tämä:

  1. Ulkolentopalloilu omilla verkoilla Pyynikillä alkaa huhtikuussa. 
  2. Jalkapallo Tahmelassa alkaa toukokuun alusta. 
  3. Muut ulkopelit ja -paikat eli erityisesti pesäpallo sekä jalkapallo & potkupallo muualla (Kauppi, Koivistonkylä, Tesoma, Vesitorni) ja ulkolentis Kaukajärvelläkin käynnistyvät heti, kun kaupungin kentille saa mennä. Tapahtunee toukokuun aikana, toivottavasti mahdollisimman pian. Muitakin ulkolajeja pyritään järjestämään erityisesti, jos 3. ja 4. kohdan välinen aika kovasti venyy. 
  4. Salibandy yksityisissä tiloissa (Raholan liikuntakeskus): alkaa kun epidemiatilanne sen järkevästi sallii, todennäköisesti kesäkuun alkupuolella. 
  5. Sisäpelit kaupungin tiloissa (sähly/säbä + lentopallo): alkavat, kun kyseisiin tiloihin pääsee, viimeistään loppukesästä – mutta uskomme, että jo aiemmin.