5-vuotispäivien juhlapuhe 24.10.2015

Viisi vuotta Höntsy-yrittäjänä oikeutti jo pikku monologiin. Juhlapuhe lauantai-iltana meni suurin piirtein näin:

Hyvät ystävät!

Tänään on päivä, jota monesti en uskonut lainkaan näkeväni. Höntsy on täyttänyt viisi vuotta! Vaikka kaikenlaista vastoinkäymistäkin on matkalle mahtunut, olemme selvästi tehneet joitakin asioita myös oikein. Siksi on juhlapuheen aika!

Aiemmin tutkijana työskennellessäni ajattelin aina, että en missään tapauksessa halua työhön, jossa joutuu olemaan tekemisissä ihmisten kanssa. Nyt olen saanut työskennellä teidän kanssanne viisi vuotta, ja ajattelen että työni paras osa on, että saan olla teidän kanssanne tekemisissä ja tuottaa sekä teille että itselleni valtavasti iloa.

Lukuisat mahtavat Höntsyssä syntyneet ystävyydet, parisuhteet eikä vähiten tänään palkitut kaksi Höntsy-vauvaa antavat uskoa siihen, että työtä ei tehdä turhaan.

Haluaisin tässä kohtaa palauttaa mieliin kesällä 2010 muotoillun yrityksemme mission eli tehtävänasettelun olennaisimmat kohdat:

Oy Höntsy Ab pelastaa tamperelaisen ja suomalaisen positiivisen höntsykulttuurin niin, että höntsääminen tulee taas jokaisen ulottuville. Samalla Höntsy toteuttaa yhteiskunnallista tehtävää tuomalla terveellisen, fyysisesti ja henkisesti virkistävän liikunnan pariin monia uusia ihmisiä.

Höntsy tukee ja jatkaa kaikkea sitä positiivista työtä, jota urheiluseurat, oppilaitokset ja kaveriporukat ovat tehneet palloilun eteen – ottamatta keneltäkään edellä mainituista mitään pois.

Samalla Höntsy pyrkii kumoamaan ja korjaamaan kaikkea sitä hallaa,mitä jotkut liikunnanopettajat ja valmentajat ovat vuosien saatossa tehneet. Höntsy tuo uuden mahdollisuuden iloisiin onnistumisen elämyksiin palloilussa kaikkien niiden ulottuville, joita on koulussa nöyryytetty tai joille on junnuharjoituksissa pää punaisena huudettu. Höntsyssä jokainen saa olla tähti!

Höntsy huolehtii käytännön asioista. Höntsyssä pelaajan ei tarvitse pohtia, riittävätkö taidot tai kunto. Sinulle jää pelkästään se hauska osa eli itse peli!

Höntsy kuuluu kaikille! Höntsääminen on ihmisoikeus!

Yrittäjänä olen huomannut, että tosielämässä useimmat suunnitelmat voi heittää romukoppaan. Eletään tässä ja nyt, ja mennään tilanteen mukaan.

Kuitenkin kun mietin missiotamme viiden vuoden taipaleen jälkeen, niin olen sitä mieltä, että olemme onnistuneet kentän puolella juuri siten kuin oli tarkoitus. Olemme järjestäneet arviolta noin 8000 liikuntatapahtumaa, joissa olemme mielestäni luoneet teille kaikille mahdollisuuden onnistumisen elämyksiin palloilussa. Tästä olen ylpeä.

Höntsäämisen taika lähtee pallosta. Pallo on ihmeellinen väline. Jos ihmisellä, lapsella tai aikuisella, voisi olla vain yksi leikkikalu, niin sen tulisi olla pallo. Kanssapelaajien ohella pallopelin paras puoli on, että siinä voi päästä tilaan, jossa unohtaa itsensä ja huolensa, unohtaa sen miltä itse näyttää tai mitä muut minusta ajattelevat. Elää vain ja ainoastaan siinä hetkessä, jossa on olemassa vain tämä hetki ja seuraavat 5-10 sekuntia.

Pallon taian ohella Höntsyn ytimessä on Höntsyhenki, joka on teille kaikille tuttu asia ja jota ilman Höntsy ei olisi yhtään mitään. Höntsyhenki tarkoittaa sitä, että otetaan rennosti ja reilusti, vaikka täysillä yritetäänkin. Ja että otetaan jokainen paikallaolija mukaan sekä tapahtuman henkeen että pelitapahtumiin. Tuhansia ja tuhansia vuoroja pelattaessa Höntsyhenki tietysti toteutuu välillä paremmin, välillä laimeammin. Mutta hämmästyttävän hyvin olemme sen jo viisi vuotta onnistuneet säilyttämään!

Tästä on kiittäminen ennen kaikkea teitä pelaajia ja asiakkaita! Kun Höntsyn perusliikeidea ilmaistaan oikein karusti, niin se on, että myymme teitä pelaajia toisillenne. Tietenkin on varusteet, vetäjät ja kenttä, mutta ilman pelaajia meillä ei olisi mitään myytävää, eikä sitä kautta lainkaan pelaajia.

Kipinän Kalle totesi Facebookissa kauniisti, että Höntsy on ”kenties maailman hienoin ihmiskaupan muoto”. Tämä johtuu siitä, että kun myymme teitä pelaajia toisillenne, meillä on koko liikuntamaailman parhaat tuotteet! Kiitos teille kaikille näistä viidestä vuodesta. Tässä yhteisössä olen löytänyt oman sirkukseni, ja toivon todellakin että saan sitä teidän kanssanne pyörittää vielä vähintään toiset viisi vuotta. Antakaa hyvät ihmiset aplodit itsellenne!