Alennusten edellytykset

Höntsy tarjoaa erityisryhmille tuntuvia alennuksia. Niiden tarjoaminen on mahdollista vain, mikäli pystymme varmistamaan että alennuksia käyttävät vain niihin oikeutetut henkilöt. Seuraavat ryhmät ovat Höntsyssä oikeutettuja alehintoihin:

Opiskelijat ja vastikään opiskelunsa päättäneet

Höntsy antaa opiskelija-alennuksen kutakuinkin samoilla edellytyksillä kuin VR junalipuistaan. Lisäksi Höntsyssä käy kansainvälinen ISIC-kortti. Mikäli olet mielestäsi päätoiminen opiskelija, mutta sinulla ei ole VR:n hyväksymää korttia, ota yhteyttä niin katsotaan voimmeko ja jos niin millä ehdoilla myöntää sinulle alennuksen.

Höntsy haluaa tukea vastavalmistuneiden liikuntaharrastusta, ja myöntää alennuksen myös edellisen lukuvuoden kortilla! Oikeus alennukseen Höntsyn lipuista päättyy siis 12 kk myöhemmin kuin alennusoikeutesi VR:llä. Esimerkiksi lukuvuoden 2014-15 voimassa olleella kortilla saa VR:n alennuksen 30.9.2015 asti. Höntsyssä sillä saa alennuksen 30.9.2016 asti.

Laskemme opiskelijoiksi myös koululaiset. Alaikäisille annamme koululaisalennuksen iän perusteella ilman opiskelijakorttia. Lukiolaisilla ja ammattikoulussa opiskelevilla on yleensä jonkinlainen kortti esitettävänään, ja silläkin meiltä saa alehinnan.

Kokoaikaisella hoitovapaalla / perhevapaalla olevat

Alennus myönnetään, kun esität työnantajan tai Kelan antaman todistuksen tilanteestasi ja samalla todistat henkilöllisyytesi (että olet se henkilö jota todistus koskee).

Eläkeläiset ja 60 vuotta täyttäneet

Höntsyssä saat ”vanhuuseläkealennuksen” jo 60-vuotiaana. Alle 60-vuotiaiden eläkeläisten osalta tukeudumme jälleen VR:ään, eli alennuksen saa samoilla perusteilla kuin heilläkin (ks. linkki ylempänä).

Työttömät

Alennus myönnetään, kun tuot päivärahapäätöksen tai vastaavan todistuksen työttömyydestä ja todistat samalla henkilöllisyytesi (että olet se henkilö jota todistus koskee). Sarjalipun kyseessä ollen todistus pitäisi olla aina mukana korttia käytettäessä.