Höntsy – det lätta sättet att lira boll

Kom med och ha kul! Photo by
 nutmeg.
Kom med och ha kul!
Photo by
 nutmeg.

Skulle du vilja spela innebandy, innefotboll eller volleyboll, men har inte en susning om var eller med vem du skulle kunna göra det? Då har du hamnat rätt!

Höntsy Ab* är en firma som erbjuder dig möjligheten att spela boll utan att behöva hitta ett lag eller binda dig till någonting. Vi arrangerar – du spelar, så lätt är det! Principen är densamma som i gruppaktiviteter i gymmet. Du kollar schemat, väljer en sport och en tid som passar dig – sen spelar du.
 Vi lirar boll med slumpmässiga lag och har kul – det är inte seriöst eller tävlingsmässigt.

Klart du måste betala för att delta – dock inte första gången, eftersom 
det är gratis att prova på hos Höntsy! (För att få förmånen måste du registrera dig hos 
www.hontsy.fi).

Höntsy lirar boll på olika platser runt Tammerfors. Platsen hittar du förstås i schemat. En bokningsmöjlighet finns också, om du vill vara säker på att komma in i ett populärt pass. Du kan köpa biljetter på plats och betala med kontanter, kort och olika förmånssedlar etc. som du kan ha fått från din arbetsgivare.

Vi erbjuder info på den här sidan på svenska så mycket som möjligt. Du bör minnas att vi är en liten firma som inte har möjlighet att översätta allt. Om du har några som helst frågor, kontakta ilkka.virjo(at)hontsy.fi / 040 5803727.

Kom spela med oss, leka och ha kul – få motion på köpet!

*Höntsy är ett ord på tammerforska, och betyder 
”lekfull bollspel med slumpmässiga lag”. Den närmaste svenska motsvarigheten för verben
 ”höntsätä” är förmodligen
 ”att lira boll”. Skillnaden är att
 höntsy innebär att spelet är bara på skoj, inte alls seriöst eller ambitiöst – du kan kalla Saku Koivu för
 ”en bra lirare” men det vore en förolämpning att använda ordet
 ”höntsäri” om honom. I
 höntsys natur ingår att folk kan vara olika skickliga; alla får en chans att delta; om det blir för seriöst eller för överlägset, bildar man nya lag; det finns inga bindningskrav – och så vidare. Allt det här och mer ingår i meningen av ordet 
höntsy.

Övrig info
Planens storlek varierar mellan platserna. På alla pass kan även antalet spelare per lag variera, det passas in på planet och antalet deltagare.

Non marking - ne marque pas
Non marking – ne marque pas

Genom att delta accepterar du Höntsys
 regler (länken på finska). De viktigaste reglerna som du måste vara medveten om är 1) du spelar på egen risk – Höntsy försäkrar inte deltagare, vi rekommenderar starkt att du tar en försäkring; 2) när vi spelar inomhus, måste du ha skor som är lämpade för inomhusspel, alltså inga utomhusskor och inga skor med mörka sulor som kan lämna spår på golvet. Om du har mörka
sulor måste de ha texten ”non-marking”. 3) Respektera andra spelare och ge alla en chans att aktivt ta del i spelet, 4) ledarens ord är lag och i extrema fall han/hon kan även beordra dig att gå din väg.

Observera att 1) vi garanterar att det blir spel på passet – om inte får du kompensation (gäller ej vid regn) samt 2) vi har ett max antal deltagare på varje pass – bokningsmöjlighet finns för
populära pass, men bokning är inte alls obligatoriskt, du kan bara dyka upp. Spelen arrangeras varje gång oberoende av antalet bokningar!

Det finns detaljerade beskrivningar av 
idrottsanläggningar – hur man kör dit, vilka bussar går dit, vilken dörr man tar, etc. Tyvärr finns dom, såsom de flesta sidorna här på hontsy.fi – bara på finska. Om du har några som helst frågor besvarar jag dem gärna på svenska, kontakta mig ilkka.virjo (at) hontsy.fi eller 040 5803727.