Höntsy Grand Slam 2012

Vuoden 2012 aikana on pelattu Grand Slam -taulukkoturnauskiertue, joka huipentui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.-11.11.2012 Yösäbään. Vuoden Höntsärin tittelin voitti Jussi Lammi! Kaikki tulokset täällä. Kunkin osaturnauksen raportit ja tulokset löydät sivun oikeasta laidasta. Ensi vuoden kiertuetta odotellessa!

Jokainen turnaus on oma kilpailunsa jossa voittajat palkitaan, mutta samalla kerätään myös kokonaiskilpailun eli Grand Slamin pisteitä. Koko Grand Slam -kiertueen voittaja kruunataan viimeisessä turnauksessa Vuoden Höntsäriksi! Vuoden aikana kokonaiskilpailun johtajan voi bongata Duosportin tarjoamasta upeasta paidasta, Ranskan ympäriajon tyyliin. Hienojen pokaalien lisäksi turnauksissa on jaossa Punnitse & Säästä -ketjun lahjoittamia palkintoja.

Turnauksissa sovellettava pelin perusidea on napattu taulukkosählystä, jota pelattiin hyvällä menestyksellä marraskuun yösählyturnauksessamme – katso turnauksen video- ja kuvaraportti täältä.Turnaus meni niin hyvin, että aloimme heti suunnitella jatkoa, ja näin syntyi Höntsy Grand Slam 2012.

Taulukkopeliä sovelletaan toki eri tavalla eri lajeissa, mutta perusidea on sama: lyhyehköjä pelejä vaihtuvin jaoin, kerätyt yksilöpisteet ratkaisevat. Tarkemmat lajikohtaiset säännöt löydät aina kyseisen turnauksen ennakkoinfosta, kunhan niin pitkälle päästään. Yösählystä tuttuun tapaan joka turnauksessa taataan kaikille pitkä turnaus ja paljon pelejä menestyksestä riippumatta. Toivomme, että Grand Slamin idea rohkaisee kaikkia ylittämään totuttuja raja-aitoja ja kokeilemaan muitakin lajeja kuin sitä omaa ykköslajia.

Kiertueen aikataulu:

Pistelasku

Pistelaskussa otamme huomioon, että eri turnauksissa voi olla eri määrä osanottajia. Lisäksi pyrimme siihen, että myös peräpäässä sijoituksella on merkitystä, eli kokonaiskisan voiton saattaa hyvinkin ratkaista se, kuka on vähiten surkea huonoimmassa lajissaan. Lisäpisteitä on mahdollista kerätä hyvällä höntsyhengellä, taitokisojen voitoilla ja mahdollisesti muillakin erityispalkinnoilla.

Varsinaisen turnauksen sijoitukset palkitaan näin: Kunkin turnauksen paras viidesosa sijoittuu pistesijoille: voittaja saa 9 pistettä ja parhaan viidenneksen heikoin 5 pistettä. Esim. jos turnauksessa on 30 osanottajaa, saa kuudenneksi sijoittunut 5 pistettä. Seuraavaan viidennekseen (esimerkissämme sijoille 7-12 sijoittuneet) saavat kukin 4 pistettä, jne. Heikoimmin sijoittunut viidennes eli esimerkissämme sijoilla 25-30 olevat saavat kukin yhden pisteen – joka sekin on paljon enemmän kuin osallistumatta jääneen saama 0 pistettä.

Seuraavat pisteet tulevat oman sijoituksen antamien pisteiden lisäksi:

Jos turnauksen finaalit pelataan useammassa sarjassa, saa kunkin alemman sarjan voittaja (= pokaalin pokkaaja) yhden lisäpisteen.

Turnauksen parhaiten sijoittunut nainen saa 3 pistettä (riippumatta siitä, miten sijoittuu muuten, eli nainen voi pokata sijoituksellaan 12 pistettä!)

Tekniikka-, tutka- tai taitokisasta (järjestetään joka turnauksessa kyseiseen lajiin sopiva) paras saa 3 p, kakkonen ja paras nainen (jos ei muuten ole naista kahden parhaan joukossa) 2 p, kolmonen yhden pisteen.

Paras Höntsyhenki -pokaalin pokkaaja saa 3 pistettä.