Mitä oppilas tarvitsee mukaansa?

Non marking - ne marque pas
Non marking – ne marque pas

Tärkein varuste Höntsykerhoon ovat sisäpeliin soveltuvat kengät, jotka eivät jätä mustia jälkiä lattiaan. Tällaiset kengät ovat välttämätön varuste, sillä mikään koulu tai liikuntasali ei salli pelaamista kengillä, jotka turmelevat lattian.

Tarkoitukseen soveltuvat varsinaiset sisäpelitossut, tai yleensä mitkä tahansa vaaleapohjaiset kengät kuten tennarit. Yksinkertainen sääntö menee näin: mikäli kengissä on tummat pohjat, on niissä oltava teksti ”non marking”. Lisäinfoa kengistä ja (kylläkin aikuisille kirjoitetun) sisäpelikenkien osto-oppaan löydät täältä. Paljain jaloin tai sukkasillaan pelaamista emme suosittele turvallisuussyistä.

Siinä olivatkin pakolliset varusteet – vaatteet päällään oppilaalla on varmasti muutenkin. Pukeutumistyyli on vapaa, suosittelemme tietenkin vaatteita joissa on mukava urheilla. Oma valinta on, haluaako pelata shortseilla vai pitkillä housuilla jne. Vaihtovaatteet ja suihkuvarusteet voi myös ottaa mukaan, mikäli aikoo käydä suihkussa heti kerhon jälkeen. Talvipakkasilla on hyvä olla tarpeeksi lämpimät vaatteet kotimatkaa varten.

Kerhoihin tullaan koulupäivän jälkeen ja todennäköisesti usein niin, ettei oppilas ehdi välissä käydä kotona. Mukaan kannattaa siis ehkä pakata pientä välipalaa.

Suosittelemme myös omaa juomapulloa, palloilun lomassa on hyvä juoda vettä, ja kentältä voi olla matkaa vesipisteelle. Pieni hikipyyhe on myös mukava varuste. Kaikki varsinaiset urheiluvarusteet eli pallot, mailat, jne. on mahdollista lainata kerhosta. Toki suosittelemme oman sählymailan mukaan ottamista, jos sellaisen omistaa – onhan omalla mailalla kivempi pelata. Mikäli mukana on rahapussi tai muuta arvokasta, kannattaa reppu / kassi ottaa mukaan kentän laidalle eikä jättää pukuhuoneeseen.

Mikäli sinulla on kysyttävää, vastaamme mieluusti ja voimme antaa myös vinkkejä varusteiden hankinnassa. Välttämättä et kuitenkaan tarvitse kuin sisäpeliin soveltuvat kengät ja avoimen, iloisen mielen!