Grand Slamin jatkosta – mitä opimme tänä vuonna?

Grand Slam -kiertue käsitti tänä vuonna seitsemän turnausta. Mitä opimme Grand Slamin toisena vuonna?

1Haluaisin ihan ensimmäisenä muistuttaa, että Höntsy on yrityksenä aika jännässä paikassa, eikä ole ensinkään varmaa, että ensi vuonna enää Grand Slamia pelataan. Siihen, että voimme jatkossakin tarjota palloilua laajalla kirjolla, voit kaikkein parhaiten vaikuttaa osallistumalla meneillään olevaan osakeantiimme.

That said, voidaan todeta että vuoden 2013 kiertueella pistelasku oli onnistuneempi kuin vuonna 2012. Tämänvuotinen pistelasku todella kannusti osallistumaan useisiin turnauksiin samalla, kun yllätysmomentti kuitenkin säilyi mm. viimeisessä turnauksessa jaossa olleiden tuplapisteiden vuoksi. Myös turnauksen terävimpään kärkeen sijoittumisesta palkittiin nyt aiempaa paremmin, mikä osaltaan lisää mahdollisuutta hypätä kisaan mukaan keskenkin.

Mikäli vuonna 2014 pelataan, järjestämme todennäköisesti hieman suppeamman kiertueen. Turnausjärjestelyt tuottavat erittäin paljon työtä suhteessa niistä saatavaan melko pieneen taloudelliseen hyötyyn. Lisäksi osallistujamäärissä oli havaittavissa pientä väsymystä, eli kysyntäänkin nähden tapahtumia oli liikaa. Sopiva määrä ensi vuodelle lienee neljä tai viisi turnausta, jolloin pelipäivässä on entistä suuremman urheilujuhlan tuntua. Ulkolentis on supersuosionsa takia varmin jatkaja, muita mietitään puhtaalta pöydältä.

Lajien sisällä voidaan tehdä seuraavat huomiot:

– Mikäli remontoitu Viinikka on käytettävissä, voitaisiin futisturnaus pelata ensi kesänä siellä ja iltahöntsyillä erikseen. Näin saataisiin tasokkaampi pelipaikka, vaikka iltahöntsyt siitä hieman kärsisivätkin.

Lentopallossa tämänvuotinen pistelasku (eräpisteet 3-0, 2-0 tai 2-1) oli selvästi edellisvuotta (piste-erotus) parempi. Tällä mennään.

2

Yösäbässä välisarjat olivat edellisvuotta parempi ratkaisu, mutta taulukkoarpajaisissa voi hävitä vaikka niitä olisikin kahdet. Siksi ensi vuonna voisi vaihteeksi jättää välisarjat pois ja sen sijaan maksimoidan alkusarjan pelimäärän lyhyillä peleillä (jolloin taulukon tasoittava vaikutus tulee esiin). Jatkosarjoissa taulukkotasoitukset eivät ole niin tärkeitä, jos niihin vain on onnistuttu saamaan saman tasoisia pelureita.

Tällaisia mietteitä – kommentoikaa ihmeessä, mikäli teillä on hyviä parannusehdotuksia systeemiin.