Hyvillä mielin joulun viettoon

Elämä on ihmisen parasta aikaa, sanoi Matti Nykänenkin. Kulunut syksy on puolestaan ollut Höntsyn parasta aikaa, ja uskomme vahvasti että kevät tuo tullessaan entistä enemmän ja parempia höntsyjä. Nyt on hyvä hiljentyä joulun viettoon, antaa nivelten levätä hetken aikaa, ja palata sitten ensi vuoden alussa sulattelemaan kinkkua uudella innolla.

1Kuluneen syksyn aikana Oy Höntsy Ab täytti vuoden – yrittäjän mietteitä avausvuodesta löytyy täältä. Syksyn aikana on huomannut, että vuoden työ alkaa tuottaa jonkinlaista tulosta, sillä uusia höntsäreitä on tullut mukavasti. Edes joulun läheisyys ei ole autioittanut pelivuoroja, kuten vielä vuosi sitten tapahtui. Ehkä jopa päinvastoin, kun on höntsäilty varastoon taukoa varten.

Hienointa pelaajien lisääntyessä on ollut se, että samalla on oikeanlainen höntsyhenki onnistuttu pitämään mukana kaikissa tapahtumissa. Tästä kiitos kuuluu kaikille pelaajille yhdessä ja jokaiselle erikseen, sillä hyvän höntsyhengen luominen ei todellakaan onnistu pelkästään puitteet luomalla ja yksin vetäjän voimin. Hyvä höntsyhenki on Höntsyvuoron emergentti ominaisuus, joka syntyy joka kerta erikseen ja täyttää salin vuorolla pelaavien ihmisten kannattelemana. Yksikin ikävästi peliin asennoituva ihminen on iso riski höntsyhengelle – ja siksi onkin niin hämmästyttävää, että kutakuinkin poikkeuksetta joka vuorolla tuo hyvä henki vallitsee. Vissiin se vain on niin, että höntsääminen vetää mukavia ihmisiä puoleensa – ja tietysti myös pallolla on stressiä lievittäviä ja ärtymystä poistavia ominaisuuksia…

Höntsyhengen, jossa jokainen hyväksytään, jokaista kannustetaan, ja siinä ohessa keskinäinen naljailu ja huumori kukkii, vaaliminen on Oy Höntsy Ab:n ylivoimaisesti tärkein tehtävä nyt ja aina. Vaikka meillä olisi kymmenentuhatta salivuoroa ja sataneljäkymmentäneljätuhatta pelaajaa, mutta meillä ei olisi höntsyhenkeä, ei meillä olisi mitään! Tämä on asia, jota emme saa unohtaa, vaikka tiimalasista olisi valunut Saharan verran hiekkaa, yrityksen perustajasta aika jättänyt ja Höntsy-filiaalia oltaisiin pystyttämässä Ulan Batoriin. Huutomerkki!

Tammikuu on liikunta-alalla perinteisesti vuoden vilkkain kuukausi, joten näkymät ovat varsin hyvät, kun uusi entistä isompi, monipuolisempi ja parempi talviohjelma starttaa. Lisääntyvä kävijämäärä on tuonut ja tuo jatkossakin lisää ja monipuolisempia pelivuoroja ja sirkushuveja kansalle. Yksi esimerkki tästä nähtiin loppusyksyn Yösählyssä, toinen alkuvuodesta starttaava lentopallokoulu. Ensimmäinen turnaus näytti suuntaa tulevaan niin, että vuoden 2012 aikana turnauksia on luvassa kokonainen kiertue. Paljon mahdollista on, että myös ensimmäinen järjestämämme kurssi poikii jatkossa uusia eri lajien ”kouluja”. Sirkushuveja on siis luvassa, kuten luonnollisesti myös sosiaalista ohjelmaa – seuraavan kerran 28.1.2012, jolloin Cooper, pallo-olympialaiset ja iltahöntsyt.

villeonmyhss

Elämä on ihmisen parasta aikaa, ja harvoin on ihminen niin elossa ja hetkessä kiinni kuin pallokentällä. Nyt on tullut kuitenkin aika ripustaa tossut, mailat, hokkarit, maalit, laidat, liivit, laukut, koripallot, lentopallot, pumput, sählypallot, futsal-pallot, jalkapallot, kiekot ja maalivahdin hanskat hetkeksi naulaan ja ottaa joulupallot esille. Toivon, että kaikilla on joulutauon aikana mahdollisuus ainakin vähäksi aikaa irroittautua arjen kiireistä, rentoutua ja ladata akkuja vaikka lukemalla Kerjäläinen ja jänis tai Metsäjätti. Ensi vuonna ehtii sitten koohottaa taas.

Toivotan omasta ja Oy Höntsy Ab:n puolesta kaikille erinomaisen rauhallista ja hyvää joulua!