Mökkihöntsyraportti

Lauantaina pidettiin viralliset Höntsyn kesäkauden päättäjäiset ja epäviralliset Oy Höntsy Ab:n 1-vuotiskekkerit Niihaman ulkoilumajalla. Iltahöntsyjä on pidetty ennenkin, mutta nyt oli vuorossa ensimmäinen retki kaupungin ulkopuolelle ja ihan saunaillan kera.

Päivä oli hieman viileä, ja ohikiitävän hetken tihutti vettäkin, mutta pääosin saatiin bileitä viettää varsin hyvässä joskin viileässä kelissä. Viileys tietysti vain muistutti siitä, että kesäkausi olikin jo korkea aika laittaa pakettiin.

Täysin normaaleilla mökkisählyn säännöillä mentiin...
Täysin normaaleilla mökkisählyn säännöillä mentiin…

Niihaman ulkoilumaja herätti osassa porukasta (etenkin itsessäni) paljon nostalgisia muistoja. Monet kerrat on pikkupoikana sillä suunnalla retkeilty, suunnisteltu, vaihdettu koulusuunnistuksessa rastitunnuksia toisten porukoiden kesken ja juotu kaakaota termarista. Nykynuoriso taas näytti illan mittaan meille nykymeiningin mallia kokoontumalla mopoautoineen ja mopoineen läheiselle grillikodalle…

Alun pienen istuskelun jälkeen saatiin toiminta käyntiin – kuinkas muuten – höntsäämällä, kun kesän viimeiset ulkosählyt pantiin pystyyn osan porukasta pelatessa mölkkyä ja krokettia. Näissä ulkosählyissä oli tunnelmaa, ja nähtiin hieman ”epähöntsymäisiä” rajuja tuuletuksia ja jonkinmoista miehenottoakin. Hyvässä hengessä, totta kai, ja kutakuinkin ehjinä selvittiin. Taustalla raikasi musiikki Höntsyn uunituoreista poppivehkeistä, jotka osoittivat kelpoisuutensa – kyllä niistä mökää lähtee sen verran että tuulenhuminat, lehtienhavinat ja kaiken maailman linnunpiperrykset saadaan peitettyä. Jalkapalloakin ehdittiin pelata, ja Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjon iskettyä päivän viimeisellä virallisella maalilla ”viidestä poikki” -pelin poikki siirryttiin virallisempien kilpailujen pariin.

Höntsyn Virallisessa Tikkakisassa porukalla oli alkuun kädet kohmeessa tai jotain, sen verran heikkoja tuloksia nähtiin. Lämmittelykierroksen jälkeen tahti kuitenkin parani ja toisen kierroksen kruunasi viimeisen heittäjän Mika Lehtisen tulos 38. Sekä Tytti Virjo että Antsku Repo laittoivat naisten puolelta tiukasti kampoihin, mutta jäivät molemmat tulokseen 31. Sen lähempää ei Mikan uhkaajia sitten löytynytkään, joten mies oli kilpailun suvereeni voittaja ja saa lahjakortin Niihaman majalle, valinnan mukaan Höntsy-paidan tai shortsit sekä Shoeparkin lahjoittaman komean West Coast -pipan.

Illan toisena kilpailulajina oli pesäpallon heitto tutkaan – ei Iltahöntsyjä ilman tutkakisaa! Jokaiselle oli luvattu kaksi heittokierrosta á kolme heittoa, ja heti ensimmäisenä Shoeparkin Ville Virjo iski tauluun pohjalukemat 98 km/h. Muita hyviä tuloksia nähtiin paljon, mutta miesten sarjassa ainoaksi uhkaajaksi nousi Höntsyn oma poika Toni Säkkinen, joka laittoi ensimmäisen kierroksen viimeisellä heitollaan ”markan” rikki tuloksella 100 km/h tasan. Vaikka käsi kuulemma oli jo vähän rikki, heitti Ville kuitenkin pelkällä tahdonvoimalla koko kisan viimeisellä heitollaan voittotuloksen 101 km/h, johon Toni ei epätoivoisesta yrittämisestä huolimatta enää pystynyt vastaamaan. Näin Ville sai pidettyä West Coast -pipan itsellään (ja lisäksi tummansiniset Höntsyn shortsit). Villen tulos on kunnioitettava, sillä männä viikonlopun pesispäättäjäisissä sillä olisi kuitattu naisten sarjassa toinen sija!

Täysin normaaleilla mökkisählyn säännöillä mentiin...
Täysin normaaleilla mökkisählyn säännöillä mentiin…

Naisten puolella kilpailu oli myös tiukkaa, mutta lopulta voiton vei suht selkeästi Antsku Repo tuloksella 56 km/h. Antskullekin luovutettiin palkintojenjaossa juhlallisesti West Coast -pipo, ja pitkän valitsemisen (joskin julkinen sovittaminen jäi yleisön kovaäänisistä pyynnöistä huolimatta tekemättä) jälkeen mukaan lähti voiton merkkinä myös Höntsyn T-paita.

Muuten ilta sujui oikein kivoissa saunomisen ja rohkeimpien osalta uimisenkin sekä makkaranpaiston ja vapaan seurustelun merkeissä. Niihaman Majan pihapiiri, sisätilat, puulämmitteisen saunan löylyt ja isännän valmistama lohikeitto todettiin kaikki vallan erinomaisiksi. Me tamperelaisethan tämän helmen jo tiedämme, mutta moni niistä, joille paikka oli uusi, totesi varmasti palaavansa majalle toistekin. Voi hyvinkin olla, että paikkaan palataan ihan porukallakin, sen verran onnistunut ilta tämä oli – ehkäpä teemme Höntsyn kesäretken Majalle ensi vuonna jo ihan sen lämpimän kesän aikana.

Ulkopeleissä nähtiin kunnon tuuletuksia suoraan sydämestä.
Ulkopeleissä nähtiin kunnon tuuletuksia suoraan sydämestä.

Majalta matka jatkui yökerho Bricksiin ja joidenkin osalta vissiin sieltä vielä seuraavaankin paikkaan. Rautaisimmat höntsärit olivat tästä huolimatta heti sunnuntaina Hervannassa taas juoksemassa pallon perässä.

Kiitokset koko porukan puolesta Niihaman Majalle tämän saunailtamahdollisuuden tarjoamisesta ja kiitokset omasta ja Majan puolesta kaikille osallistuneille! Loppuun vielä parit kuvat:

1
Taisi tosiaan olla korkea aika päättää kesäkausi…

 

2
Höntsyissä juomatauko.

 

3
Virallinen todiste siitä että Mikko heitti ainakin yhden kympin. Hävetkää te jotka rohkenitte asiaa Bricksissä epäillä!
Naisten sarjan kakkoselta heiton mallia.
Naisten sarjan kakkoselta heiton mallia.
Tutkakisan voittaja näyttää, miten vartalo on oikeaoppisesti mukana heitossa.
Tutkakisan voittaja näyttää, miten vartalo on oikeaoppisesti mukana heitossa.