Tulossa: Oy Höntsy Ab:n osakeanti

Tänä talvena Oy Höntsy Ab ottaa yrityksenä seuraavan askeleen. Sinäkin voit olla mukana toteuttamassa sitä – muutenkin kuin pelikentällä!

Olen aika ajoin kirjoitellut tähän blogiin Höntsyn talouspuolesta. Ihan tajuttoman hyvää raportoitavaa ei ole toistaiseksi ollut. Kannattavasta liiketoiminnasta ei kuitenkaan olla kaukana.

Olemme kuitenkin tavallaan pattitilanteessa. Kasvua ja kehittymistä varten pitäisi olla mahdollisuuksia panostaa kehittämiseen, kasvuun ja markkinointiin. Toistaalta meidän pitäisi kasvaa, jotta meillä olisi varaa satsata kehittämiseen ja markkinointiin.

1Pattitilanteen rikkomiseksi olemme päättäneet pistää pystyyn Höntsyn talouden ”paras kolmesta -matsin”, jossa sinäkin voit kantaa kortesi kekoon Höntsyn nostamiseksi entistä upeampaan kukoistukseen. Mikä parasta, sinulla on samalla mahdollisuus hieman pidemmällä tähtäimellä hyötyä tekemästämme työstä myös taloudellisesti.

Tulossa on nimittäin Oy Höntsy Ab:n osakeanti. Se toteutetaan joukkorahoituksena, mikä tarkoittaa sitä, että jokaisella on mahdollisuus osallistua. Minimisijoitus tulee olemaan alle sata euroa. Luonnollisesti toivomme löytävämme myös hieman isommalla panoksella mukaan lähteviä sijoittajia, mutta jokaisen panos on arvokas!
Osakeanti toteutetaan joukkorahoitukseen erikoistuneen palvelukanavan (todennäköisesti Invesdorin) kautta. Paitsi, että saamme tällä tavalla helpommin näkyvyyttä kiinnostuneiden sijoittajien piirissä, on tällaisella kanavalla myös toinen aivan ehdoton etu. Rahoitukselle asetetaan minimitavoite, ja mikäli sijoituksia ei kerry yli tuon tavoitteen, saavat sijoittajat rahansa takaisin. Näin ollen voit ikään kuin asettaa ehdon, että ”lähden mukaan, jos tarpeeksi moni muukin lähtee”.

Mikä Höntsyssä sitten on muuttumassa? Mikä tekee tähän asti vain vaivoin selviytyneestä yrityksestä hyvän sijoituskohteen tulevaisuutta ajatellen? Mikä takaa, että emme vain syö näitä rahoja ja mene sitten nurin?

Kirjoitan tästä pidemmin osakeannin mainoksessa, mutta noin lyhyesti suurin muutos yleisen eteenpäinmenemisen ohella on tässä: aiomme laajentua muihin kaupunkeihin franchising-periaatteella. Teemme konseptistamme paketin jota tarjoamme muille yrittäjille. Höntsy-yrittäjäksi toisessa kaupungissa ryhtyvä saa meiltä valmiit toimintamallit ja hyvän brändin, vastapainona hän osallistuu yhteisiin kuluihin ja maksaa meille pientä ketjupalkkiota. Tampereen näkökulmasta liiketoiminta siis kasvaa, mutta kulut eivät suurene vaan suhteessa pienenevät, kun niille saadaan lisää maksajia. 

Höntsyjen pyörittämisen kiinteiden kulujen osuus kustakin vuorosta on sitä pienempi, mitä enemmän vuoroja on – näin ollen homma muuttuu sitä kannattavammaksi, mitä laajemmalle se saadaan levitettyä.

Kaikkien ketjukaavailujen ohella on luonnollisesti edelleen tarkoitus kehittää Tampereen toimintaa eteenpäin, kyseessähän on Höntsyjen kehto ja tulevan ketjun keulakuvayritys.

Ketjuuntuminen ei tietenkään tapahdu aivan yhdessä yössä. Sen valmistelu vaatii aikaa ja rahoitusta, ja sitä ollaan nyt hankkimassa.

Tarkempaa tietoa on tulossa aivan lähiaikoina. Vetoan jo tässä vaiheessa teihin, arvon höntsärit, että lähtisitte mukaan – vaikka sitten miten pienellä panoksella – heti, kun rahoituskierros julkistetaan. Sitä mainostetaan aluksi vain Höntsyn omilla kanavilla, ennen kuin kierros tulee kokonaan julkiseksi. Tällä haluamme paitsi tarjota aktiivihöntsäreille etuajo-oikeuden, myös varmistaa, että sijoituksia on jo jonkin verran, kun kierros julkistetaan kaikelle kansalle.

Asiahan on nimittäin niin, että sijoittajat ja ihmiset yleensäkin ovat (varsinkin talousasioissa) laumaeläimiä. Katselkaa vaikka itse Invesdorin sivuilla tällä hetkellä olevia projekteja. Kyllähän säälittävimmiltä näyttävät ne, joihin ei ole sijoittanut vielä (juuri) kukaan (juuri) mitään. Jos kukaan muu ei ole vielä lähtenyt mukaan, alkaa kuvio väkisinkin epäilyttää. Ja päinvastoin – jos kiinnostuneita on paljon, alkaa kohde näyttää aina vain paremmalta tilaisuudelta. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että mukana olisi ainakin jonkin verran väkeä ja rahaa siinä vaiheessa, kun viedään katiska isompien kalojen asuinvesille.