Ainottaret Höntsyn siipien suojasta MM-kisoihin

Tampereella pelataan 17.-18.3. Reiskahöntsyn MM-kisat. Mukana on myös Ainottarien joukkue, jonka on hyvä lähteä kisoihin luottavaisesti – saavathan he Höntsyltä ammattimaista vetoapua.

Reiskahöntsy on kutakuinkin jalkahöntsyä kaukalossa molari + 5 kenttäpelaajaa -menetelmällä, erona on se että jalassa on oltava kisan nimessä mainitut tohvelit. Sääntöjä vilkaisemalla selviää, että tarkimmat ja ankarimmat säännöt koskevat jalkineita. Radio 957 uutisoi, että kisoihin on tulossa melkoinen liuta julkkiksia ja pelimiehiä Helmisen Raipesta ja Lumpeen ”Sonjasta” lähtien.

1
Ravintola.fi:n Hanna Mäkelä häärii maalilla Ainottarien ensimmäisissä harjoituksissa.

Höntsyn siipien suojasta kisoihin lähtevässä Ainottarien ryhmässä ei ole ainoatakaan pelimiestä, sillä kyseessä on puhtaasti naisista koostuva joukkue. Parit ensimmäiset treenit Höntsy tarjoaa ryhmälle yksityisopetuksena siististi sisätiloissa. Sen jälkeen siirrytään jäälle – lauantaina 3.3. Ainottaret tulevat treenaamaan jalkahöntsyvuorollemme (alkaen klo 15) Sorsapuistoon.

Ensimmäiset treenit vedettiin viime maanantaina eli 20.2. Linnainmaan koululla, koutsina toimi Höntsyn Ilkka Virjo, jota Höntsyn toimitus tenttasi tätä artikkelia varten. Mitä ajatuksia Ainottarien MM-kisaprojekti sinussa herättää?

– Pelkästään positiivisia, tämä on upea ja äärimmäisen urheilullinen projekti. Aika levollisin mielin tässä ollaan. Ekat treenit sujuivat erittäin hyvässä hengessä ja kehityskäyrä on jyrkkä. Toki porukasta oli puolet poissa flunssan takia, ja paikalla olijoistakin noin puolet oli puolikuntoisia, mutta erittäin hyvin lähti homma liikkeelle siitä huolimatta, Virjo kertoo.

Kaupungilla kiertää huhua, että Ainottarien lähtökunto toimintaan olisi esim. tässä jutussa mainittuja ex-kiekkoilijoita heikompi. Miten kommentoisit tällaisia puheita?

– Tämä on ihan puppua. Ensimmäisissä treeneissä ei tarvittu kuin vartin verran, niin oli kaikkien kätisyydet saatu jo selvitettyä. Tämä on nopeasti oppivaa ja kovakuntoista ryhmää, Virjo kertoo.

Pelaajien sairastelun lisäksi hommassa on vähän muitakin mutkia matkassa, huhun mukaan myös valmennus vaihtuu kesken projektin. Mistä moinen ja miten näkisit sen vaikuttavan tulosten kannalta?

– Ensi viikosta alkaen vastuuvalmentajaksi astuu Säkkisen Toni. Tämä on alusta asti suunniteltu siirto, jolla haetaan mahdollisimman monipuolista osaamispohjaa Ainottarien tueksi. Huhut syrjäyttämisestäni ovat aivan vääriä, kyse on käytännön asioista eli siitä, että lennän sinne missä pippuri kasvaa, Virjo valottaa.

Eikö tällainen vaihdos häiritse harjoittelua? Vastustajat ovat kuitenkin rekrytoineet riveihinsä melkoisia nimimiehiä – onko teillä mitään mahdollisuuksia?

– Ei häiritse missään tapauksessa, samoin näkisin ettei alkuvaiheen sairasteluilla sun muilla ole mitään merkitystä. Kisoihin on rutkasti aikaa, ja porukka ehtii treenata yhdessä vielä valtavat kolme kertaa. Jäällekin mennään hyvissä ajoin, peräti kaksi viikkoa ennen kisoja. Kyllähän se kuulostaa kovalta kun NHL-nimiä heitellään vastaan, mutta pitää muistaa että ne ovat vanhoja meriittejä. Meidän tytöillä on nälkää tässä ja nyt, Virjo päättää.

Tule Ainottarien kanssa jalkahöntsyyn Sorsapuistoon 3.3.! Jäälle saadaan ainakin kerrankin mukavasti porukkaa – eri asia on, onko tavallisilla höntsäreillä juuri jakoa Ainottarien käsittelyssä.