Alkoholi ja painonpudotus

Laihduttaessa kroppa kokee muutoksia mutta niin tapahtuu myös vaatteille. Demonstraationa oheinen kuva mistä näkee käytetyt soljenreiät vyössäni. 5 naksua on siirretty vuoden sisään. Kokonaisuutena olen laihtunut n. 20 kg ja se on määrä joka näkyy ja tuntuu. Painonpudotus on seurausta runsaasta liikunnasta, lisäys on ollut mahdollinen välilevyn pullistuman kuntouduttua.

Miksi tällainen riehuminen? Eikö olisi helpompi relata ja syödä mitä haluaa? Itse asiassa, ruokavalio on muuten entisensä, alkoholinkäyttö on ainoa iso muutos ruokavaliossa tämän vuoden ajaksi. Tosin on sitä siinäkin muutosta kerrakseen.

Alkoholin suhteen en ole koskaan kuppiin sylkenyt ja varmaan siksi itseä viehätti kokemuksena ajatus tipattomasta vuodesta. Tuskin siinä mitään ihmeellistä olisikaan jos alkoholi ei muuten maistuisi?

Olen luonteeltani helposti addiktoituva, tästä esimerkkeinä vaikka tupakointi, uhkapelit ja pelaaminen ylipäätään. Ja tietysti alkoholi. Koin viime vuoden lopulla että tissuteltua tuli välillä vähän turhankin usein. Kokeilin joskus reilu viisi vuotta sitten tipatonta tammikuuta ja siitä jäi aikanaan hyvä fiilis. Mietin että entäpä jos pidentäisi kokeilun vuoteen? No, nyt kokeilun ollessa loppusuoralla voi todeta että hyvää tämä tekee. Tosin ehkä puoli vuottakin olisi riittänyt. Tai kuukausi. Perhana että välillä olisi Höntsyn jälkeen olut maistunut. No, nyt oli onneksi niin huono kesä että terassia ei ollut ikävä. Eipä.

Tämän tekstin tarkoitus ei ole valistaa tai saada ketään muuttamaan hyväksi havaittuja tapoja. Sen sanon kuitenkin että itse olen erilaiset riippuvuuteni parhaiten tiedostanut olemalla niistä erossa vähän aikaa. Ja uskoisin että olutkin voi maistua hyvälle vuoden tauon jälkeen. Jopa paremmalle kuin ennen sitä.

Sama pätee kyllä muuten myös Höntsyihin: Hyvältä tuntuu kun on pitkän tauon jälkeen päässyt kiinni lajeihin jota ei juurikaan ole tullut pelattua – sählyyn ja futsaliin.

On jännä nähdä mitä painolleni tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen. Alkoholia tulen varmasti käyttämään, mikä sinänsä laittaa painokäyrän nousuun. Tähän vastavetona on tarkoitus aloittaa 1.1. juhannukseen asti kestävä karkkilakko.

Sedät höntsäten rantakuntoon -sarjan aiemmat kirjoitukset ja pelaajakortit