Aloite käsitelty lautakunnassa – miten kävi?

Höntsyn tilavuokria koskeva kuntalaisaloite oli siis tänään käsiteltävänä Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa. Olen saanut mutkan kautta lyhyen raportin siitä, mitä päätettiin. Valitettavasti ihan vielä ei voida yksiselitteisesti vastata, että saatiinko nyt edes suurin piirtein mitä haluttiin. 

Saamieni tietojen mukaan lautakunta hyväksyi ponnen (eli kannanilmauksen / toimenpidealoitteen), jonka mukaan liikuntatilojen vuokrahinnastoon tulisi luoda kolmas hintaluokka, joka koskisi Höntsyä ja muita sen kaltaisia yrityksiä. Tällä hetkellä hintaluokkia on siis kaksi, alempi ry-hinta ja ”muilta” perittävä hinta, yleensä kaksinkertainen, ja tämä tulisi näiden rinnalle (kaiken järjen mukaan niiden välimaastoon). Ponsi on samojen tietojen mukaan seuraavaksi menossa Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johtokuntaan käsiteltäväksi ja valmisteltavaksi. Tässä kaikki, mitä tästä asiasta tällä hetkellä tiedän.

Mitä nyt sitten itse ajattelen? Ensinnäkin, olen iloinen ja kaikille teille aloitteen allekirjoittaneille ja muuten asiaan vaikuttaneille kiitollinen. Ilmeisesti tekemämme kuntalaisaloite on otettu vakavasti ja vastaus siihen on ainakin jossain määrin myönteinen. Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta on nyt ensimmäisen kerran jos ei maailman- niin ainakin lähihistoriassa poikennut esittelijän laatimasta päätösehdotuksesta, ja tehnyt näin tässä meidän asiassamme. Hyvä me! 

Samppanjapullojen korkkien poksauttelu (tämän asian takia) ei kuitenkaan ole ihan vielä aiheellista. En ole itse vielä nähnyt kokouksen pöytäkirjaa, enkä tiedä tämän yksityiskohtaisemmin, että missä hengessä ja minkälaisin tarkoin ohjeistuksin tuo ponsi siellä on hyväksytty. Asian käytännön sisältö on vielä monin tavoin erittäin epäselvä. Ainakin seuraavat asiat ovat vielä epävarmoja tai auki:

  • Toteuttaako seuraava elin lautakunnan tahdon, eli valmistelee ja vie läpi tällaisen uudistuksen hinnastoon? Vai onko mahdollista että koko homma vielä siellä kaatuu – en tiedä.
  • Missä aikataulussa ja miten asiaa valmistellaan, ja jos alempiin vuokriin päädytään, niin milloin ne tulisivat voimaan? Tämä ei ole yhdentekevää, meidän ei ole mahdollista tätä maailman tappiin asti odottaa.
  • Mitä tämä kolmas hintaluokka käytännössä pitäisi sisällään, ts. mitkä käytännössä sitten jatkossa olisivat Höntsyn hinnat? Oikeastaan vasta, kun lyödään euromääriä pöytään, että mitä mikäkin vuoro jatkossa maksaa, on mahdollista arvioida, riittääkö tästä saatava apu jotta Höntsyn toiminta voi jatkua vai ei.

Tänään, tässä ja nyt täytyy kai olla tyytyväinen päätökseen. Tyrmäävän päätöksen varalle olin jo miettinyt, missä aikataulussa minkäkin lajin höntsyt loppuvat, ja voisin yhtä hyvin olla sitä kirjoitusta tässä väsäämässä. Mutta en ole, ja se lienee hyvä.

Palloilutermein, peliä ei ole vielä voitettu, mutta tehtiin ainakin ihan lopussa tasoitusmaali ja päästiin jatkoajalle. Palataan tässä blogissa asiaan, kun päästään tutkimaan pöytäkirjoja ja kyselemään valmisteluprosessista tarkemmin – varmastikin vasta vapun jälkeen. Siihen asti oikein hyviä mestaruus- ja vappujuhlia kaikille!