Cooper-tulokset: rantakuntoon vielä matkaa!

Sedät höntsäten rantakuntoon -sarjamme syys-Cooper on nyt juostu. Tulokset osoittavat, että rantakunto on kauempana kuin sedät aavistivatkaan. Tasaväkisessä testissä molemmat saivat ajan 12:00, mutta jäivät silti selvästi tavoitteistaan.

Puitteet testille olivat hyvät: Ratinan stadionilla ei tihutellut vettä kuin korkeintaan ihan vähän ja kelikin oli selvästi plussan puolella. Valokuvausmielessä tilanne oli sikäli huono, että keli oli säkkipimeä. Testiin oli saatu ajanottajia, kirjanpitäjiä ja kannustajia paikalle tuplasti juoksijoita enemmän. Kirjanpitopuoli hoiti hommansa moitteettomasti.

Etukteiskuvasmall
Tässä vaiheessa kaikki hyvin

Pienten lämmittelyjen ja viisaasti etukäteen otettujen valokuvien jälkeen lähdettiin matkaan. Shoeparkin Ville Virjo oli jalat tukevasti ilmassa ilmoittanut tavoitteekseen 3000 m. Mies lähtikin heti kärkeen pitämään kovaa vauhtia ja repäisi jo ensimmäisellä kierroksella yli sadan metrin keulan varovaisemmin matkaan lähteneeseen Höntsyn Ilkka Virjoon. Parin-kolmen kierroksen jälkeen etumatka oli kasvanut 200 metriin, mutta sen jälkeen mentiin tasatahtia.

Kannustusjoukkojen kiljahtaessa ”seis!” oli Ratinan tartania valunut Villen jalkojen alta tavoitteeseen nähden vaatimattomat 2500 metriä. Höntsyn oma poika oli ollut tavoitteensa kanssa varovaisempi – 2500 m – mutta jäi silti siitä ja samalla Villestä jo mainitulla 200 metrillä. Tuloksena siis 2300 metriä, joka ei tuoretta liikunta-alan ammattilaista varsinaisesti imartele. Ainakin talven kuntokuurille on siis tarvetta, sillä kummankaan herran tulos ei vielä mistään huippukunnosta kerro, jos nyt ihan rapakunnossakaan ei sentään olla.

Arvauskilpailussa riitti uskoa miesten kovaan kuntoon; vaikka miehillä itsellään ei selvästikään ollut paljon hajua omasta Cooper-kunnosta, niin arvaajat ajattelivat että näin on. Niinpä suurin osa veikkauksista meni yläkanttiin. Lähimmäksi toteutunutta arvasi Niko Kamunen, jolla oli Villen tulos täysin oikein ja Ilkan tuloskin vain 100 metriä pielessä (2400 m). Sedille tuli mieleen, että Nikolla taitaa olla testistä tuoreempaa kokemusta kuin heillä itsellään tai monilla arvanneilla, ja siten ei tarvinnut arvailla pelkkiä abstrakteja lukuja. Asiantunteva veikkaaja on voittanut West Coastin pelirepun ja pipon, jotka voi sopivan hetken tullen hakea kenkäkauppa Shoeparkista (Kuninkaankatu 31, Sokokselta 50 askelta alarantaan päin, ma-pe 10-18 ja la 10-16).

Yhteisenä etukäteiskommenttina kaikille tuloksesta vinoileville laiheliineille: vetäkää vaikka 10-15 kg reppu selkään ja kokeilkaa paljonko menee! Miesten omat kommentit testistä ja sen tuloksista voit lukea täältä blogista loppuviikosta! Katso myös sarjan ”pelaajakortit” ja aiemmat kirjoitukset.

juostuonyhteiskuvapieni
Ja tältä näytti juoksun jälkeen