Erilliset drop-in-paikat jäävät pois, lentikseen tarkennuksia

Osalla vuoroistamme on ollut pari drop-in-paikkaa tarjolla, vaikka vuoro olisikin ollut täyteen varattu. Näistä luovutaan 16.1. alkaen. Lentisvuorojen tasosta on monien kanssa keskusteltu, ja sitä kehitetään kevään mittaan. Ensimmäisenä uudistuu sunnuntain pro-vuoro.

Sählyä
Myös tavallisessa sählyssä pian kaikki paikat varattavissa etukäteen.

Vuoroillamme on osittain ollut käytäntönä, että pari paikkaa on jaossa ”ovelta” vielä silloinkin, kun tapahtuma on Osallistujissa varattu täyteen. Ajatuksena on ollut, että tämä helpottaisi kokonaan uusien asiakkaiden tuloa mukaan. Kokemus on vuosien saatossa osoittanut, että nämä erilliset drop-in-paikat eivät toimi toivotulla tavalla.

Usein seurauksena on ollut se, että vuoroa ei ole saatu täyteen. Tämä on ikävää paitsi taloudellisesti, usein  myös pelillisesti. Esimerkiksi lentopallossa, kun varattavissa on 12 paikkaa ja maksimi 14, asia on niin, että jos kukaan ei tule drop-in-paikoille ja yksi varanneista jättää tulematta, joudutaankin pelaamaan vajailla sakeilla. Myös esimerkiksi säbässä/sählyssä täysi vuoro toimii paremmin kuin melkein täysi, koska vaihtoparisysteemi on vaihtamisessa kaikkein selkein.

Nyt siis viikon päästä eli 16.1. alkaen kaikilla vuoroilla kaikki paikat varattavissa etukäteen, ja ”tapahtuma on täynnä” tarkoittaa sitä, että kaikki paikat on varattu. Huom. samalla tämä systeemi korostaa ”oharien” vahingollisuutta Höntsylle, ja niistä seuraakin aina kertalipun hintainen sakkomaksu. Vuorojen maksimikävijämäärät säilyvät ennallaan – ne on pääsääntöisesti aika pitkän testauksen pohjalta määritelty.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö vuoroille edelleen saisi tulla ilman varausta. Drop-in-paikkojahan on aina, mikäli vuoro ei ole täynnä, eli siitä vain! Osallistujista ette näe tarkkaa vuoron varausten määrää, mutta sieltä näkyy, onko vuoro täynnä vai ei, eli kannattaako viime tipassa idean saaneen lähteä onneaan kokeilemaan.

Muutamalla asiakkaalla on yhä vanhanmallinen drop-in-passi. Sitä voi käyttää kuten ennenkin, tai sen voi vaihtaa uudenmalliseen perus- tai plus-passiin.

Lentopallon puolella on moni esittänyt toiveen kovatasoisemmista vuoroista. Uskomme, että kolme eri tasoa on sinänsä riittävä jaottelu. Esiintyneet ongelmat tai ”ongelmat” johtuvat lähinnä siitä, että kaikki eivät arvioi omaa tasoaan samalla tavalla.

Kevääksi on nyt tarjolla aiempaa enemmän rentoja vuoroja. Perus-vuoroja löytyy ohjelmasta viikoittain kolme, ja lisäksi on mahdollista liittyä keskiviikkoisin pelattavaan helppolentis-ryhmään (ks. lisätiedot siitä ja lentiskoulusta täällä).

Tästä johtuen on perusteltua pyrkiä nostamaan muiden vuorojen tasoa. Toivomme, että jokainen pikkaisen miettii kriittisesti omaa osaamistaan, eli onko se edistyneet/pro tai edistyneet/semi itselle sopiva paikka. Keskiviikkoisin on mahdollista mennä helppolentikseen semi-vuoron sijaan, ja niinpä toivommekin että juuri keskiviikon vuoron tasoa saataisiin nyt ensimmäisenä nostettua.

Lisäksi tarkoitus on erottaa pro-vuoro selkeämmin semi-vuoroista. Tässä apuna on sisällöllinen uudistus. Jatkossa pro-vuorot pelataan joko etukäteen tehdyillä jaoilla. Tällöin samat joukkueet pidetään koko vuoron ajan, ja joukkue voi sopia keskenään pelipaikkoja. Tai sitten pelataan mini-taulukkoturnaus (lämmittelyt plus noin kuusi-seitsemän kpl 15 p erää).

Pelattiin kummalla tavalla tahansa, niin tässä on kaksi tavoitetta. Toisaalta lisätään hieman kilpailullisuutta tälle kovimmalle vuorolle, toisaalta toivotaan, että näiden pelimuotojen kautta pelaajan olisi helpompi hahmottaa, onko pro-vuoro hänelle sopiva paikka. Eli jos ei tajua mitään joukkueen sopimista pelipaikoista, tai jos omaan taulukkoon osuu nollat parillakin käynnillä, niin voi olla parempi pitäytyä jatkossa semi-tasolla.

Oikein mukavaa alkanutta Höntsyvuotta kaikille !