Footvolley on vaikea laji

MikalaittaapalloaliikenteeseenJuhaihmetteleeTiistaina Lielahdessa kokeiltiin uutta lajia eli Footvolleytä. Aluksi oli vaikeaa, mutta loppua kohti peli alkoi pikku hiljaa sujua ja hiki tulla.

Aluksi Suski veti pienen alkulämmön pallon pompottelun merkeissä ja selvitti lajin perussäännöt. Palloa saa pelata kutakuinkin millä tahansa ruumiinosalla (mm. olkapäillä) – paitsi käsillä. Verkon korkeudeksi valittiin 210 cm, joka on sieltä virallisen miesten (220 cm) ja naisten (200 cm) korkeuden puolivälistä. Sitten vain pelaamaan – tosin sillä helpotuksella, että pallo saa pompata lattiassa kerran joka kosketuksen välillä.

Ensi alkuun tuntui tosi hankalalta saada palloa pysymään ilmassa, saati sitten ruudussa. Alussa mentiin raskaammalla biitsipallolla – ensimmäisen juomatauon jälkeen päätettiin vaihtaa kevyempään viralliseen biitsilentopalloon, joka toimikin paremmin. Virallisessa footvolleyssä pelipallona on normaali ja normaaliin paineeseen pumpattu jalkapallo. Sen hallinta on varmaan hyvälle jalkapalloilijalle helpompaa, mutta ainakin itsestä tuntui että se olisi liian kova peliväline näin alkuun.

Loppua kohti alkoi tulla kunnon peliä, passeja ja kuvioitakin – ja pelattiin jokunen virallinen 15 pisteen erä. Loppuun asti kuitenkin mentiin sellaisilla helpotuksilla, että syöttö laitetaan heittämällä ja pallo saa pompata lattiasta. Tuntui siltä, että ainakin muutama kerta pitäisi harjoitella, ennen kuin olisi järkevää siirtyä peliin, jossa palloa pitää koko ajan pelata suoraan ilmasta. Toisaalta kehitys oli nopeaa jo tämän yhden vuoron aikana, joten muutama reenikerta tekisi varmasti ihmeitä.

Ensi kesäksi Footvolleytä voisi harkita Höntsyn ulkolajiksi. Pohdimme, että olisi ehkä fiksua alkukesästä aloitella Eteläpuistossa jossa kovalla hiekalla pallo pääsee pomppaamaan. Sitten, kun tuntuu että taitoja olisi karttunut enemmän, voitaisiin siirtyä pehmeälle hiekalle – joka taas helpottaa peliä siinä mielessä, ettei tasapainon kanssa ole niin suurta väliä… Tässä vielä muutamat kuvat tästä eksoottisesta lajista.

Kiitokset Suskille ja kaikille osallistuneille!

mikanostaa

jari_vastaanotto

suskipuskee