Footvolley-tyylinäytteitä

Lomalla tuli tutustuttua katsojan roolissa uuteen lajiin, footvolleyhin – suomeksi kai lähinnä ”jalkalentopalloon”. Katso alta parit videot ja kuvat!

Pärnun huippuhienolla hiekkarannalla oli myös huippuhienot beachvolley-kentät. Tavallisen rantalentiksen lisäksi varsin suosittu laji oli footvolley, jossa pelivälineenä on tavallinen jalkapallo. Säännöt ovat muuten samat kuin rantalentiksessä, mutta kosketusten osalta noudatetaan jalkapallon sääntöjä, eli pelata saa päällä, rinnalla ja jaloilla – ei käsillä. Syöttäminen tapahtuu varta vasten rakennetun hiekkakakun päältä, verkko näytti olevan ehkä 20 cm alempana kuin yleensä lentopallossa. Tältä se näyttää:

Kyseessä on tosi vaikea laji. Videossa on meneillään viikottaisen turnauksen välieräottelu, ja siinäkin tuollaiset pitkät pallorallit olivat harvinaisia. Hauskannäköistä peliä pitäisikin helpottaa, jos siitä meinaisi vaikkapa Höntsyssä kokeilla. Peli tietysti helpottuisi saman tien jos samalla puolella olisi enemmän pelaajia (vähemmän katettavaa alaa per pelaaja). Toinen vaihtoehto olisi pelata kovalla alustalla niin, että pallo saisi pompata yhden kerran. (Tällä tavoin muistan että olen pienenä pelannut vähän vastaavaa peliä tenniskentällä). Kovalla alustalla tietysti ongelmaksi tulisi syöttö, mutta voisihan sen tehdä vaikka heittämällä.

Tosihöntsäri ei ole sokerista Virossakaan. Yhdessä vaiheessa päälle räsähti aivan hirveä sade, mutta sitkeästi kaverit jatkoivat pelaamista:

Loppuun vielä tyylinäyte syötöstä:

1

syttkollaasi