Futisturnauksen tulokset & Grand Slam -tilanne

Lauantaina 29.8. pelattiin Höntsyn futisturnaus Viinikassa. Mukana oli sen verran vähän väkeä, että ensi kertaa historiassa kokeiltiin taulukkopeliä hieman isommalla porukalla. Hyvin sujui! Hyvässä hengessä sujuneen pitkän ja vauhdikkaan session päätteeksi isoimman pokaalin pokkasi Mika Varis.

Maalivahti seikkailee.
Maalivahti seikkailee.

Rohkenen sanoa, että Höntsyn taulukkoturnausten laatu on ainakin yhdessä suhteessa parantunut viime aikoina selvästi, kun olemme päässeet hyödyntämään matemaatikko Antti Lehtisen laatimia taulukoita. Jaot vaihtuvat niissä tasapuolisemmin, ja lisäksi tiedämme, missä kohdissa taulukkoa tasapuolisuus on huipussaan. Pelimäärä valitaankin jatkossa tällä perusteella, ja turnauksen pituuteen vaikutetaan yksittäisen erän pituutta säätelemällä.

Futisturnaus pelattiin 8 vs 8. Pelejä paukuteltiin peräti 15 kappaletta, koska siinä kohdassa tilanne taulukossa on ”täydellisen tasapuolinen”, eli kaikki ovat olleet toistensa kanssa samalla puolella yhtä monta kertaa. Pelien kestäessä todettiinkin yhdessä, että jaot tuntuvat todellakin tulevan hyvin tasapuolisesti. Osallistujamäärän ollessa pieni soviteltiin turnauksen kestoksi kolme tuntia, ja yhdelle pelille laskettiin pituudeksi seitsemän minuuttia. Käytännössä peliaika oli 6,5 minuuttia + tuomarin antama lisäaika – jota tuli välillä reilustikin, jotta kaikkiin peleihin saatiin suurin piirtein yhtä paljon itse peliä.

Turnaus alkoi varsin tasaisissa merkeissä, ja vielä kuuden pelin kohdalla kaikki näytti olevan auki. Yhdeksän pelin jälkeen tuleva mestari Mika Varis oli repäissyt vakuuttavan tuntuisen neljän pisteen keulan seuraavana tulevaan Pasi Auviseen. Kisa pantiin kuitenkin jännäksi heti seuraavassa pelissä, kun Pasin puoli otti ylivoimaisen kolmen maalin voiton ja siten pisteet 3-0, ja näin Pasi nousi aivan Mikan kantaan.

Keskitys lähtee.
Keskitys lähtee.

Näissä asetelmissa jatkettiin, ja ennen viimeistä kolmen pelin rupeamaa oli selvää, että jompikumpi em. herroista mestaruuden nappaa. Taistelu oli loppumetreillä tiukkaa. Ensimmäisessä 12 ottelussa pelattiin vain kaksi tasapeliä, mutta lopulta kaikki kolme viimeistä matsia päättyivät tasan huikeiden maalien ja maalivahtipelastusten jälkeen. Näin Mika Varis säilytti yhden pisteen etumatkansa ja nappasi mestaruuspokaalin. Kakkoseksi jäänyt Pasi Auvinen palkittiin turnauksen MVP:nä.

Tämän turnauksen voitto ei tullut helposti tai sattumalta, vaikka Mika ei kovin montaa maalia tainnutkaan päivän aikana itse tehdä. Päivän aikana pelattiin 15 ottelua futista tasapuolisesti vaihtuvin jaoin, ja Mika oli ainoastaan yhden kerran (tuon lähes kohtalokkaan 3-0-pelin) ottelussa tappion kärsineellä puolella. 14 kertaa tilille tuli voitto tai tasuri. Aikamoinen saldo!

Tuleva mestari (valkopaidassa keskellä) patsastelee ja odottaa pelin jatkumista.
Tuleva mestari (valkopaidassa keskellä) patsastelee ja odottaa pelin jatkumista.

Kuten tuloksista nähdään, kaksikon takana käytiin muista sijoituksista todella tiukkaa kamppailua. Kuten tavallista, ihan kaikkia tuloksia emme tässä julkista – omaa tarkkaa sijoitustaan voi aina kysellä meiltä. Paras Höntsyhenki – pokaalilla palkittiin koko päivän ajan omiaan upeasti kannustanut ja peliin täysillä heittäytynyt Elias joutsenlahti.

Kiitos kaikille hienosti sujuneesta päivästä, jota sääkin suosi parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt on testattu hieman isommankin porukan taulukkopeli, ja tämän kokemuksen perusteella sitä sopii kokeilla joskus toistekin.

Pallo ilmassa, sitä odottelee kukin tavallaan.
Pallo ilmassa, sitä odottelee kukin tavallaan.

Grand Slamin kärjessä jatkaa parin lentisturnauksen pisteillä Veera Farin, mutta nyt on uhkaajia jo hyvin lähellä. Kärjessä kaikki ovat vähintään kaksi turnausta pelanneita. Jäljellä on vielä Yösäbä, jossa jaossa on siis joka kategoriassa tuplapisteet, eli mitä tahansa voi vielä tapahtua. Kahdelle pelaajalle (mestari & paras maalivahti) on luvassa täydet 100 pistettä…

Futisturnauksen tulokset kärjen osalta:

GS-pisteetMistä ylimääräiset pisteet
1.Mika Varis50
2.Pasi Auvinen60MVP
3.Samppa Ronkainen40
4.Timo Närhi39
4.Ville Tuominen39
4.Anton Lehikoinen39
7.Niina Lehtimäki51Paras nainen
7.Tomi Vesola36
7.Jukka Poussu36
7.Juuso Auvinen36
7.Mitja Ohtola36

 

Grand Slamin kärki sisä- ja ulkolentiksen & futiksen jälkeen:

1.Veera Farin94
2.Pekka Mäkiaho86
3.Hannu Pulakka82
4.Janne Pellikainen77
5.Anton Lehikoinen73
6.Mitja Ohtola72