Ensimmäinen Höntsyvauva ja Höntsyn 5-vuotisjuhlat!

Tänä syksynä Oy Höntsy Ab täyttää viisi vuotta. Juhlan kunniaksi pidetään melkoinen iltajuhliin huipentuva Höntsypäivä Tesoman suunnalla lauantaina 24.10. Viiden vuoden aikana olemme saaneet aikaan yhtä ja toista. Konkreettisin saavutuksemme syntyi kuitenkin toukokuussa, ja kantaa nyt nimeä Tomas. Mitä kuuluu Ensimmäiselle Höntsyvauvalle?

Anne, Tomas ja Jussi
Anne, Tomas ja Jussi

Taannoin julistettiin oikein kilpailukin Ensimmäinen Höntsyvauva -tittelin tiimoilta. Tuolloin ei vielä tiedetty, että ainakin yksi pari oli ottanut kisaan jo varaslähdön, ja niinpä Höntsyn kautta toisensa tavanneiden Jussi Pentin ja Anne Pöyhösen esikoispoika ylitti kilpailun maaliviivan kirkkaasti ensimmäisenä 17.5.2015.

Mitä kuuluu Höntsyvauva nro 1:lle nyt? Näin kertovat vanhemmat:

Poika on saanut nimekseen Tomas Teemu Olavi, ja kolmekuukautisena pituutta on 65 cm ja painoa 6,5 kg. Isän toiveiden mukaisesti koripalloilijan käyrällä mennään, eli pituus on hieman ylemmällä ja paino alemmalla käyrällä.

Olemme muuttaneet Sastamalan Kärppälän kylään Pentin 300 vuotta vanhalle tilalle, joka ensi vuonna muuttuu perinteitä kunnioittaen ratsutilaksi. Suunnitelmissa on hankkia hevosia, lampaita ja kanoja. Näillä hetkillä joukkoon liittyy koiranpentu – muut tulevat myöhemmin kunhan tilat on kunnostettu. Päätalon sisäremontti valmistuu syksyn aikana, mutta asumiskuntoinen talo on jo nyt.

Jussin pitkään vihoitellut nilkka on hiljakkoin leikattu, ja pelikentille pitäisi päästä vihdoin palaamaan syksyn aikana. Myös Anne on palaamassa ensi vuoden puolella kilpailukentille.

Annen kanssa tavattiin Höntsyissä Raholan salibandyvuorolla alkutalvesta 2013. Anne tuli vuorolle ensikertalaisena ja Jussi neuvoi sitten salibandyn saloja perusteellisesti. Tästä kohtaamisesta syntyi molemminpuolinen kipinä joka johti joulukuussa ensitreffeihin. Pari esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti Höntsyn henkilökunnan pikkujouluissa.

Annen yksiön käytyä pieneksi, pari muutti tammikuussa 2014 Jussin Järvensivun kaksioon. Höntsäämistä jatkettiin yhdessä salibandy- ja koripallotunneilla. Anne keskittyi kuitenkin samalla päälajiinsa kouluratsastukseen, johon Jussikin tutustui mm. kisahoitajan roolissa. Elo-syyskuussa lentopallon MM-kisamatkalla Puolassa pari sai odotettuja vauvauutisia. Siitä alkoi 9kk odottelu, jota vietettiin mm. joulukuussa Floridassa rannalla löhöillen ja ammattilaissarjojen pelejä katsellen. Tutuksi tulivat mm. Miami Heat, Tampa Bay Lightningin ja Tampa Bay Buccaneersien kotistadionit.

Ensimmäinen Höntsyvauva syntyi 17.5.2015 Tampereella ja on ollut sen jälkeen vanhemmilleen todellinen huippuvauva! Tomas kulkee vanhempien mukana maatilan hommissa ja tutustuu kaikkiin uusiin asioihin lähinnä tunkemalla niitä suuhunsa. Kaikki rapiseva mihin voi tarttua viihdyttää mukavasti. Peilit ovat Tomasin mielestä myös kivoja ja hän juttelee ja nauraa paljon.

Anne ja Tomas
Anne ja Tomas

Tarinaa läheltä seuranneena täytyy vielä lisätä, että meidän muiden Höntsyn staff-paitaisten näkökulmasta asiat tapahtuivat hyvin nopeasti kaksien pikkujoulujen välissä. Edellisviikonloppuna oli Hömpsyn pikkujoulut, joissa kannustin Jussia, että otat sitten jonkun mukaan ensi viikonloppuna henkilökunnan pikkujouluihin, ja Jussi tässä kohtaa puhkesi monologiin aiheesta ”ei mulla oo ketään”. Pari päivää myöhemmin sain ilmoituksen, että hän saapuu seuraaviin pippaloihin avec…

Höntsyvauva nro 1 -pokaali ja viimeisellä voimassaolopäivämäärällä 16.5.2033 varustettu Höntsypassi luovutetaan eteenpäin firman 5-vuotisbileissä, jotka siis pidetään lauantaina 24.10.2015. Tuolloin höntsätään ensin koko päivä eri lajeja, lopuksi iltajuhlat Tesoman Peso-ravintolassa. Näistä kekkereistä lisää myöhemmin, mutta laittakaahan päivämäärä jo nyt kalenteriin ja iltavuorohakemukset sisään.

Haaste muille Höntsy-pariskunnille (niitähän riittää) on nyt heitetty, ja lisääkin jälkikasvua on tulossa. Höntsyn viisivuotisjuhlien lähestyessä olemme ylpeitä siitä, että iloinen uusi ihminen näissä kuvissa kertoo, että aivan turhaan ei ole tuhansia vuoroja höntsätty! Toivotamme onnea ja kaikkea hyvää Tomakselle, Annelle ja Jussille!