Hieno päivä futsalissa

Futsalissa oli tänään lauantaina hyvä päivä. Uudet maalit osoittautuivat erittäin hyviksi, peli oli vauhdikasta ja hyvää – ja oheisviihdettäkin saatiin.

Maalit ovat Höntsylle ongelmallinen kohta, kun kouluilla ei useinkaan ole maaleja, ne ovat huonoja, tai niitä ei saa käyttää. Näin ollen pitää olla omat. Ne pitää saada jotenkin tuotua paikalle pienelläkin autolla ja joko roudata aina paikasta toiseen, tai – jos lupa saadaan – löytää säilytystila koululta, ja nämä tilat ovat useinkin pieniä jos niitä ylipäätään on.

Mutta kaikkea keksitään: nyt käytössä on ilmalla täytettävät maalit, kooltaan hieman oikeaa futsal-maalia pienemmät (n. 2,5 x 1,5m). Sisäänajo oli tänään, ja vaikka puhallettava maali ei kuulosta kaikkein vakuuttavimmalta idealta, toimivat maalit todella hienosti. Mitään uimapatjamateriaalia eivät maalit ole, vaan kehikko on pelikunnossa yllättävänkin kova ja pallo pomppaa tolpasta takaisin peliin ihan kivasti. Maali mahtuu reenikassin kokoiseen kuljetuslaukkuun ja sen pystyttäminen pelikuntoon kestää puolisen minuuttia. Alla olevassa kuvassa näkyy toinen maaleista (jostakin syystä toisessa on punainen kehikko, toisessa valkoinen).

tstkoriin
Entä se viihde? Tänään nähtiin ensimmäinen futsal-pallolla tehty tyylipuhdas kori. Hurskaisen Toni chippasi – varmaankin tahallaan, eikö – suurin piirtein yllä olevan kuvan kuvaajan kohdalta lähes sukkana kuvassa olevaan koriin. Ja sai ansaitsemansa aplodit. Jäämme vielä odottelemaan todellista jymypaukkua, kun joku onnistuu tekemään korin ja maalin samalla potkulla…