Höntsyn mailakoulu osa 3: overgrip sählymailaan

Sählymailan grippi eli se päällyste, josta otetaan käsillä kiinni, on kovalla käytöllä varsinkin yläkäden kohdalta. Sen pitäisi kuitenkin pysyä nihkeänä myös silloin, kun kädet ovat hikiset. Höntsyn mailakoulussa on aiemmin annettu neuvoja lavan vaihtamiseen ja lavan käyristämiseen – tällä kertaa kerromme, miten grippi pidetään nihkeänä edullisesti ja helposti käyttämällä tennismailaan suunniteltuja ”overgrip”-tuotteita (alkaen 2 euroa kipale, kestävät ainakin 3 kk kerrallaan).

Kädensijan eli gripin ongelma on se, että se kuluu vahvasti vain yläkäden kohdalta, mutta koko gripin vaihtaminen on hankalaa ja kallista. Tennismailoihin suunniteltu overgrip on ratkaisu tähän ongelmaan. Näitä ”kertakäyttögrippejä”, jotka kestävät sählykäytössä useita kuukausia, saa alkaen 2 euroa kappale. Nimikin kertoo, että tuote on tarkoitus laittaa alkuperäisen gripin päälle, ja siksi se on erittäin ohut – eli ei paksunna mailaa entisestään.

Tästä videosta saa myös vinkkiä koko gripin vaihtamiseen – periaatehan on ihan sama, koko grippi on vain paksumpi ja sisältää liimaa koko matkalta. Overgripillä on hyvä harjoitella, koska tuote on halvempi – kun sen on laittanut mailaan pari kertaa, on varmasti helpompaa myös koko gripin vaihtaminen. Pidemmittä puheitta itse ohjeisiin – olkaa hyvät, Höntsyn mailakoulun osa kolme: