Kausipalkinnot ja synttäriraporttia

Viime lauantaina 24.10. vietettiin puolestapäivästä myöhään yöhön Höntsyn 5-vuotissynttäreitä. Aivan mahtavat pippalot, joiden ytimen ”syleillään Obelix” -henki kiteytyi n. 30 höntsärin pikkutunneilla karaokessa esittämään Sankarit-kappaleeseen.

Synttärihöntsyjen käsipallo meneillään
Synttärihöntsyjen käsipallo meneillään

Päivällä pelattiin ilmaishöntsyjä klo 12-16. Porukkaa oli paikalla vaihtelevasti, mutta joka paikassa saatiin kuitenkin koko ajan pelit pystyyn. Useampi keräsi viisi leimaa korttiin, jolla sai iltajuhlissa ilmaisen juoman, höntsäämällä niin säbää, futsalia, lentistä, korista kuin ekstra-lajiakin. Ekstrana oli tarjolla käsipalloa ja polttopalloa.

Illalla päästiin sitten asiaan eli varsinaisen juhlimisen pariin ravintola Pesoon / pub Pedro’siin, ja porukkaa saatiin paikalle runsaasti eli noin 40 aikuista ja muutama vauva päälle. Ohjelma aloitettiinkin luonnollisista syistä vauvojen huomioimisella, sillä tänä vuonna on viimein Höntsyn työ kantanut niin konkreettista hedelmää, että päivänvalon ovat nähneet ensimmäiset Höntsyssä toisensa tavanneille syntyneet lapset.

Ensimmäinen Höntsyvauva perheineen - jussi, Tomas ja Anne.
Ensimmäinen Höntsyvauva perheineen – jussi, Tomas ja Anne.

Ensimmäinen Höntsyvauva, Tomas Pentti, palkittiin paitsi pokaalilla, myös 18-vuotispäivään asti voimassa olevalla Höntsykortilla. Toinen Höntsyvauva Eeli Säkkinen palkittiin yhtä komealla pokaalilla – ja vastaava on luvassa tulevillekin vauveleille. Lisää, kiitos!

Höntsy-yrittäjä Ilkka Virjo tarttui seuraavaksi tähän kultaiseen tilaisuuteen kuunnella omaa ääntään, ja piti juhlapuheen (joka on luettavissa täällä). Reilun viiden vuoden takaa kaivettiin esiin Höntsymanifesti ja siihen kirjoitettu Höntsyn missio, ja päästiin toteamaan että sen toteuttamisessa on ainakin kentän puolella onnistuttu. Tämä johtuu siitä, että kun Höntsyn liikeideana on myydä pelaajia toisilleen, on Höntsyllä siksi liikuntamaailman parhaat tuotteet.

Sitten olikin kausipalkintojen jaon vuoro. Pesäpallon 2015 perinteiset pokaalit kuittasivat tänä vuonna Tomi Kettula (aurinkoisin), Minna Rautiainen (kärkkäin) ja Marko Pusa (sitkein). Himoittuihin kausi-Oscareihin pääsivät tänä vuonna kiinni jo useana vuonna ehdolla olleet Tomi Vesola (Hymypoika 2015) ja Olli Pakarinen (Possu-Oscar 2015), tuoreempi kyky Vivian Toivanen (Hymytyttö 2015) sekä tämän vuoden oikeimpaan osoitteeseen palkinnon saanut Mika Nyyssönen (Sisupussi 2015). Nämä ja aiempien vuosien voittajat voit tsekata täältä.

Lisäksi aateloitiin kaksi henkilöä Esimerkillinen Höntsyhenki -kunniapalkinnoilla, joista on muodostunut eräänlainen Höntsyn kunniamerkki. Kunniapalkinnon XI saa Rainer Vasenius: ”Kaikkien kaveri, joka tsemppaa tasapuolisesti kaikkia pelaajia ja antaa toisten valita pelipaikkansa ensin. Muistaa kiitellä peleistä kanssapelaajia ja myös meitä järjestäjiä. Todellinen Höntsyhengen ruumiillistuma.”

Hymypoika 2015, Tomi Vesola
Hymypoika 2015, Tomi Vesola

Kunniapalkinnon XII puolestaan kuittasi yllätyksekseen henkilö, jolla olisi kaappi täynnä Höntsyn pokaaleja, mikäli hän ei olisi henkilökunnan jäsenenä ollut jäävi niitä voittamaan, eli Toni Säkkinen ”Kantava voima Oy Höntsy Ab:n tiellä kohti Tampereen liikunnan kiintotähteä. Aina iloinen ja kaikki huomioonottava henkilö, jonka toivomme pysyvän kanssamme mahdollisimman pitkään.”

Virallisessa ohjelmassa oli vielä jäljellä tietovisa, jonka kysymyksiä tuttuun tapaan haukuttiin liian vaikeiksi. Ja mikäs on haukkuessa, kun esim. kukaan ei tiennyt, miten monessa paikassa Höntsyjä on viiden vuoden aikana pelattu (59) tai mikä on viiden miesten virallisen pelipallon järjestys painavimmasta kevyimpään (kun otetaan painon virallisen vaihteluvälin keskipiste). Sehän on koripallo (567-650 g), käsipallo (425-475 g), jalkapallo (410-450 g), futsal-pallo (400-440 g) ja lentopallo (260-280 g). Sen sijaan noin 50% tiesi, että kahdesta Höntsyvauva-nimestä kautta aikain Suomessa on suositumpi ollut Eeli (n. 4500 Eeliä 1800-luvulta alkaneen tilastoinnin aikana, Tomaksia n. 3300).

Satunnaisesti arvotuista kahdeksasta joukkueesta ylivoimaiseksi voittajaksi selviytyi joukkue numero 2 – ainoa joukkue, joka ei ollut vaivautunut keksimään itselleen nimeä. Ko. porukka kuittasi 9 pistettä, kakkosen jäädessä viiteen pisteeseen. Niinpä joukkue nro 2 pääsi skoolaamaan Pedro’sin ystävällisesti tarjoamalla kuohuviinillä – ja kaikki (!) muut antoivat heille oikein hyvässä höntsyhengessä ihailevat aplodit.

Höntsyn sisarorganisaation Hömpsyn puuhanainen ja Esimerkillinen Höntsyhenki -palkittu nro I, Tiina Räsänen, piti visan loppumetreillä kauniin puheen ja luovutti Ilkalle upean synttärilahjan, johon moni höntsäri oli osallistunut. Kiitos vielä siitä kaikille!

Tietovisan voittajajoukkue skoolaa.
Tietovisan voittajajoukkue skoolaa.

Huomautan lisäksi, että Hömpsy todennäköisesti tänäkin vuonna järjestää mahtavat pikkujoulut – mikäli haluat olla mukana, liity Hömpsyn ryhmään Facebookissa ja/tai ilmoita kiinnostuksestasi Tiinalle (mioaksu@gmail.com).

Loppuilta sujui vapaan seurustelun, biljardin ja karaoken merkeissä. Mahtavia lämminhenkisiä keskusteluja ja keskinäisen kehun kerhoa – allekirjoittaneella selkääntaputtelijoita riitti kiitettävästi! Todella suuret kiitokset kaikille paikalla olleille sekä Pedro’sille mahtavasta meiningistä. Muilta osin loppuillan tapahtumia ei tässä revitellä, mutta on pakko hehkuttaa, että vielä aamuyön tunteina paikalla oli n. 30 höntsäriä vetämässä yhteiskaraokena ”Me ollaan sankareita kaikki” -kappaleen. Illan fiilis tiivistyi siinä kauniisti.

Kohti seuraavaa viittä vuotta & kiitoksia! Seuraavina Höntsyn isompina tapahtumina Yösäbä lauantaina 14.11. ja uutuutena YöBiitsi lauantaina 28.11.