Kuinkapummaankadulla.info

On varmasti olemassa nettisivusto tai online-yhteisö, jota en tosin nopealla googlailulla onnistunut löytymään. Siellä on jaossa step-by-step-vinkkejä kadulla pummaamiseen. Siellä vertaillaan tarinoita, niihin saatua asiakaspalautetta ja hiotaan lisää hyviä yksityiskohtia. Parhaat gurut varmasti myyvät pummausvinkkejään e-kirjoina. Jäseninä on myös suomalaisia.

Nimittäin ainakin yksi suomalainen, johon törmäsin erinomaisen kiinalaisen ravintolan Shanghain lähistöllä tässä yksi päivä:

– Päevää saanko vaivata sen verran, en ole rosvo enkä mittää mutta jos hetken, sanotaan käsipäevää kun minä olen Kiteestä ja meilläpäin sanotaan kädestä päivää. (Lähesty selvinpäin ja luo miellyttävä vaikutelma. Ilmaise heti olevasi suomalainen, mutta jostakin sopivan kaukaa maalta, missä ihmiset ovat mielikuvissa rehellisiä. Luo mahdollisimman nopeasti kosketuskontakti kohteeseen.)

– Sellaista kun minut on täällä Tampereella ryöstetty, kaikki lompakot ja kännykät ja tavarat ja paperit meni. (Muista luetella ryöstetyiksi kaikki esineet joiden avulla voisit hankkia apua tai todistaa tarinasi. Pyri kaikin tavoin luomaan kohteelle vaikutelma ”tuo voisin olla minä”.)

– Ja olen käynyt poliisilla tuossa mäellä ja sosiaalitoimistossa tuolla radan takana ja kierrellyt kirkkoja, mutta eivät kuulemma kukaan voi auttaa. (Kokemuksen mukaan kohde ehdottaa avun pyytämistä poliisilta, sosiaaliviranomaisilta ja seurakunnilta. Kerro, että olet jo käynyt niissä tuloksetta ja osoita mahdollisimman konkreettisesti, että tiedät missä ne sijaitsevat, jolloin tuntuu uskottavalta että olet todella käynyt siellä.). Ja nyt etsin vaan jotakuta joka voisi auttaa sen verran että saisin junalipun kotipuoleen. (Älä pyydä muuta kuin välttämättömintä, että pääsisit kotiin jossa tietysti saisit sitten itse asiasi kuntoon. Muista vain kertoa olevasi sen verran kaukaa, että junalipulla on hintaa. Tarkasta myös etukäteen, paljonko halvin junalippu ”kotipuoleen” maksaa. Tarjoudu luonnollisesti korvaamaan kulunki heti kun pääset kotiin.).

bydcatty
Photo by D.C.Atty. Pojat, älkää tyytykö tavanomaiseen. Surffailkaa netissä ja hankkikaa hyvä tarina!

Tällaisilla vinkeillä voi päästä kadulla pitkälle! Kuitenkaan ne eivät tällä kertaa toimineet. Miksi eivät ja miten voisi parantaa jatkossa?

– Huonolla tuurilla kohde on, kuten nyt, kuullut lähes sanasta sanaan saman tarinan jo useamman kerran – tosin englanniksi Euroopan rautatieasemilla. Tähän ei oikein auta muu kuin paikallisvärin painottaminen ja tarinan internet-alkuperän taidokkaampi häivyttäminen.

Vastaväitteiden torjuntaosastolla olisi hyvä nopeasti myös jotenkin käsitellä asian sitä puolta, miksi kukaan ystävä tai sukulainen ei voi / halua auttaa sinua. Tähän on tosin vaikea keksiä mitään uskottavaa tarinaa – anyone?

– Normaalille ihmiselle tällainen tilanne olisi erittäin epätoivoinen ja kadulla kerjääminen nöyryyttävää. Yritä edes näyttää ja kuulostaa epätoivoiselta (eikä siltä lupsakalta savolaiselta liittymäkauppiaalta jolla on hyvin harjoiteltu tarina).

– Älä lannistu. Aina on ikäviä epäileväitä tuomaita. Uutta matoa koukkuun ja onnea yritykseen!