fbpx
Ladataan...

Lentisturnauksen 15.8.2020 tuloksia

Viime lauantaina päästiin viimeinkin pelaamaan lentisturnausta historiallisen yli 5 kk tauon jälkeen.

Lopulta 38 peluria oli uskaltautunut paikalle koronapeloista huolimatta. Väljässä salissa pelaaminen käsidesin kanssa lutraten ja palloa desinfioiden tuntui ainakin tässä tilanteessa aika turvalliselta. Seuraava turnaus pelataankin joukkueilla (ilmoittautuminen yksilöinä, teemme etukäteen tasaiset joukkueet), toivottavasti syyskuussa.

Lauantain turnaus pelattiin kahdessa kilpa- ja yhdessä semi-alkulohkossa, joista puolivälissä jakauduttiin kilpa-, semi- ja harrastefinaaleihin. Kaikki erät pelattiin 13 pisteeseen, ja kun näitä tuli jokaiselle reilusti kolmattakymmentä päivän aikana, oli vähän siinä ja siinä oliko pelaamista jo liikaakin. Koska pelattin yksi lohko per kenttä -systeemillä, niin halusimme kuitenkin pelata niin, ettei ainakaan jäisi kenenkään osalta vajaaksi.

Harrastefinaalissa Jussi Koskimaa kärsi alussa pari pistemenetystä, mutta viimeiset 9 ottelua sujuivat puhtaalla pelillä ja näin hän pokkasi sarjan voittopokaalin kahden pisteen erolla ennen Mikko Heinosta. Turnauksen Paras Höntsyhenki -pelaajana palkittiin Päivi Laitinen

Kilpafinaalissa torjunta hieman myöhässä. Turnausvoittaja Jaakko seuraa tilannetta äärimmäisenä vasemmalla.

Semi-finaalissa peli aaltoili vahvasti ja nähtiin paljon kolmen pisteen voittoja sinne sun tänne. Kaiken aaltoilun keskellä yksi pelaaja eteni kuitenkin vakaasti, ja näin Juhani Madetoja vei lohkovoiton peräti neljän pisteen erolla ennen Kalle Kipinää, joka puolestaan oli päivän semi-sarjasta aloittaneista paras.

Kilpafinaalissa marginaalit olivat tutun pieniä. Jaakko Haataja pääsi alkulohkostaan viimeisenä kilpasarjaan sijalta 6 vain pisteen seiskaa parempana. Finaalin ratkaisu venyi tietysti viimeiseen peliin, jonka jälkeen Jaakko vei isoimman pokaalin kotiinsa – tietysti vain yhden pisteen erolla Mikko Lehtoon. Päivän parhaiten sijoittunut nainen oli Veera Farin.

Tänä vuonna kokonaiskisoja on siis kaksi: Iskuri-kisa kilpasarjan pelureille ja Peippaaja-kisa muille. Koronatauon vuoksi tämä oli vasta toinen osakilpailu, ja suunnitteilla onkin että seuraava taulukkoturnaus loka-marraskuun vaihteessa on kokonaiskisojen viimeinen. Jo nyt näyttää selvältä, että kokonaiskisan voi voittaa ainoastaan osallistumalla kaikkiin kolmeen turnaukseen. Iskuri-kisassa Jaakko pääsi yksittäisellä turnausvoitolla sijalle 11 ja Peippaaja-puolella viime kerran voittaja Juhani on sijalla 8.

Iskuri-kisan kärjessä porskuttaa ensimmäisen osakilpailun voittanut Jussi Madetoja, joka nytkin pokkasi erittäin hyvän pistesaaliin osin alkulohkon voitosta johtuen. Monta pelaajaa on vielä iskuetäisyydellä ennen viimeistä osakilpailua.

Peippaaja-puolella Kalle Kipinä keräsi 105 pistettä (paras semi-sarjasta aloittanut & semi-finaalin toinen sija) ja ampaisi kokonaiskisan johtoon. Ennen viimeistä turnausta seitsemän kärjellä näyttäisi vielä olevan mahdollisuuksia voittoon.

Tuttuun tapaan julkaisemme turnauksen tulokset kärjen osalta, samoin kokonaiskisojen kärjen. Jos sijoituit alemmaksi ja haluat tietää tarkan sijoituksesi / pistemääräsi, kysy sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fl .

Lentisturnauksen 15.8.2020 kärki

1 Jaakko Haataja
2 Mikko Lehto
3 Janne Pellikainen
3 Lauri Haverinen
5 Niko Nissilä
5 Mitja Ohtola
5 Jarkko Leivo
8 Jussi Madetoja
9 Veera Farin
10

Olli Kattilakoski

Iskuri-kisan kärki kahden osakilpailun jälkeen

1 Jussi Madetoja 191
2 Janne Pellikainen 176
3 Mikko Lehto 168
4 Niko Nissilä 158
5 Anssi Tikkanen 153
6 Mitja Ohtola 148
7 Annemari Ilonen 145
8 Jussi Sivonen 130
9 Reima Nieminen 115
9 Jone Virtanen 115
11 Jaakko Haataja 100

Peippaaja-kisan kärki kahden osakilpailun jälkeen

1 Kalle Kipinä 174
2 Riina Lempiälä 168
3 Pertti Lehtiö 157
4 Tanja Välimäki 155
5 Mikko Heinonen 153
6 Matti Suohalme 150
7 Lidia Lipke 146
8 Juhani Luhti 100