Lentisturnauksen tulokset ja (video)raportti

Lentisturnaus 2014 pelattiin onnellisten tähtien alla, hyvässä Höntsyhengessä, ennätyssuurella joukolla. Lopulta voittajaksi selvisi viime vuoden mestaruuttaan puolustanut Aki Björksten. Tsekkaa videoraportti ja täydelliset tulokset tästä.

Alkulohkovaiheessa jokainen paukutti 16 lyhyttä peliä vaihtuvin jaoin. Näiden perusteella jatkopaikat saatiin jaettua, ainoastaan A-lohkossa viimeinen kilpasarjan paikka jouduttiin ratkomaan ylimääräisellä pelillä. Siinä onni hymyili Mitja Ohtolalle, joka jatkoi kilpasarjaan Jarno Mynttisen jäädessä harrastesarjaan. Silmiin pistävää alkulohkovaiheessa oli Miikka Siitosen täydellinen ylivoima lohkossaan. Vain kerran nollille ja 41 pistettä – lohkokakkonen jäi 10 pisteen taa, ja silti Miikka tuli lopulta turnauksessa vasta kymmenenneksi.

1
Rentosarjassa menossa lempeä tuomarille kuittailu.

Rentosarja pelattiin kahdessa lohkossa, joista voittajaksi suoriutuisi eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Näin lohkovoitto ei auttanut 22 pistettä kerännyttä Mika Krekulaa, kun toisessa lohkossa Mikko Lehto ja Lasse Kolehmainen keräsivät molemmat 23 pistettä. Hieman alkuperäissuunnitelmasta poiketen pojat pantiin karsimaan voittopokaalista kilpasarjan pelureiden sekaan, ja tällä kertaa Mikko oli onnekkaampi kuitaten rentosarjan voittopokaalin kotiin. Rentosarjaan meni myös arvovaltaisen raadin jakama Paras Höntsyhenki -pokaali, jonka kuittasi Laura Koiranen.

Turnauksessa tehtiin Höntsyn turnausten osallistujamääräennätys (48) ja varmasti myös ennätys osallistuneiden naisten määrässä (16). Naisista parhaiten sijoittui ja siten pokaalin pokkasi harrastesarjan sijoille 8.-9. sijoittunut Jaana Pääkkönen. Sivumennen sanoen, upean osallistujamäärän johdosta otamme tästä turnauksesta varmasti mallia jatkossa (”ei pelata jos ei tule vähintään x osallistujaa”…). Katso videoraportti turnauksesta tästä:

Harrastesarjan voitto meni lopulta Jukka Sellille. Lähimpänä uhkaajana oli hallitseva ulkolentismestari Janne Pellikainen. Jukan sarja, jossa ainoastaan yksi peli meni nollille, oli kuitenkin liian vakuuttava. Janne menetti pokaalimahdollisuutensa loppumetreillä: viidestä viime pelistä Jukka keräsi täydet pojot, mutta Jannelle tuli tuossa kohtaa kaksi tappiota.

Kilpasarjassa meno oli melkoista, ja pitkään kärkisijoituksissa roikkui useampi peluri kiinni. Kun siirryttiin penkkiurheiluun keskelle salia viimeistä kolmea peliä varten, oli 12 ottelun perusteella jo lähes varmaa, että mestaruus on kahden kauppa. Mika Ravantti laittoi kampoihin minkä pystyi, mutta lopulta Aki Björksten uusi viimevuotisen temppunsa ja voitti koko turnauksen. Vastusta tuli tänä vuonna huomattavasti viimevuotista enemmän, sillä Mika jäi Akista vain kaksi pistettä. Akin saldo kilpasarjasta on kuitenkin todella vakuuttava: 15 ottelussa mies oli häviävällä puolella vain kahdesti, ja silloinkin toisella kerralla mentiin jatkopalloille ja hänen joukkueensa nappasi yhden pisteen.

1
Arttu (vas.) ja Elmo ponnistavat verkolla kilpasarjassa.

Tämänvuotisessa turnauksessa nähtiin ilahduttavan paljon kokonaan uusia kasvoja. Toivomme näkevämme teidät kaikki tulevaisuudessa myös Höntsyn lentisvuoroilla. Katso voimassaoleva peliohjelma täältä ja tule mukaan! Biitsikausi on ovella, vaikkei tämän päivän kelistä uskoisi.

Suuri kiitos kaikille erittäin mukavasta turnauskokemuksesta. Viimeistään ulkolentisturnauksessa elokuun alussa nähdään. Tässä koko turnauksen tulostaulukko:

Sijoitus

Nimi

1.

Aki Björksten

2.

Mika Ravantti

3.

Juho Siirilä

4.

Arttu Reima

5.

Ilkka Virjo

6.

Jarkko Pietiläinen

7.

Jussi Pentti

7.

Mitja Ohtola

9.

Elmo Kauppinen

10.

Miikka Siitonen

11.

Sami Kortelainen

12.

Hannu Pulakka

13.

Jukka Sell

14.

Janne Pellikainen

15.

Juha Latvala

15.

Jarno Mynttinen

17.

Ilpo Virkki

17.

Petri Saarikko

19.

Mika Lehtinen

20.

Jaana Pääkkönen

20.

Samuli Valkeaniemi

22.

Pasi Hätönen

22.

Tuija Unga-raittinen

24.

Minna Rautiainen

25.

Mikko Lehto

26.

Lasse Kolehmainen

27.

Laura Koiranen

27.

Mika Krekula

29.

Johanna Vuoksenmaa

30.

Jari Kangas

31.

Ann-Mari Mäensivu

32.

Mika Nyyssönen

32.

Petri Pursiainen

32.

Eveliina Hiltunen

35.

Henrik Häggblom

36.

Tiina Kerola

37.

Anna Kauttu

37.

Keijo Turunen

37.

Tiina Räsänen

37.

Tommi Koivistoinen

41.

Kati Sihvonen

41.

Niko Vaittinen

43.

Katri Lietsala

43.

Pekka Mäkiaho

43.

Anne Murtonen

46.

Annemari Takala

46.

Sari Tahlo

46.

Miia Vainio (joutui keskeyttämään)